Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios de casă, dar îți este teamă de nereușita blatului, îți oferim o rețetă de blat de tort cu amidon. Chiar dacă rețeta nu conține cantitatea de făină necesară în mod normal, blatul de tort va ieși la fel de pufos și mai consistent.
Galerie foto
Amidonul alimentar reprezintă una dintre cele mai importante resurse energetice ale organismului. Nu conține gluten, deci este mai sănătos și poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la acesta. Consumul acestuia în cantități indicate poate creste cantitatea de bacterii benefice din colon, asigurând o mai buna digestie. Conține calciu, fier, dar și vitamine din complexul B. Datorită nutrienților din compoziție, alimentele care conțin amidon oferă un plus de sățietate pe o perioadă îndelungată de timp.
Amidonul se folosește atât în blaturile prăjiturilor, cât și la creme sau la sosuri. Comparativ cu făina, acesta oferă o mai mare densitate preparatelor și un timp mai scurt de fierbere. Descoperă aici o rețetă de cremă de vanilie cu amidon în compoziție. Iar mai jos, descoperă și rețeta blatului de tort pe care ți-o oferim cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea compoziției pentru blatul de tort, scoate ouăle de la frigider și lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Separă albușurile de gălbenușuri și presară puțină sare peste albușuri. Sarea are proprietatea de a oferi un plus de fermitate bezelei, într-un timp mai scurt. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 24-25 cm.
Cum prepari blat de tort cu amidon
După ce albușurile ating temperatura camerei, folosește mixerul sau un tel și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, amestecând continuu. Când obții o bezea fermă și lucioasă, îndepărtezi mixerul și folosești în continuare o spatulă de silicon.
Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, în timp ce amesteci ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel te asiguri că vei obține o compoziție omogenă, dar aerată. Aerul din interiorul compoziției va asigura efectul pufos al blatului.
Citește și: De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos.
Amestecă făina cu amidonul într-un bol și trece-le prin sită. Apoi încorporează amestecul în compoziția de ouă, adăugându-l treptat, în timp ce amesteci ușor. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.
Toarnă compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață.
Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire.
Blaturile de tort se secționează mai bine a doua zi. Si dacă ai trecut pe lista de preparat rețeta pentru blat de tort cu amidon, îți recomandăm și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.