Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Pentru una dintre gustările zilei prepară o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Este o combinație de ingrediente care te va cuceri de cum îi vei descoperi gustul.
Galerie foto
Bruschettele fac parte din categoria aperitivelor simple și rapide din bucătăria italiană, denumite și ”Hrana săracului”. Se prepară din felii de pâine proaspăt prăjite, frecate cu un cățel de usturoi cât sunt fierbinți și stropite cu ulei de măsline. Apoi se adaugă peste ele diferite ingrediente simple.
Cele mai des întâlnite sunt bruschettele cu roșii și busuioc sau cu roșii și mozzarella. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara aceste gustări delicioase. Însă nu te oprește nimeni să-ți lași imaginația să lucreze și să combini mai multe ingrediente după propriul gust. Poți prepara, pentru început, rețeta de bruschette cu roșii și măsline pe care ți-o oferim mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețetele de bruschette, indiferent de câte ingrediente vrei să adaugi, se prepară în cel mai scurt timp deoarece nu necesită gătire. Doar va trebui să prăjești feliile de pâine și să porționezi celelalte ingrediente.
Cum prepari rețeta de bruschette cu roșii și măsline
Folosește ingrediente proaspete pentru ca bruschettele să fie și sănătoase. Roșiile cherry sunt ingredientele aproape nelipsite din rețetele de bruschette. Sunt alegerea perfectă pentru prepararea bruschettelor. Uleiul de măsline extra virgin este al doilea ingredient principal pentru prepararea acestora. Este necesar să alegi un ulei de calitate, atât pentru gust cât și pentru porția de sănătate. Frunzele de busuioc adăugate oferă bruschettelor un plus de aromă, dar și de prospețime. Usturoiul aduce și el un plus de aromă și de gust picant.
Despre măsline numai de bine dacă și acestea sunt de calitate. Măslinele kalamata sunt cele mai recomandate, însă în lipsa lor, poți opta și pentru măslinele negre, clasice, sau pentru cele verzi.
Un rol important în gustul și aspectul bruschettelor îl ocupă pâinea. Alege o pâine tip de baghetă pe care o feliezi oblic. Merge și pâinea clasică sau o pâine intermediară, mai sănătoasă. Important este să nu tai feliile groase.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi, tot din bucătăria italiană.
Dacă dorești ca gustul acestor bruschette cu roșii și măsline să fie optim, prăjește feliile de pâine pe un grătar sau un grill. Imediat după prăjire, cât sunt încă fierbinți, freacă feliile de pâine cu un cățel de usturoi curățat și secționat pe jumătate. Apoi stropește-le cu ulei de măsline.
Spală roșiile, șterge-le și taie-le în sferturi sau în bucăți mai mici. Așază-le frumos peste feliile de pâine prăjite și presară peste ele sare și piper. Printre roșii, strecoară frunze de busuioc rupte mărunt. Rupe frunzele cu mâna, nu le tăia cu cuțitul pentru a nu oxida. Presară și măslinele printre bucățile de roșii, dar și câteva rondele de ceapă roșie. Servește bruschettele ca și gustare, înainte de mesele principale ale zilei.
Bruschettele se pot prepara și pentru pauza de masă de la birou sau pentru picnicuri. Și dacă dorești și rețete mai complexe de bruschette, vezi aici cum poți prepara 4 rețete de bruschete cu ton.