Castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnă
Printre rețetele de conserve pe care le prepari pentru iarnă, poți încerca și rețeta de castraveți conservați în sos de roșii. Nu fac parte din categoria de murături, ci din cea a conservelor pentru mâncăruri.
Galerie foto
Poți folosi acești castraveți cu tot cu sos la diferite rețete de ciorbe acre sau la mâncăruri scăzute. Chiar și la diferite rețete de salate îi poți include. Poți folosi castraveții mai maturi pe care nu îi folosești, de obicei, la murături. Se vor combina într-un mod delicios cu sosul de roșii și condimentele adăugate.
Sosul de roșii îl poți pregăti din roșii proaspete, odată cu pregătirea castraveților, dar poți apela și la sosul de roșii deja conservat. Iar dacă mai este și aromat, cu atât mai mult îți vei ușura munca. Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnă. Este perfect pentru a conserva castraveții în el. Mai jos îți oferim rețeta castraveților conservați în sos proaspăt de roșii. Indiferent pentru varianta pe care o alegi, castraveții vor ieși tare gustoși.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare preparării conservei, dar și borcanele care necesită spălare, clătire și sterilizare.
Cum prepari castraveți conservați în sos de roșii
Spală bine castraveții cu partea abrazivă a buretelui de vase, pentru a îndepărta toate impuritățile. Apoi pune-i în apă rece cu puțină sare. Sarea din apă va ajuta la eliminarea impurităților care mai rămân pe coaja castraveților. lasă castraveții în apa rece cu sare timp de 15-20 de minute.
În intervalul de timp cât castraveții stau în apă rece cu sare pregătește sosul de roșii și sterilizează borcanele și capacele. Pune o cratiță cu apă pe flacăra aragazului și adaugă o linguriță de sare. Crestează roșiile la capătul rotund în formă de cruce și scufundă-le în apa care fierbe. Opărește-le pentru câteva secunde, apoi le scoți în apă rece pentru a le putea curăța mai rapid.
Curăță-le și toacă-le mărunt. Pune-le la fiert într-o cratiță și lasă-le pentru aproximativ 30 de minute sau până când sosul format devine consistent. Opțional, poți trece sosul prin sită pentru a separa semințele roșiilor.
Când sosul de roșii este gata, scurge castraveții din apa cu sare și mai clătește-i odată. Secționează-le capetele pe care le îndepărtezi. La cei care au coaja amară, o cureți.
După ce ai pregătit toți castraveții, taie-i în felii rotunde sau în cuburi, după preferințe. Pune castraveții feliați în borcanele sterilizate. Îndeasă-i bine pentru a intra câți mai mulți. Adaugă condimentele, sarea și zahărul. Așază borcanele cu castraveții într-o tavă de cuptor sau pe un suport metalic.
Toarnă sosul de roșii fierbinte peste castraveții din borcane. Agită borcanele pentru a pătrunde sosul bine printre castraveți. Închide-le ermetic cu capacele din dotare.
Pune borcanele cu castraveți conservați în sos de roșii într-o cratiță, la baza căreia așezi un ștergar curat. Toarnă apă fierbinte în cratiță până ajunge la gâtul borcanelor. Pune cratița pe aragazul aprins și mai fierbe borcanele pentru 10 minute. După stingerea focului, lasă borcanele să se răcească lent în apa din cratiță.
După ce prepari castraveții în sos de roșii, poți prepara și o rețetă de dovlecei în sos de roșii pentru iarnă.