Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic

Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.

Ouă rmase de la Paște așezate într-un coș de lemn și alături de un buchet de lalele
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei / Shutterstock

Cu toții ne întrebăm ce facem cu ouăle rămase după Paște. Chiar dacă nu ai vopsit tu prea multe cu siguranță ai mai primit de la rude sau de la prieteni și ai ajuns să ai mai multe decât poți mânca într-o săptămână. Poți să le transformi în salate, sandviciuri, poți să le umpli cu o mulțime de compoziții sau poți să le murezi. Iată câteva idei de rețete cu ouă fierte.

Ce facem cu ouăle rămase de la Paște

Ouăle fierte tari se potrivesc foarte bine în salate cu cartofi, somon afumat, avocado, diverse tipuri de salată verde, brânzeturi. Practic, poți să faci atât de multe combinații încât să ai la fiecare masă ouă fierte de la Paște, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată picantă de cartofi și ouă

Combinația de ouă și cartofi este una delicioasă. Dacă nu ai cartofi noi, poți folosi și din cei vechi, dar taie-i foarte mărunt înainte de a-i pune în preparat.

O salată de ou cu cartofi pusă într-un bol negru
Salata picantă de cartofi și ouă poate fi servită ca aperitiv sau poate fi o masă de prânz / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte mari
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 castraveți murați
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare și se lasă până când sunt fragezi, aproximativ 10 până la 15 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se trec pe sub jet de apă rece pentru a se răci.

Ouăle fierte se curăță și se toacă grosier.

Într-un castron mare, se amestecă smântâna, maioneza de casă, oțetul, sarea și piperul. Se taie cartofii pe jumătate. Castraveții se toacă și se scurg de zeamă. Apoi se adaugă toate ingredientele în castronul cu sos și se amestecă bine.

Citește și

Ouă umplute

Pentru a face ouă umplute poți folosi o mulțime de combinații. Dacă vrei poți înlocui baconul cu somon afumat sau cu carne de pui sau chiar cu resturi de friptură de la masa de Paște. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac.

Ouă umplute cu maioneză și decorate cu bacon
Ouăle umplute se servesc cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari fierte
  • 4 felii de bacon
  • 100 g iaurt simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • 4 fire de ceapă verde tocată
  • mărar proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de boia afumată

Mod de preparare

Baconul se gătește până devine crocant, 6 până la 8 minute. Se scote pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a se absorbi grăsimea în exces, apoi se toacă mărunt. Ouăle se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. 

Gălbenușurile se scot și se pun într-un castron împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, muștarul Dijon, sarea și piperul. Se amestecă bine, apoi se pun mărarul și ceapa verde și se încorporează ușor. Compoziția se pune în jumătățile de albuș. Deasupra se presară bacon și boia afumată.

Salată de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar

Salata de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar se servește cu felii de baghetă proaspătă sau cu pâine cu maia.

Ingrediente

  • 6 ouă mari fierte
  • 60 g maioneză
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de capere tocate
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Ouăle se curăță și se taie felii. Maioneza se amestecă cu sarea, piperul și coaja de lămâie. Apoi se amestecă cu ouăle. Se încorporează caperele, ceapa și mărarul. Se servește imediat.

Ouă murate

Ouăle murate se servesc simple, dar sunt perfecte și în salate de cartofi sau de crudități, în sandviciuri sau cu carne la grătar.

Ingrediente

  • 8 ouă fierte tari curățate de coajă
  • 250 ml apă
  • 120 ml oțet de mere
  • ¼ ceapă mică feliată
  • 2 linguri de condimente pentru murături
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Apa se fierbe cu oțetul, ceapa, condimentele și sarea. Se lasă să clocotească după care se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Ouăle se pun într-un borcan de sticlă curat. Se toarnă peste ele lichidul astfel încât să fie acoperite complet și se sigilează borcanul. Se dă la frigider și se lasă cel puțin două zile.

Sandviciuri cu salată cu ouă și avocado

Sandviciurile cu salată de ouă și avocado sunt perfecte pentru un mic-dejun sățios, bogat în grăsimi și proteine de calitate.

Ingrediente

  • 2 avocado, coapte
  • 6 ouă, fierte tari
  • 6 linguri de maioneză  
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 2 felii de pâine
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri. Se taie în jumătate, se scoate pulpa și se zdrobește. Apoi se amestecă cu gălbenușurile, maioneza, muștarul, pudra de usturoi, praful de ceapă, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează.

Se pun la prăjit 2 felii de pâine. Se împarte amestecul în două și se întinde pe cele două felii. Albușurile se toacă și se presară peste sandviciuri. Se servesc imediat.

Cât timp se pot consuma ouăle fierte

Ouăle se păstrează foarte bine atunci când sunt ținute la rece. Potrivit The American Egg Board, ouăle fierte tari, încă în coajă sau decojite, vor rămâne bune de consum timp de aproximativ o săptămână dacă sunt depozitate corespunzător. Ele nu trebuie puse pe ușa frigiderului, ci pe un raft cât mai aproape de congelator.

Îți vei da ușor seama dacă ouăle nu mai sunt bune de consum pentru că vor emana un miros sulfuros pe care va fi greu să nu îl depistezi.

Care este cel mai bun mod de a păstra ouăle fierte la frigider

Înainte de a pune ouăle la frigider trebuie să le lași să se răcească. Dacă le pui calde și nu au suficient aer pentru a circula în jurul lor, ar putea încălzi alimentele din apropiere și ar putea duce la stricarea lor. Dacă sunt curățate de coajă trebuie să stea în recipiente închise ermetic pentru a evita contaminarea încrucișată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Basbousa servită pe o farfurie albă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
kefir făcut în casă și turnat în două pahare transparente
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Pui cu cartofi și năut
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
închide