Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake
Basque burnt cheesecake este denumirea unei rețete de cheesecake delicios din bucătăria spaniolă, pe care ți-o recomandăm s-o încerci și tu.
Galerie foto
Desertul este copt la temperatură înaltă, astfel încât exteriorul să se caramelizeze până când se formează o crustă de culoare brun închis. Gustul crustei ușor amărui se va combina armonios cu gustul dulce din interiorul desertului. În plus, textura va fi mai densă, dar foarte cremoasă.
Rețeta acestui cheesecake a fost creată de Santiago Rivera în anul 1990, chef al restaurantului La Viña, din San Sebastian, un oraș situat în Țara Bascilor. Ulterior, a fost preluată în toată lumea și a devenit cea mai simplă și adorată rețetă de cheesecake. Publicația Times a declarat acest cheesecake „budinca care a cucerit internetul”.
Mai descoperă aici și rețeta de cheesecake japonez, care are o textură fină și foarte pufoasă. Mai jos te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru Basque burnt cheesecake.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea formei de copt. Folosește o formă rotundă cu pereții detașabili cu un diametrul de 24-25 cm. Așază o hârtie de copt la baza tăvii, pe care este indicat să o ungi cu puțin ulei sau unt. Desertul se va desprinde perfect de pe hârtie dacă este unsă. Mai decupează o fâșie din hârtia de copt de dimensiunile pereților laterali ai formei și unge-o și pe aceasta. Apoi pornește cuptorul la 215 de grade Celsius.
Cum prepari Basque burnt cheesecake
Adaugă în bolul mixerului crema de brânză și zahărul. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente pentru aproximativ 1-2 minute sau până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Apoi adaugă unul câte unul cele cinci ouă, omogenizând bine compoziția după fiecare ou adăugat. Toarnă câte puțină smântână, în timp ce amesteci energic cu mixerul. După acest pas renunță la mixer și folosește în continuare o spatulă sau un tel.
Trece făina prin sită și încorporeaz-o treptat în compoziția de mai sus. Amestecă circular cu spatula, în timp ce adaugi făina, pentru a se menține textura compoziției cremoasă și aerată. La final adaugă vanilia și un praf.
Întinde compoziția pentru desert spaniol în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Rotește ușor tava și lovește-o de 2-3 ori de blatul de lucru pentru a elimina eventualele bule de aer din compoziție.
Pune tava în cuptor și coace deliciosul desert Basque burnt cheesecake timp de 30 de minute la 215 de grade Celsius.
Suprafața cheesecake-ului va fi foarte caramelizată la exterior și va fi dezvoltat precum un sufleu. Lasă desertul să se răcească în tavă timp de 30 de minute, apoi îndepărtează inelul circular. Prăjitura se va scufunda puțin în mijloc, dar de fapt acesta este aspectul său tradițional.
Servește cheesecake-ul ușor cald, pentru a nu apuca să se întărească crema de brânză. Este mult mai delicios cât încă este cremoasă compoziția.
Decorează-l după propriul gust cu fructe de pădure și zahăr pudră. De asemeni îl poți savura glazurat cu dulceață de fructe.
Descoperă și o rețetă de rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.