Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Spaniolă

Basque burnt cheesecake este denumirea unei rețete de cheesecake delicios din bucătăria spaniolă, pe care ți-o recomandăm s-o încerci și tu.

Maria Udrea
Publicat: 3 mai 2023, 07:00

Galerie foto

Cheesecake-ul se servește ușor cald pentru a se menține compoziția cremoasă / Shutterstock

Desertul este copt la temperatură înaltă, astfel încât exteriorul să se caramelizeze până când se formează o crustă de culoare brun închis. Gustul crustei ușor amărui se va combina armonios cu gustul dulce din interiorul desertului. În plus, textura va fi mai densă, dar foarte cremoasă.

Citește și

Rețeta acestui cheesecake a fost creată de Santiago Rivera în anul 1990, chef al restaurantului La Viña, din San Sebastian, un oraș situat în Țara Bascilor. Ulterior, a fost preluată în toată lumea și a devenit cea mai simplă și adorată rețetă de cheesecake. Publicația Times a declarat acest cheesecake „budinca care a cucerit internetul”.

Mai descoperă aici și rețeta de cheesecake japonez, care are o textură fină și foarte pufoasă. Mai jos te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru Basque burnt cheesecake.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea formei de copt. Folosește o formă rotundă cu pereții detașabili cu un diametrul de 24-25 cm. Așază o hârtie de copt la baza tăvii, pe care este indicat să o ungi cu puțin ulei sau unt. Desertul se va desprinde perfect de pe hârtie dacă este unsă. Mai decupează o fâșie din hârtia de copt de dimensiunile pereților laterali ai formei și unge-o și pe aceasta. Apoi pornește cuptorul la 215 de grade Celsius.

Cum prepari Basque burnt cheesecake

Adaugă în bolul mixerului crema de brânză și zahărul. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente pentru aproximativ 1-2 minute sau până când granulele de zahăr nu se mai simt.

Apoi adaugă unul câte unul cele cinci ouă, omogenizând bine compoziția după fiecare ou adăugat. Toarnă câte puțină smântână, în timp ce amesteci energic cu mixerul. După acest pas renunță la mixer și folosește în continuare o spatulă sau un tel.

Trece făina prin sită și încorporeaz-o treptat în compoziția de mai sus. Amestecă circular cu spatula, în timp ce adaugi făina, pentru a se menține textura compoziției cremoasă și aerată. La final adaugă vanilia și un praf.

Întinde compoziția pentru desert spaniol în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Rotește ușor tava și lovește-o de 2-3 ori de blatul de lucru pentru a elimina eventualele bule de aer din compoziție.

Pune tava în cuptor și coace deliciosul desert Basque burnt cheesecake timp de 30 de minute la 215 de grade Celsius.

Suprafața cheesecake-ului va fi foarte caramelizată la exterior și va fi dezvoltat precum un sufleu. Lasă desertul să se răcească în tavă timp de 30 de minute, apoi îndepărtează inelul circular. Prăjitura se va scufunda puțin în mijloc, dar de fapt acesta este aspectul său tradițional.

Servește cheesecake-ul ușor cald, pentru a nu apuca să se întărească crema de brânză. Este mult mai delicios cât încă este cremoasă compoziția.

Decorează-l după propriul gust cu fructe de pădure și zahăr pudră. De asemeni îl poți savura glazurat cu dulceață de fructe.

Descoperă și o rețetă de rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos