Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură deosebită, pe bază de cartofi, poți încerca rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor. Te vor cuceri atât gustul cât și aspectul cartofilor preparați în acest mod.

Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 07:00

Galerie foto

Pentru a nu se rumeni rapid, cartofii se acoperă cu hârtie de copt / Shutterstock

Cartofii sunt alimentele cele mai populare la care poți apela atunci când dorești o garnitură simplă, rapidă și pe plavul tuturor. Modurile de preparare a cartofilor sunt foarte versatile. Poți găti cartofii simpli, fierți, prăjiți sau la cuptor. Îi poți combina și cu multe alte ingrediente pentru gusturi deosebite și aspect interesant.

Citește și

Una dintre combinațiile adorate este cea dintre cartofi și șuncă. Adăugată cu măsură, șunca poate ține loc chiar de friptură. Brânza topită oferă un plus de gust, consistență și cremozitate cartofilor. Încearcă și tu rețeta pentru a te convinge, urmărind mai jos lista de ingrediente și modul de preparare.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le adaugi la cartofi. Macină busuiocul uscat, la fel și rozmarinul. Poți adăuga aici condimentele preferate. Taie șunculița în bucăți mai mici și mai subțiri. Pregătește un vas termorezistent al cărui interior îl ungi cu unt, din belșug. Abia după ce ai pregătite toate aceste ingrediente și forma de copt, poți pregăti și cartofii.

Cum pregătești și prepari cartofi evantai cu șuncă și brânză topită

Curăță cartofii și clătește-i bine cu apă rece.

Pentru a-i porționa sub formă de evantai, adică în felii subțiri, dar fără a le străpunge și baza, așază fiecare cartof între două furculițe.  Apoi, cu ajutorul unui cuțit cu lama mai subțire secționează cartofii în felii subțiri până când cuțitul atinge cele două furculițe. Este ideal să-i secționezi în felii subțiri, păstrând baza nestrăpunsă. Astfel vei avea un cartof pentru o porție.

Descoperă aici și o rețetă de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor.

Așază cu atenție cartofii feliați în forma de copt. Presară printre felii sare, piper și amestecul de busuioc cu rozmarin. Apoi introdu bucățile de șuncă printre feliile de cartofi. Deasupra cartofilor presară bucăți mici din brânza topită, dar și de unt. Poți adăuga și mozzarella, dar în cantitate mai mică.

Așază o hârtie de copt albă peste cartofi și pune-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute acoperiți, la 200 de grade Celsius. Hârtia de copt va proteja cartofii și șunca să nu se rumenească rapid, iar cartofii să rămână nepătrunși la interior.

După expirarea celor 40 de minute, mai coace delicioșii cartofi evantai cu șuncă și brânză topită pentru aproximativ 15 minute, fără hârtia de copt.

Servește garnitura de cartofi caldă, alături de o salată verde, o salată de legume proaspete, sau o salată de murături. Este delicioasă și consistentă în această combinație, nu mai ai nevoie de altceva la masă.

Dacă adori garniturile de cartofi, îți mai oferim și o rețetă de cartofi gratinați cu cașcaval.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptor
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptor
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă