5 garnituri pentru carnea de porc. Idei de preparate simple și rapide
Carnea de porc este atât de versatilă încât drept garnitură poți să servești orice. Iată 5 garnituri pentru carnea de porc pe care să le încerci. Le poți folosi ca punct de plecare pentru alte rețete, să le adaptezi în funcție de gusturile tale și ale familiei.
Indiferent că alegi să faci carne de porc prăjită, la grătar sau la cuptor poți să fii foarte îndrăzneț cu garniturile și sosurile pe care le servești alături.
Nu te limita la cartofi pentru că orice legume sunt potrivite, dar și orezul sau salatele verzi.
Piure de conopidă cu usturoi
Această rețetă este atât de ușoară și de sănătoasă. Este o alternativă delicioasă la piureul de cartofi.
Ingrediente
- 1 conopidă, desfăcută în buchețele
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 70 g parmezan ras
- 40 g cremă de brânză
- ½ linguriță de sare
- ⅛ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se pune apă cu sare într-o cratiță mare. Când clocotește se pune conopida și se lasă până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Între timp, se încălzește ulei de măsline într-o tigaie mică la foc mediu. Se adaugă usturoiul și se lasă 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se transferă jumătate de conopidă într-un robot de bucătărie. Se acoperă și se amestecă la viteză mare. Se adaugă buchețelele de conopidă rămase, pe rând, până când legumele devin cremoase. Se pun usturoiul, parmezanul, crema de brânză, sarea și piperul negru.
Spanac cu lămâie și ghimbir
Spanacul cu lămâie și ghimbir nu numai că este plin de arome ușoare, răcoritoare, dar este gata în câteva minute, dar se potrivește și cu aproape orice fel de friptură. Îți oferim și o rețetă de suc cu spanac și castravete. Beneficiile sale sunt incredibile pentru sistemul imunitar.
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- ghimbir proaspăt ras
- 700 g baby spanac
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o oală mare la foc mediu, apoi se adăugă ghimbirul și se amestecă constant, până când se simte parfumat, aproximativ 30 de secunde.
Se adaugă spanacul în 2-3 reprize, împreună cu sarea și piperul. Se lasă 3-4 minute, amestecând ocazional. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se servește cald.
Salată de rucola cu sfeclă și brânză de capră
Combinația de sfeclă cu brânza de capră sună atât de bine încât nu vei mai vrea să le mănânci separat.
Ingrediente
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 1 linguriță de muștar Dijon
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 220 g sfeclă fiartă și tocată
- 150 g salată rucola
- 100 g brânză de capră, mărunțită
Mod de preparare
Se amestecă uleiul de măsline, oțetul, muștarul, un praf de sare și piperul negru într-un castron mare. Se adăugaă sfecla și rucola și se amestecă pentru a se combina. Se adăugă brânza de capră, se amestecă din nou ușor și se servește.
Salată de sparanghel
Deși există o mulțime de salate de sparanghel, această rețetă are topping-uri care îi dau mai multă savoare și texturi interesante.
Ingrediente
- 1 praz mare
- 50 ml oțet de vin roșu
- 3 lingurițe de zahăr granulat
- 2 lingurițe de sare
- 350 g mazăre congelată
- 1 kg sparanghel
- 2 andive mici
- 1 salată radicchio
- mărar proaspăt tocat
- menta proaspătă tocată
- 150 g nuci tocate
- 50 ml ulei de măsline
- 2 linguri de muștar Dijon
Mod de preparare
Se spală și se taie mărunt prazul. Se pune Într-un vas cu apă rece și se agită ușor pentru a separa inelele și a curăța orice sediment. Se lasă să stea 2 minute. Se scoate din apă și se transferă într-un vas termorezistent.
Într-o cratiță se pun oțetul de vin roșu, 2 lingurițe de zahăr granulat și un praf de sare și se lasă să fiarbă la foc mare. Se toarnă amestecul peste praz și se împinge prazul în jos cu o lingură pentru a se scufunda cât mai mult.
Se umple aceeași cratiță mare cu apă, se adăugă câteva vârfuri mari de sare și se aduce la punctul de fierbere la foc mare. Se pregătește un bol cu gheață. Se adaugă mazărea congelată în baia de gheață.
Se taie capetele de la sparanghel și după care se tăie sparanghelul în trei. Se taie capetele andivelor belgiene și apoi se taie în sferturi pe lungime. Se separă într-un castron mare. Se taie radicchio cu cap mic în jumătate, pe lungime. Se îndepărtează miezul și se taie fiecare jumătate în 4-5 felii. Se adaugă ierburile în bol. Află mai multe despre sparanghel și cum poți să-l prepari simplu și rapid.
Se adaugă sparanghelul în apa clocotită și se lasă 2-3 minute, apoi se transferă în baia de gheață.
Nucile se pun cu ulei într-o tigaie medie. Se gătesc la foc mediu, amestecând des. Se lasă 4-6 minute. Se transferă nucile pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Se presară cu sare. Uleiul se folosește la dressing.
Se pun oțetul, muștarul de Dijon, sarea, și 1 linguriță de zahăr granulat într-un castron mic și se amestecă pentru a se combina. Se amestecă continuu și se adaugă uleiul de la nuci. Se omogenizează totul foarte bine.
Se scurg sparanghelul și mazărea. Se agită bine pentru a elimina cât mai multă apă. Se adaugă în bolul cu verdeață și ierburi. Se stropesc dressing și se amestecă pentru a se combina. Se presară prazul și nucile prăjite.
Orez cu ciuperci
Orezul cu ciuperci și ierburi este extrem de cremos, perfect pentru orice cină, fie că este vorba de cotlete de porc, pui la grătar sau chiar un platou de legume prăjite. Dacă îți plac ciupercile, atunci îți oferim și o rețetă de ciuperci cu mămăliguță.
Ingrediente
- 2 șalote medie
- 2 cuișoare
- usturoi
- 2 linguri de unt nesărat
- 220 g ciuperci cremini feliate
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de sare
- 150 g supă de pui
- 200 g orez fiert
Mod de preparare
Se taie șalotele și se toacă usturoiul. Se topește untul, se adaugă șalota și usturoiul și se lasă aproximativ 3 minute, amestecând din când în când.
Se adaugă ciupercile, cimbrul și sarea și se lasă 8 minute. Apoi, se adaugă supa de pui și se mai fierbe 1 minut. Se pune orezul și se lasă alte 2 minute. Se servește cald alturi de friptura de porc preferată.