Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci. Rețetă de gustare delicioasă și sănătoasă
Dacă ești în căutare de rețete interesante pentru gustări delicioase și sănătoase îți oferim o rețetă de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci.
Galerie foto
Chiar dacă pare mai complexă, datorită elementelor ce o compun, rețeta se prepară destul de ușor. Gustarea este foarte consistentă, iar combinația de gusturi te cucerește de la prima înghițitură. Gustul sărat și picant al boabelor de năut se completează perfect cu gustul acrișor de guacamole. Iar cartofii dulci adăugați oferă un plus de consistență și gust dulce.
Toate ingredientele adăugate aduc un aport de sănătate preparatului, începând cu avocado ale cărui beneficii se cunosc deja. Mai descoperă aici și o rețetă de de avocado toast cu ciuperci. Iar mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare detaliat, pentru rețeta cu năut crocant.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de gustare sănătoasă pe bază de avocado constă în pregătirea cartofilor dulci, în același timp cu boabele de năut. Apoi prepari din avocado rețeta clasică de guacamole.
Cum prepari ingredientele pentru avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci
Pentru a scurta timpul de preparare, poți folosi boabe de năut din conservă. Scurge bine boabele de năut, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs, într-o sită. Transferă-le într-un bol și adaugă toate condimentele din lista de ingrediente peste ele. Amestecă-le bine să se condimenteze pe toate părțile. Apoi întinde-le într-o tavă de cuptor la baza căreia așezi hârtie de copt.
Curăță cartofii dulci, spală-i bine și taie-i în felii, sau în cuburi și pune-i în același bol în care au fost boabele de năut. Stropește-i cu ulei și adaugă toate condimentele. Așază-i în tavă pe lângă boabele de năut. Introdu tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius. După 15 minute scoate tava, amestecăm năutul și întoarcem cartofii pentru a se rumeni uniform.
Descoperă aici și o rețetă de ouă umplute cu cremă de avocado și ardei.
Cum prepari guacamole
Curăță ceapa și toac-o foarte fin. Curăță cățelul de usturoi și pisează-l, sau trece-l prin presă. Taie roșia în sferturi sau jumătăți și îndepărtează partea cu semințe. Apoi toac-o în cuburi micuțe.
Taie fructele avocado pe jumătate și scoate-le sâmburii. Cu o lingură, coate miezul din coajă și stropește-l imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Apoi strivește-l ușor cu furculița. Adaugă ingredientele tocate și amestecă-le bine pe toate. Asezonează gustul amestecului cu sare și piper.
Pentru a servi avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci, mai întâi feliază pâinea, dacă nu o ai deja achiziționată feliată. Prăjește feliile de pâine și întinde peste ele pasta de avocado. Deasupra acesteia adaugă boabele de năut crocant. Pune cartofii dulci pe același platou și presară cu semințe de susan peste ei, pentru un plus de gust crocant. Decorează totul cu microgreens, pentru un plus de prospețime și răsfață-ți familia cu așa gustări delicioase și consistente.
Dacă îți va plăcea combinația dintre avocado și cartofii dulci, pune pe lista de preparat pentru data viitoare o rețetă de cartofi dulci cu avocado și brânză feta.