Budincă din semințe de chia cu cacao, perfectă pentru micul dejun
Pentru deliciul de la micul dejun sau pentru una dintre gustările zilei este chiar perfectă rețeta de budincă din semințe de chia cu cacao.
Poți prepara budinca simplă, mai puțin sau mai mult îndulcită, în funcție de momentul servirii. Dacă o dorești pe post de mic dejun, îndulcește-o foarte puțin cu 1-2 lingurițe de miere. Dacă o dorești ca și desert, îndulcește-o mai mult. O mai poți îndulci îmbogățind-o cu fructe deshidratate cum ar fi stafidele, curmalele, merișoarele și multe altele. La fel de bine o poți îmbogăți și cu alune, nuci sau alte oleaginoase.
Poți prepara budinca de seara, și o lași la rece până a doua zi. Nu îți ia mai mult de 10 minute să o pregătești. Semințele de chia se vor hidrata în acest interval de timp, iar dimineața te vei bucura de gustul ei deosebit. O poți prepara de post folosind lapte vegetal, sau poți opta pentru laptele de vaci.
Descoperă aici și o rețetă simplă de budincă de chia cu lapte de cocos. Mai jos descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru budinca de chia cu pudră de cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta de budincă se prepară la rece, deci nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie. Mai mult timp vei petrece căutând ingredientele și ustensilele necesare preparării acesteia.
Cum prepari budincă din semințe de chia cu cacao
Adună pe masa de lucru ingredientele și ustensilele necesare preparării, dar și vasele în care vei pune budinca la rece. Este ideal s-o porționezi de la început în boluri mici, pahare sau borcane. În acest fel, dimineața va avea fiecare porția lui.
Amestecă într-un pahar sau un recipient cu pereții înalți, laptele vegetal cu mierea și un praf de sare. Amestecă bine până când mierea este diluată. Adaugă și extractul de vanilie. Poți să înlocuiești mierea cu zahăr brun sau mai sănătos, cu îndulcitori naturali. De asemeni, poți adăuga aroma preferată.
Descoperă aici și 5 beneficii ale semințelor de chia, precum și metode simple de a le include în dieta ta.
Într-un bol încăpător pune semințele de chia și adaugă peste ele pudra de cacao trecută prin sită. Amestecă bine aceste două ingrediente, apoi toarnă în fir subțire lichidul îndulcit, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare. Amestecă intens timp de 5-6 minute pentru a se dilua și pudra de cacao și a se dispune uniform în compoziția rezultată.
Pune delicioasa budincă din semințe de chia cu cacao în vasele mici, dar umple-le pentru 3/4 din volum. Semințele de chia se vor hidrata și se vor mai mări puțin în volum. Presară pe deasupra budincii migdale tocate și ciocolată amăruie ruptă sau răzuită. Pune vasele la rece până în momentul servirii. În câteva ore semințele de chia vor fi bine hidratate.
Tot din semințe de chia mai poți prepara data viitoare și o rețetă de budincă de banane cu afine și semințe de chia.