Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiști

Fără coacere

Ți s-a întâmplat de multe ori să uiți să scoți carnea din congelator și să ajungi să cumperi alta pentru a prepara cina. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea, dar și cea mai rapidă. Dacă o vei folosi, vei putea găti mult mai ușor.

Publicat: 25 august 2022, 07:54
Carnea nu trebuie lăsată mai mult de 2 ore la temperatura camerei pentru a se decongela / Shutterstock

Este bine să ai mereu în congelator mai multe tipuri de carne, porționate, astfel încât să poți găti repede mâncăruri sănătoase. Nu doar că scutești timp, dar și bani, mai ales dacă vei cumpăra carnea atunci când sunt diverse oferte în magazine.

Cum faci să decongelezi carnea cât mai repede și mai sigur? Ce faci dacă ai scos un pachet de pui din congelator și mai are porțiuni înghețate? Nu intra în panică pentru că există câteva metode care să te ajute să te apuci de gătit mai repede.

Citește și

Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea

Cel mai sigur mod prin care poți să decongelezi carnea este să o scoți din congelator de seara și o lași  în frigider peste noapte, potrivit Goodhousekeeping.com.

Carnea de pui tocată și fructele de mare pot fi lăsate la frigider timp de 1-2 zile. Cea roșie poate sta între 3 și 5 zile. Chiar dacă pentru a face acest lucru trebuie să fii puțin organizată, ai avantajul de a putea recongela o parte din carnea pe care nu o mai folosești. Nu va mai avea același gust, dar măcar nu trebuie să o arunci.

În funcție de cantitatea de carne pe care o ai, vei avea nevoie de doar o oră ca să decongelezi carnea. Trebuie doar să o ții în apă rece. Ar trebui să iei în calcul câte o jumătate de oră pentru fiecare 500 de grame de carne pe care vrei să o decongelezi. Este o metodă sigură. Trebuie să ții carnea în pungă de plastic pentru ca apa să nu pătrundă. De asemenea, trebuie să schimbi apa la fiecare jumătate de oră pentru a te asigura că este rece. Găsești aici și alte sfaturi care te pot ajuta să scazi timpul petrecut în bucătărie.

Alte metode de decongelare

Dacă nu ai o cantitate mare de carne, o poți decongela în cuptorul cu microunde. Va dura mai puțin de 10 minute, în funcție de modelul aparatului. Folosește instrucțiunile date de producătorul cuptorului cu microunde pentru a vedea cât timp și ce temperatură recomandă pentru decongelare. Ține cont de faptul că dacă folosești o temperatură prea mare și o perioadă mai mare de timp s-ar putea ca bucata de carne să se gătească în loc să se decongeleze. Va trebui să gătești carnea imediat ce este gata.

Sunt persoane care recomandă ca decongelarea să fie făcută în apă caldă sau la temperatura camerei. Însă Departamentul pentru Agricultură al SUA spune că acest lucru nu este sigur. Indiferent de tipul de carne, nu trebuie lăsată mai mult de două ore la temperatura camerei. Când va începe să se dezghețe se pot dezvolta bacterii pe suprafața ei. În acel moment, carnea nu va mai putea fi consumată în siguranță.

Dacă ești foarte grăbită, poți găti carnea fără să o dezgheți. Procesul de preparare va dura mai mult cu aproximativ 50%. În plus, carnea nu va avea exact aceeași textură ca cea proaspătă, însă va fi totuși gustoasă. Cu toate acestea, nu găti carnea congelată în slow cooker. Va dura foarte mult să se prepare și se pot dezvolta bacterii periculoase pentru sănătatea organismului.

Citește și
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
Trucul care te poate ajuta să cureți perfect coaja oului fiert
Trucul care te poate ajuta să cureți perfect coaja oului fiert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos