Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios de casă, dar îți este teamă de nereușita blatului, îți oferim o rețetă de blat de tort cu amidon. Chiar dacă rețeta nu conține cantitatea de făină necesară în mod normal, blatul de tort va ieși la fel de pufos și mai consistent.

Maria Udrea
Publicat: 29 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Blatul de tort cu amidon este mai dens și mai consistent, dar foarte pufos / Shutterstock

Amidonul alimentar reprezintă una dintre cele mai importante resurse energetice ale organismului. Nu conține gluten, deci este mai sănătos și poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la acesta. Consumul acestuia în cantități indicate poate creste cantitatea de bacterii benefice din colon, asigurând o mai buna digestie. Conține calciu, fier, dar și vitamine din complexul B. Datorită nutrienților din compoziție, alimentele care conțin amidon oferă un plus de sățietate pe o perioadă îndelungată de timp.

Citește și

Amidonul se folosește atât în blaturile prăjiturilor, cât și la creme sau la sosuri. Comparativ cu făina, acesta oferă o mai mare densitate preparatelor și un timp mai scurt de fierbere. Descoperă aici o rețetă de cremă de vanilie cu amidon în compoziție. Iar mai jos, descoperă și rețeta blatului de tort pe care ți-o oferim cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea compoziției pentru blatul de tort, scoate ouăle de la frigider și lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Separă albușurile de gălbenușuri și presară puțină sare peste albușuri. Sarea are proprietatea de a oferi un plus de fermitate bezelei, într-un timp mai scurt. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 24-25 cm.

Cum prepari blat de tort cu amidon

După ce albușurile ating temperatura camerei, folosește mixerul sau un tel și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, amestecând continuu. Când obții o bezea fermă și lucioasă, îndepărtezi mixerul și folosești în continuare o spatulă de silicon.

Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, în timp ce amesteci ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel te asiguri că vei obține o compoziție omogenă, dar aerată. Aerul din interiorul compoziției va asigura efectul pufos al blatului.

Citește și: De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos.

Amestecă făina cu amidonul într-un bol și trece-le prin sită. Apoi încorporează amestecul în compoziția de ouă, adăugându-l treptat, în timp ce amesteci ușor. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.

Toarnă compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață.

Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire.

Blaturile de tort se secționează mai bine a doua zi. Si dacă ai trecut pe lista de preparat rețeta pentru blat de tort cu amidon, îți recomandăm și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Nuga de casă. Rețetă de desert cu amintiri din copilărie
Nuga de casă. Rețetă de desert cu amintiri din copilărie
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă