9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive

Fără coacere

Vacanțele all inclusive sunt comode, așa că dacă vrei doar să te relaxezi sunt varianta ideală. Ai totul în același loc, de la plajă la distracție și mâncare. Aceasta din urmă reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pentru care clienții aleg sau nu un hotel. Iată 9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive.

Cristina Catană
Publicat: 3 iulie 2023, 08:00
Din cauza afluxului mare de turiști la all inclusive pot apărea probleme / Shutterstock

Indiferent că vorbim despre all inclusive sau demipensiune, ideea unui bufet unde găsești mai multe variante de preparate este una interesantă. Dacă mergi cu copiii poate fi soluția ideală. Ai totul la îndemână și poți găsi ceva de mâncare indiferent de cât de mofturoasă ești tu sau cei cu care călătorești

Semne că restaurantul de la hotel nu este bun.

Ca peste tot în industria turismului și în cazul acestor tipuri de restaurante lucrurile nu sunt mereu perfecte. Specialiștii de la The Daily Meal îți dau câteva sfaturi pentru a te bucura de vacanță și de mâncarea de la restaurant.

Dacă observi că te întâmplă aceste lucruri este bine să mergi să mănânci în altă parte, chiar dacă ai plătit deja pentru acel serviciu.

Restaurantul nu este curat

Unul dintre primele semne că nu ar trebui să mănânci într-un restaurant este dacă observi că acolo nu este curat. Acest sfat se aplică pentru orice fel de local.

Uneori acest lucru se observă cu ochiul liber, alteori trebuie să te uiți mai atentă. Un indiciu că nu se insistă foarte tare asupra curățeniei poate fi și faptul că nu există săpun la băile arondate restaurantului.

Nu are recenzii bune

Acesta este primul lucru pe care trebuie să îl cauți: recenziile de pe internet. Caută pe site-urile specializate, dar și pe rețetele sociale. Dacă localul are note mici de la foarte mulți utilizatori atunci este bine să cauți altceva.

De asemenea, este recomandat să cauți recenziile scrise în ultimul an sau în ultimii doi ani pentru ca acestea să fie cu adevărat relevante.

Citește și

Nu există suficiente farfurii și tacâmuri curate

Chiar dacă printr-un restaurant all inclusive trec foarte multe persoane într-un timp foarte scurt, ar trebui să existe suficiente tacâmuri și veselă astfel încât să acopere afluxul maxim de clienți.

Lipsa lor denotă nu doar că nu există personal suficient, ci și faptul că managerilor nu prea le pasă de voi. În acest caz ar trebui să verifici totul cu atenție. Uită-te la farfurii, linguri, furculițe și cuțite atunci când găsești unele.

Nu sunt suficiente ustensile pentru pus mâncare

După ce stai câteva minute la rând pentru a-ți pune mâncare și constați că nu există spatule sau polonice te poți enerva cu ușurință. Nu este o soluție tocmai bună să folosești ce găsești la îndemână pentru că apare riscul de contaminare încrucișată. Nu este vorba doar de bacterii, ci și de alergeni.

Lipsa ustensilelor adecvate poate face ca unii clienți să ia mâncarea direct cu mâna, mai ales dacă este vorba despre pâine, produse de patiserie sau prăjituri.

Cel mai bine este să mergi la personalul din restaurant și să rogi pe cineva să aducă ustensile curate pentru fiecare fel de mâncare în parte.

Află mai multe despre preparatele turcești pe care ar trebui să le încerci într-o viață.

Mâncarea este expusă în tăvi uriașe

Poate în primă fază te gândești că aducerea preparatelor în tăvi foarte mari este o mișcare foarte bună. În definitiv se scutesc timp și spațiu. Totuși, gândește-te că poate fi și o mască pentru lipsa de personal.

În plus, unele mâncăruri nu vor fi consumate foarte repede ceea ce înseamnă vă vor sta foarte mult la temperatura camerei. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de bacterii periculoase.

Mâncarea proaspătă este pusă peste cea deja existentă

Nu-i așa că te bucuri când vezi că vine un bucătar și aduce un preparat cald fix când vrei tu să îți pui în farfurie? Nu te entuziasma prea tare. Ceea ce a rămas în tavă este poate deja rece și, mai rău, contaminat cu diverse bacterii.

Până la urmă nu toată lumea strănută corect, unele spatule mai cad pe jos. Într-un restaurant care se respectă tăvile sunt pur și simplu înlocuite. Preparatul proaspăt nu va fi vărsat peste cel expus.

Află mai multe despre secretele cartofilor prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști.

Personalul nu poartă mănuși

Dacă până la pandemia de COVID 19 nu puneai prea mare preț pe purtarea de mănuși în restaurante, acum probabil că ți-ai dat seama că sunt importante.

Personalul care servește mâncarea trebuie să poarte mănuși. De asemenea, ar trebui să le schimbe în mod regulat pentru a evita contaminarea încrucișată a alimentelor.

Mâncarea nu are temperatura potrivită

Pentru restaurantele cu regim all inclusive este destul de greu să asigure temperatura corectă pentru alimente, mai ales dacă au dimensiuni mari. La fiecare dintre mesele zilei au atât preparate care au nevoie să rămână calde, dar și altele care trebuie să stea la rece.

Dacă nu au echipamentele necesare pentru a menține temperatura potrivită ar trebui să îți pui întrebări legate de profesionalismul lor.

Mâncarea nu este etichetată

Într-un hotel all inclusive pot fi oameni din întreaga lume. Este imperios necesar ca fiecare preparat să aibă în față o etichetă cu denumirea.

De asemenea, ar trebuie să fie notate și ingredientele principale. Este important să știi ce mănânci, mai ales dacă suferi de intoleranțe și alergii. Ideal este să fie folosită o limbă de circulație internațională.

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Te-ar mai putea interesa și
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Cum se manifestă alergia la căpșuni în cazul copiilor: la ce să fii atentă
Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul sexy în timpul unei sesiuni de dans. Cântăreața a început pregătirile pentru turneul „This Is Meamp;#8230; Live”
Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul sexy în timpul unei sesiuni de dans. Cântăreața a început pregătirile pentru turneul „This Is Meamp;#8230; Live”
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
fresh

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon