Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Italiană

Pentru una dintre gustările zilei prepară o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Este o combinație de ingrediente care te va cuceri de cum îi vei descoperi gustul.

Publicat: 19 noiembrie 2022, 08:00

Galerie foto

Ceapa roșie este opțională, dar oferă un plus de savoare și culoare bruschettelor / Shutterstock

Bruschettele fac parte din categoria aperitivelor simple și rapide din bucătăria italiană, denumite și ”Hrana săracului”. Se prepară din felii de pâine proaspăt prăjite, frecate cu un cățel de usturoi cât sunt fierbinți și stropite cu ulei de măsline. Apoi se adaugă peste ele diferite ingrediente simple.

Citește și

Cele mai des întâlnite sunt bruschettele cu roșii și busuioc sau cu roșii și mozzarella. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara aceste gustări delicioase. Însă nu te oprește nimeni să-ți lași imaginația să lucreze și să combini mai multe ingrediente după propriul gust. Poți prepara, pentru început, rețeta de bruschette cu roșii și măsline pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Rețetele de bruschette, indiferent de câte ingrediente vrei să adaugi, se prepară în cel mai scurt timp deoarece nu necesită gătire. Doar va trebui să prăjești feliile de pâine și să porționezi celelalte ingrediente.

Cum prepari rețeta de bruschette cu roșii și măsline

Folosește ingrediente proaspete pentru ca bruschettele să fie și sănătoase. Roșiile cherry sunt ingredientele aproape nelipsite din rețetele de bruschette. Sunt alegerea perfectă pentru prepararea bruschettelor. Uleiul de măsline extra virgin este al doilea ingredient principal pentru prepararea acestora. Este necesar să alegi un ulei de calitate, atât pentru gust cât și pentru porția de sănătate. Frunzele de busuioc adăugate oferă bruschettelor un plus de aromă, dar și de prospețime. Usturoiul aduce și el un plus de aromă și de gust picant.

Despre măsline numai de bine dacă și acestea sunt de calitate. Măslinele kalamata sunt cele mai recomandate, însă în lipsa lor, poți opta și pentru măslinele negre, clasice, sau pentru cele verzi.

Un rol important în gustul și aspectul bruschettelor îl ocupă pâinea. Alege o pâine tip de baghetă pe care o feliezi oblic. Merge și pâinea clasică sau o pâine intermediară, mai sănătoasă. Important este să nu tai feliile groase.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi, tot din bucătăria italiană.

Dacă dorești ca gustul acestor bruschette cu roșii și măsline să fie optim, prăjește feliile de pâine pe un grătar sau un grill. Imediat după prăjire, cât sunt încă fierbinți, freacă feliile de pâine cu un cățel de usturoi curățat și secționat pe jumătate. Apoi stropește-le cu ulei de măsline.

Spală roșiile, șterge-le și taie-le în sferturi sau în bucăți mai mici. Așază-le frumos peste feliile de pâine prăjite și presară peste ele sare și piper. Printre roșii, strecoară frunze de busuioc rupte mărunt. Rupe frunzele cu mâna, nu le tăia cu cuțitul pentru a nu oxida. Presară și măslinele printre bucățile de roșii, dar și câteva rondele de ceapă roșie. Servește bruschettele ca și gustare, înainte de mesele principale ale zilei.

Bruschettele se pot prepara și pentru pauza de masă de la birou sau pentru picnicuri. Și dacă dorești și rețete mai complexe de bruschette, vezi aici cum poți prepara 4 rețete de bruschete cu ton.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
6 gustări bogate în carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase
6 gustări bogate în carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Gustări sănătoase pentru adolescenți. Ce să alegi pentru copilul tău
Gustări sănătoase pentru adolescenți. Ce să alegi pentru copilul tău
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc