5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta

Fără coacere

Cireșele sunt fructele vedetă ale verii. Sunt delicioase, pline de vitamine și minerale și atât de versatile, încât am putea să le consumăm în fiecare zi fără să ne plictisim. De aceea, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, pe care le vei adora în această vară.

Publicat: 27 iunie 2022, 14:30 / Actualizat: 28 iunie 2022, 10:05

Galerie foto

De cele mai multe ori la prăjituri cu cireșe se adaugă migdale pentru textură / Profimedia Images

Din cireșe poți face orice desert, de la plăcintă la dulceață. De asemenea, le poți transforma într-un sos elegant și inedit pentru friptură de vită sau carne de vânat. Gustul lor dulce-acrișor le face potrivite pentru atât de multe preparate.

Dacă și tu adori aceste fructe, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, de care garantăm că nu te vei plictisi vara aceasta.

Plăcintă cu cireșe

Plăcinta cu cireșe ar trebui să fie puțin suculentă, dulce-acrișoară. Este recomandat să folosești cireșe proaspete, însă dacă îți este poftă de acest desert și atunci când nu este sezon poți să pui și cireșe congelate, dacă ai la îndemână. 

Decorul face plăcinta cu cireșe și mai apetisantă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 650 g făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 85 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe
  • 1/3 cană de scurtare
  • 6 – 10 linguri de apă cu gheață.

Pentru umplutură:

  • 1,250 g  cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1/4 linguriță extract de migdale
  • 250 g zahăr
  • 70 g făină
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată.

Pentru decor:

  • 1 lingură de lapte 2%
  • 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Se adaugă untul și se frământă până devine sfărâmicios. Se adăugă treptat apă cu gheață, amestecând cu o furculiță până când aluatul rămâne ferm când este presat. Se împarte aluatul în jumătate. Se modelează fiecare dintre ele în formă de disc. Se la rece 1 oră sau peste noapte.

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Pentru umplutură, se pun cireșe într-un castron mare. Se stropesc cu suc de lămâie și extract de migdale. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, făina și scorțișoara. Se presară peste cireșe și se amestecă ușor pentru a se acoperi.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde fiecare bilă de aluat într-un cerc cu grosimea 3 mm. Se transfera într-o formă de plăcintă cu diametrul de 22 cm farfurie de plăcintă. Se taie excesul de blat de pe margine. Se adaugă umplutura.

Se întinde aluatul rămas într-un cerc de 3 mm grosime. Se decupează stelele sau alte forme folosind forme de prăjituri. Se pun pun peste umplutură. 

Se coace 40 de minute. Pentru topping, se unge blatul plăcintei cu lapte. Se presară cu zahăr. Se coace până când aluatul devine auriu și umplutura este spumoasă. Se lasă să se răcească pe un grătar.

Citește și

Prăjitură cu budincă de cireșe

Budinca cu cireșe este cremoasă, dulce-acrișoară și foarte parfumată. Este desertul perfect pentru o masă în familie într-o zi caldă de vară.

Prăjitura cu budincă de cireșe este desertul perfect pentru o zi de vară / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 350 g zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 250 ml lapte 2%.
  • 50 ml ulei
  • 509 g cireșe roșii fără sâmburi
  • 1/8 linguriță de extract de migdale
  • frișcă sau înghețată (opțional).

Mod de preparare

Se amestecă făina, 250 g zahăr, praful de copt, laptele și uleiul. Se toarnă într-un vas de copt cu capacitatea de 3 litri. Într-un castron, se amestecă cireșele, extractul de migdale și zahărul rămas. Amestecul se pune peste aluat.

Se coace la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată. Se servește caldă, cu frișcă sau înghețată dacă se dorește.

Tartă Streusel de cireșe

Plină de cireșe proaspete și crocantă la exterior, această tartă este elegantă și foarte ușor de preparat.

Poți folosi orice fel de cireșe pentru tarta streusel cu cireșe / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat pentru plăcintă
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • 1 kg cireșe fără sâmburi proaspete sau congelate
  • 1/8 linguriță de extract de migdale.

Pentru toping:

  • 70 g ovăz
  • 10 g făină
  • 20 g zahăr brun
  • 20 g migdale tăiate
  • 30 g unt rece.

Mod de preparare

Aluatul se întinde și se așează într-o tavă cu diametrul de 22 cm neuns, acoperind și marginile. Tava ar trebui să aibă fund detașabil.

Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea la foc mediu. Apoi se încorporează cireșele, amestecând continuu. Se lasă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se încorporează extractul de migdale. Compoziția se toarnă în tavă cu aluat.

Pentru topping, se amestecă ovăzul, făina, zahărul brun și migdalele. Se încorporează untul se amestecă până compoziția devine nisipoasă. Se presară peste umplutură. Se coace la 180°C 30-35 de minute sau până când blatul este auriu. Se răcește pe un grătar înainte de consum.

Smoothie de cireșe

Pentru acest smoothie poți folosi și cireșe congelate. De fapt, chiar este recomandat să faci acest lucru pentru a face un smoothie cât mai rece.

Un smoothie de cireșe poate fi un mic-dejun sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g cireșe congelate sau proaspete, fără sâmburi
  • 150 g iaurt natural
  • 1 banană mare, feliată
  • ½ linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Dacă este prea gros se adaugă 50-100 ml apă rece.

Un alt desert delicios, fără coacere, este prăjitura cu pișcoturi și cremă de mascarpone, a cărei rețetă o găsești aici.

Mini clafoutis de cireșe

Aceste mini delicii se numără printre cele cinci rețete de deserturi cu cireșe pe care îți recomandăm să le încerci în zilele toride de vară. Dacă nu ai vase de ceramică termorezistente de dimensiuni mici, poți prepara clafoutis de cireșe într-unul mai mare cu diametrul de 20 de cm.

Clafoutis de cireșe poate fi făcut și în vase mai mari / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos
  • 225 g cireșe, fără sâmburi
  • ¼ linguriță de extract de migdale
  • 2 ouă mari și 2 gălbenușuri
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 45 g făină
  • unt
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • înghețată de vanilie, pentru servire.

Mod de preparare

Se fierb 50 g de zahăr tos și cireșele împreună într-o tigaie la foc mediu până când zahărul se dizolvă, timp de 1-2 minute. Se toarnă într-un bol și se lasă deoparte să se răcească.

Ouăle se bat cu extractul de vanilie și restul de 100 g de zahăr până se omogenizează.

Smântâna se amestecă cu făina. Se lasă 10 minute să se odihnească. Ar trebui sa aibă consistența aluatului de clătite.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt șase vase de ceramică puțin adânci. Se împarte compoziția de cireșele între vase, se toarnă aluatul, iar deasupra sosul de cireșe. Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor 25 de minute până se rumenesc. Se presară cu zahărul pudră și se servesc calde cu înghețată.

Citește și
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Te-ar mai putea interesa și
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
18 noiembrie, 05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece