Blat de tort cu cacao și amidon. Blat simplu și pufos
Dacă vrei să prepari un blat de tort, dar dorești să reduci cantitatea de făină, poți încerca rețeta de blat de tort cu cacao și amidon. Amidonul înlocuiește cu succes o parte din făină și asigură blatului de tort o textură mai fină.
Vei obține un blat de tort dens, fin și pufos, preparat fără praf de copt. Compoziția blatului se dezvoltă suficient de la reușita albușuri bine spumate. Torturile preparate în casă sunt mult mai sănătoase, pentru că tu deții controlul ingredientelor. Baza unui tort o reprezintă blatul pe care poți să îl prepari în diferite moduri. Poți prepara blat simplu după rețeta clasică de pandișpan. Dar la fel de bine poți opta și pentru un blat cu cacao sau chiar un blat umed, preparat cu iaurt sau cu ciocolată.
Descoperă aici și rețeta pentru blat umed de tort, ce nu mai necesită însiropare. Mai jos vei descoperi rețeta blatului de tort cu amidon și cacao, simplu și ușor de preparat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor din listă, pentru a nu omite niciunul. Pregătește și o formă de copt cu diametrul de 26 cm pe care o tapetezi frumos cu hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi în timp ce amesteci ingredientele.
Cum prepari blat de tort cu cacao și amidon
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le să se relaxeze un timp la temperatura camerei.
Amestecă în alt bol făina cu amidonul și pudra de cacao. Trece amestecul prin sită, pentru a fi mai aerat.
Introdu mixerul în bolul cu albușuri și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă câte puțin zahăr și amestecă energic pentru a oferi volum bezelei de albușuri. Oprește-te din amestecat când bezeaua devine fermă.
Încorporează în bezeaua de albușuri gălbenușurile și esența, dar folosind o spatulă. După omogenizare, adaugă treptat și amestecul de făină cu amidon și pudră de cacao.
Amestecă ingredientele cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Reușita unui blat pufos depinde de reușita bezelei de albușuri, dar și de modul de amestecare a ingredientelor.
Întinde compoziția în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune forma de copt în cuptor și coace minunatul blat de tort cucacao și amidon pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă blatul de tort să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un grătar de răcire sau un platou. Răstoarnă blatul de tort invers, după ce îl scoți din formă, pentru a deveni mai uniform. Întotdeauna blatul de tort se dezvoltă neuniform în partea de deasupra, de aceea se răstoarnă invers pe platou.
Poți secționa blatul de tort în două sau trei părți. Poți folosi acest blat la prepararea unui delicios tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.