Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic

Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.

Ouă rmase de la Paște așezate într-un coș de lemn și alături de un buchet de lalele
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei / Shutterstock

Cu toții ne întrebăm ce facem cu ouăle rămase după Paște. Chiar dacă nu ai vopsit tu prea multe cu siguranță ai mai primit de la rude sau de la prieteni și ai ajuns să ai mai multe decât poți mânca într-o săptămână. Poți să le transformi în salate, sandviciuri, poți să le umpli cu o mulțime de compoziții sau poți să le murezi. Iată câteva idei de rețete cu ouă fierte.

Ce facem cu ouăle rămase de la Paște

Ouăle fierte tari se potrivesc foarte bine în salate cu cartofi, somon afumat, avocado, diverse tipuri de salată verde, brânzeturi. Practic, poți să faci atât de multe combinații încât să ai la fiecare masă ouă fierte de la Paște, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată picantă de cartofi și ouă

Combinația de ouă și cartofi este una delicioasă. Dacă nu ai cartofi noi, poți folosi și din cei vechi, dar taie-i foarte mărunt înainte de a-i pune în preparat.

O salată de ou cu cartofi pusă într-un bol negru
Salata picantă de cartofi și ouă poate fi servită ca aperitiv sau poate fi o masă de prânz / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte mari
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 castraveți murați
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare și se lasă până când sunt fragezi, aproximativ 10 până la 15 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se trec pe sub jet de apă rece pentru a se răci.

Ouăle fierte se curăță și se toacă grosier.

Într-un castron mare, se amestecă smântâna, maioneza de casă, oțetul, sarea și piperul. Se taie cartofii pe jumătate. Castraveții se toacă și se scurg de zeamă. Apoi se adaugă toate ingredientele în castronul cu sos și se amestecă bine.

Citește și

Ouă umplute

Pentru a face ouă umplute poți folosi o mulțime de combinații. Dacă vrei poți înlocui baconul cu somon afumat sau cu carne de pui sau chiar cu resturi de friptură de la masa de Paște. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac.

Ouă umplute cu maioneză și decorate cu bacon
Ouăle umplute se servesc cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari fierte
  • 4 felii de bacon
  • 100 g iaurt simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • 4 fire de ceapă verde tocată
  • mărar proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de boia afumată

Mod de preparare

Baconul se gătește până devine crocant, 6 până la 8 minute. Se scote pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a se absorbi grăsimea în exces, apoi se toacă mărunt. Ouăle se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. 

Gălbenușurile se scot și se pun într-un castron împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, muștarul Dijon, sarea și piperul. Se amestecă bine, apoi se pun mărarul și ceapa verde și se încorporează ușor. Compoziția se pune în jumătățile de albuș. Deasupra se presară bacon și boia afumată.

Salată de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar

Salata de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar se servește cu felii de baghetă proaspătă sau cu pâine cu maia.

Ingrediente

  • 6 ouă mari fierte
  • 60 g maioneză
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de capere tocate
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Ouăle se curăță și se taie felii. Maioneza se amestecă cu sarea, piperul și coaja de lămâie. Apoi se amestecă cu ouăle. Se încorporează caperele, ceapa și mărarul. Se servește imediat.

Ouă murate

Ouăle murate se servesc simple, dar sunt perfecte și în salate de cartofi sau de crudități, în sandviciuri sau cu carne la grătar.

Ingrediente

  • 8 ouă fierte tari curățate de coajă
  • 250 ml apă
  • 120 ml oțet de mere
  • ¼ ceapă mică feliată
  • 2 linguri de condimente pentru murături
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Apa se fierbe cu oțetul, ceapa, condimentele și sarea. Se lasă să clocotească după care se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Ouăle se pun într-un borcan de sticlă curat. Se toarnă peste ele lichidul astfel încât să fie acoperite complet și se sigilează borcanul. Se dă la frigider și se lasă cel puțin două zile.

Sandviciuri cu salată cu ouă și avocado

Sandviciurile cu salată de ouă și avocado sunt perfecte pentru un mic-dejun sățios, bogat în grăsimi și proteine de calitate.

Ingrediente

  • 2 avocado, coapte
  • 6 ouă, fierte tari
  • 6 linguri de maioneză  
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 2 felii de pâine
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri. Se taie în jumătate, se scoate pulpa și se zdrobește. Apoi se amestecă cu gălbenușurile, maioneza, muștarul, pudra de usturoi, praful de ceapă, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează.

Se pun la prăjit 2 felii de pâine. Se împarte amestecul în două și se întinde pe cele două felii. Albușurile se toacă și se presară peste sandviciuri. Se servesc imediat.

Cât timp se pot consuma ouăle fierte

Ouăle se păstrează foarte bine atunci când sunt ținute la rece. Potrivit The American Egg Board, ouăle fierte tari, încă în coajă sau decojite, vor rămâne bune de consum timp de aproximativ o săptămână dacă sunt depozitate corespunzător. Ele nu trebuie puse pe ușa frigiderului, ci pe un raft cât mai aproape de congelator.

Îți vei da ușor seama dacă ouăle nu mai sunt bune de consum pentru că vor emana un miros sulfuros pe care va fi greu să nu îl depistezi.

Care este cel mai bun mod de a păstra ouăle fierte la frigider

Înainte de a pune ouăle la frigider trebuie să le lași să se răcească. Dacă le pui calde și nu au suficient aer pentru a circula în jurul lor, ar putea încălzi alimentele din apropiere și ar putea duce la stricarea lor. Dacă sunt curățate de coajă trebuie să stea în recipiente închise ermetic pentru a evita contaminarea încrucișată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
de ce strică ciupercile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciocolată neagră de casă fără zahăr
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
05:37
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
ciocolată neagră de casă fără zahăr
05:16
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
04:57
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
28 octombrie, 06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
28 octombrie, 05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
28 octombrie, 05:19
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
bruschete cu ton și avocado
27 octombrie, 06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
27 octombrie, 05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Horoscopul lunii noiembrie 2025. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii noiembrie 2025. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii noiembrie 2025. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Suma uriaşă cerută de un clujean pentru un apartament de 3 camere: Exagerat. Nimic nu justifică preţul aberant
Suma uriaşă cerută de un clujean pentru un apartament de 3 camere: Exagerat. Nimic nu justifică preţul aberant
Suma uriaşă cerută de un clujean pentru un apartament de 3 camere: Exagerat. Nimic nu justifică preţul aberant
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Sophie Turner și Chris Martin formează un cuplu? Cei doi au fost surprinși la o întâlnire secretă
Sophie Turner și Chris Martin formează un cuplu? Cei doi au fost surprinși la o „întâlnire secretă”
Sophie Turner și Chris Martin formează un cuplu? Cei doi au fost surprinși la o „întâlnire secretă”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
închide