Ce mai poți pune pe grătar în afară de carne
Ori de câte ori ne gândim la grătar ne vin în minte cotlete, mici, cârnați, pulpe de pui și alte cărnuri. Descoperă ce mai poți pune pe grătar în afară de carne. sfaturi simple și utile pentru orice gurmand.
Uneori se mai strecoară câte o ciupercă sau vânătă, însă pare că grătarul este rezervat exclusiv cărnii. Nu este așa!
Am pregătit pentru tine o listă din care te inspiri legat de ce mai poți pune pe grătar. Despre unele dintre ele poate știai, altele le vei descoperi acum. Încearcă-le și ai să îți uimești prietenii cu gusturile tale rafinate.
Ce mai poți pune pe grătar în afară de carne
Dacă îți place grătarul și vrei să iei o pauză de la preparatele din carne, atunci acest articol este perfect pentru tine. Vei găsi câteva alternative simple, delicioase și sănătoase pentru a te bucura de gustul de grătar.
Avocado
Încearcă să pui câteva felii de avocado pe grătar nu ai să regreți. Lasă-le doar un minut și apoi stropește-le cu zeamă de lămâie, pune un praf de sare, unul de piper și câțiva fulgi de ardei chilli și vei avea o garnitură delicioasă.
Salată
Salata o mănânci de obicei crudă lângă friptură, dar știai că o poți pune pe grătar? Ai nevoie de o salata Romaine, pe care, după ce o speli foarte bine, o taie pe lung pe din două. O stropești cu ulei de măsline și o pui pe grătar. Las-o 2-3 minute pe fiecare parte și te vei bucura de o garnitură savuroasă.
Anghinare
Anghinarea nu este una dintre cele mai populare legume, însă îi poți da o șansă și vei descoperi cât de bună este. În plus, acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Înainte de o pune pe grătar, anghinarea trebuie fiartă sau gătită la aburi până este aproape gătită. Apoi, tai-o în două și pune-o pe grătar. Las-o 3-4 minute. Apoi o poți scobi, iar golul rămas îl poți umple cu salată sau cu diverse sosuri.
Brânză halloumi
Halloumi este o brânză grecească și este cea mai potrivită pentru a fi gătită pe grătar. Are o textură care îi permite să se topească fără să se împrăștie peste tot. După ce este gata o poți consuma cu carne sau cu salate.
Este foarte simplu să gătești halloumi. Este nevoie doar să o feliezi și să o pui pe grătar. Ideal este să o lași ultima pentru ca prelua din aromele cărnii și va deveni și mai gustoasă.
Roșii
Poți pune roșii coapte pe grătar pe care să le consumi drept garnitură sau le poți transforma într-un sos delicios. Pune și câțiva căței de usturoiu, un ardei iute și 2-3 ardei kapia pe grătar.
Curăță roșiile de coajă, ardeiul iute de coajă și de semințe, iar ardeii kapia de pieliță, pune-le pe toate într-un blender și vei avea un sos picant savuros pentru friptură.
Banane
Nu este nevoie să iei cu tine la grătar dulciuri, pentru că la desert poți să ai niște banane coapte. Tot ce trebuie să faci este să secționezi coaja bananei pe lungime pe o parte. Pune-o pe grătar pentru câteva minute, până devine moale și cremoasă.
La exterior nu va fi foarte apetisantă, dar după ce vei gusta vei descoperi cât este de gustoasă. Poți adăuga peste și puțină ciocolată, frișcă sau înghețată, dacă vrei un desert cu adevărat sofisticat.
Ananas
Ananasul la grătar poate fi și desert, dar și garnitură pentru friptură. Curăță ananasul de coajă, feliază-l și pune-l pe grătar. Zaharurile din ele se vor carameliza și va căpăta o aromă deosebită. Dacă vrei să îl mănânci la desert presară puțin zahăr brun deasupra ananasului.