Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic

Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.

Ouă rmase de la Paște așezate într-un coș de lemn și alături de un buchet de lalele
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei / Shutterstock

Cu toții ne întrebăm ce facem cu ouăle rămase după Paște. Chiar dacă nu ai vopsit tu prea multe cu siguranță ai mai primit de la rude sau de la prieteni și ai ajuns să ai mai multe decât poți mânca într-o săptămână. Poți să le transformi în salate, sandviciuri, poți să le umpli cu o mulțime de compoziții sau poți să le murezi. Iată câteva idei de rețete cu ouă fierte.

Ce facem cu ouăle rămase de la Paște

Ouăle fierte tari se potrivesc foarte bine în salate cu cartofi, somon afumat, avocado, diverse tipuri de salată verde, brânzeturi. Practic, poți să faci atât de multe combinații încât să ai la fiecare masă ouă fierte de la Paște, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată picantă de cartofi și ouă

Combinația de ouă și cartofi este una delicioasă. Dacă nu ai cartofi noi, poți folosi și din cei vechi, dar taie-i foarte mărunt înainte de a-i pune în preparat.

O salată de ou cu cartofi pusă într-un bol negru
Salata picantă de cartofi și ouă poate fi servită ca aperitiv sau poate fi o masă de prânz / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte mari
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 castraveți murați
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare și se lasă până când sunt fragezi, aproximativ 10 până la 15 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se trec pe sub jet de apă rece pentru a se răci.

Ouăle fierte se curăță și se toacă grosier.

Într-un castron mare, se amestecă smântâna, maioneza de casă, oțetul, sarea și piperul. Se taie cartofii pe jumătate. Castraveții se toacă și se scurg de zeamă. Apoi se adaugă toate ingredientele în castronul cu sos și se amestecă bine.

Citește și

Ouă umplute

Pentru a face ouă umplute poți folosi o mulțime de combinații. Dacă vrei poți înlocui baconul cu somon afumat sau cu carne de pui sau chiar cu resturi de friptură de la masa de Paște. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac.

Ouă umplute cu maioneză și decorate cu bacon
Ouăle umplute se servesc cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari fierte
  • 4 felii de bacon
  • 100 g iaurt simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • 4 fire de ceapă verde tocată
  • mărar proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de boia afumată

Mod de preparare

Baconul se gătește până devine crocant, 6 până la 8 minute. Se scote pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a se absorbi grăsimea în exces, apoi se toacă mărunt. Ouăle se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. 

Gălbenușurile se scot și se pun într-un castron împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, muștarul Dijon, sarea și piperul. Se amestecă bine, apoi se pun mărarul și ceapa verde și se încorporează ușor. Compoziția se pune în jumătățile de albuș. Deasupra se presară bacon și boia afumată.

Salată de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar

Salata de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar se servește cu felii de baghetă proaspătă sau cu pâine cu maia.

Ingrediente

  • 6 ouă mari fierte
  • 60 g maioneză
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de capere tocate
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Ouăle se curăță și se taie felii. Maioneza se amestecă cu sarea, piperul și coaja de lămâie. Apoi se amestecă cu ouăle. Se încorporează caperele, ceapa și mărarul. Se servește imediat.

Ouă murate

Ouăle murate se servesc simple, dar sunt perfecte și în salate de cartofi sau de crudități, în sandviciuri sau cu carne la grătar.

Ingrediente

  • 8 ouă fierte tari curățate de coajă
  • 250 ml apă
  • 120 ml oțet de mere
  • ¼ ceapă mică feliată
  • 2 linguri de condimente pentru murături
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Apa se fierbe cu oțetul, ceapa, condimentele și sarea. Se lasă să clocotească după care se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Ouăle se pun într-un borcan de sticlă curat. Se toarnă peste ele lichidul astfel încât să fie acoperite complet și se sigilează borcanul. Se dă la frigider și se lasă cel puțin două zile.

Sandviciuri cu salată cu ouă și avocado

Sandviciurile cu salată de ouă și avocado sunt perfecte pentru un mic-dejun sățios, bogat în grăsimi și proteine de calitate.

Ingrediente

  • 2 avocado, coapte
  • 6 ouă, fierte tari
  • 6 linguri de maioneză  
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 2 felii de pâine
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri. Se taie în jumătate, se scoate pulpa și se zdrobește. Apoi se amestecă cu gălbenușurile, maioneza, muștarul, pudra de usturoi, praful de ceapă, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează.

Se pun la prăjit 2 felii de pâine. Se împarte amestecul în două și se întinde pe cele două felii. Albușurile se toacă și se presară peste sandviciuri. Se servesc imediat.

Cât timp se pot consuma ouăle fierte

Ouăle se păstrează foarte bine atunci când sunt ținute la rece. Potrivit The American Egg Board, ouăle fierte tari, încă în coajă sau decojite, vor rămâne bune de consum timp de aproximativ o săptămână dacă sunt depozitate corespunzător. Ele nu trebuie puse pe ușa frigiderului, ci pe un raft cât mai aproape de congelator.

Îți vei da ușor seama dacă ouăle nu mai sunt bune de consum pentru că vor emana un miros sulfuros pe care va fi greu să nu îl depistezi.

Care este cel mai bun mod de a păstra ouăle fierte la frigider

Înainte de a pune ouăle la frigider trebuie să le lași să se răcească. Dacă le pui calde și nu au suficient aer pentru a circula în jurul lor, ar putea încălzi alimentele din apropiere și ar putea duce la stricarea lor. Dacă sunt curățate de coajă trebuie să stea în recipiente închise ermetic pentru a evita contaminarea încrucișată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cerviche, tartar și carpaccio
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Manakish cu za'atar
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide