Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o zi de post cu dezlegare la pește, încearcă o rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane. Sunt simple și ușor de preparat, dar și foarte gustoase.
Legume mexicane găsești în orice magazin alimentar, pe tot parcursul anului. Ți le poți pregăti singură din legume proaspete pe care le fierbi cu puțină sare. Nelipsit dintre ingrediente este porumbul dulce. Și pe acesta îl găsești sub formă de conservă în magazinele alimentare.
Cât despre conservele de ton, acestea sunt cele mai populare și mai accesibile din categoria conservelor de pește. Sunt foarte îndrăgite în rândul bucătarilor pentru că le includ cu succes în diferite rețete culinare. Sunt foarte des folosite la rețete de aperitive sau de salate, dar și la rețetele de paste făinoase.
Una dintre rețetele mai sus amintite pe care o poți prepara și tu, este rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente puține și mereu la îndemână. La fel de ușor se prepară și rețeta de brioșe pe care ți-o oferim detaliată în continuare.
Ingrediente
Mod de preparare
Chiar dacă lista de ingrediente este puțin mai mare, pregătirea acestora nu îți ocupă foarte mult timp. Nu ai de preparat decât legumele mexicane care necesită un timp scurt de fierbere. Pe celelalte ingrediente le scurgi din conserve și le toci mai mărunt. Apoi prepari o compoziție din făină cu praf de copt, în care amesteci toate ingredientele.
Tot pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara și chiftele de pește.
Pașii necesari pentru brioșe cu ton și legume mexicane
Începe cu pregătirea legumelor mexicane. Pune o cratiță cu apă și 1/2 linguriță de sare la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă legumele mexicane congelate. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute, apoi transferă-le într-o sită pentru a se scurge și a se răci.
Desfă conservele de ton, măsline, gogoșari și de ciuperci și pune conținutul acestora la scurs, în site separate. După scurgere, toacă toate aceste ingrediente în bucăți mai mici.
Peste uleiul scurs de la conserva de ton mai adaugă și ulei proaspăt până se fac 100 ml. Amestecă uleiul cu 350 ml din apa în care a fiert legumele, după ce s-a răcit.
Amestecă făina cu praful de copt într-un bol și adaugă lichidul obținut. Amestecă intens până când vei obține o compoziție ca o ciulama, ca și textură. Adaugă toate ingredientele tocate mărunt în acest aluat și omogenizează încet amestecul. Apoi umple 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția rezultată.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Apoi coace delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane pentru 35-40 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.
Poți servi brioșele calde sau reci, simple sau glazurate cu diferite sosuri. Sunt delicioase și alături de o salată de legume proaspete sau una de murături.
Tot din aceeași categorie de rețete pe bază de pește, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor.