Cel mai hrănitor smoothie. Rețeta care înlocuiește o masă
Micul-dejun este o masă importantă și ai nevoie de un preparat care nu doar să fie sățios, ci și să poată fi preparat într-un timp cât mai scurt. Dacă mai poate fi consumat și în drum spre birou atunci cu atât mai bine. Îți propunem să descoperi rețeta pentru cel mai hrănitor smoothie.
Orice smoothie se încadrează în cerințele micului-dejun perfect. Dar ce să pui în blender pentru ca rezultatul să îți dea energie până la prânz sau poate și după? Mulți nutriționiști recomandă legumele și fructele verzi, însă gustul nu este pe placul tuturor. Dacă pui o linguriță de pudră proteică îți va oferi necesarul proteic, dar dacă are prea mult spanac va căpăta un gust înțepător.
Smoothie nu trebuie să fie un preparat sănătos, dar pe care îl consumi obligat. Poate fi și bun la gust, și bogat în vitamine, fibre și proteine.
Care este cel mai hrănitor smoothie
Un smoothie hrănitor este și echilibrat, el trebuie să aibă aceleași ingrediente ca o masă corectă: o cantitate moderată de carbohidrați din fructe și legume, proteine din pudră proteică sau unt de arahide și grăsimi sănătoase.
Dacă pui numai fructe într-un smoothie nivelul de zahăr din sânge va crește mult și la puțin timp după ce îl vei consuma ți se va face foame.
Pentru echilibru pune câteva frunze de legume verzi, pentru că au și fibre, avocado, nuci, semințe sau iaurt pentru conținutul de grăsimi sănătoase, și pudră proteică. În felul acesta te vei asigura că nu îți va fi foame câteva ore bune. Descoperă mai multe rețete de smoothie anti-îmbătrânire.
Un truc pentru a consuma și legume mai puțin plăcute la gust este să le pui în smoothie congelate. Câteva bucățele de conopidă, zucchini sau spanac din congelator vor aduce un plus de vitamine.
Pentru echilibru poți respecta următoarea regulă: 3 părți legume verzi și o parte fructe.
Cum poți să faci un smoothie hrănitor
Condimentele sunt secretul unui smoothie pe care îl bei de plăcere, nu doar de nevoie. Scorțișoara, nucșoara sau cacaua îți vor da senzația că mănânci un desert.
De asemenea, poți pune busuioc sau mentă, sirop de arțar pentru un plus de aromă. Poți face mai multe încercări până când găsești combinația perfectă pentru tine. Oricum, alege condimentele sau ierburile care îți plac și în mâncărurile clasice. Încearcă și rețeta de smoothie de căpșuni.
Adaugă o sursă de proteine
Proteinele sunt cele care îți dau senzația de sațietate, de aceea este foarte important să ai și în smoothieul tău. Cea mai simplă variantă este să cumperi o pudră proteică. De asemenea, poți alege colagenul, iaurt, brânza tofu, unt de arahide, cottage cheese, semințe de chia, de cânepă de in. Află mai multe despre edamamele, sursă de proteine vegetale.
4 sfaturi pentru un smoothie hrănitor și delicios
- Dacă ai un blender cu un motor mai slab pune prima dată frunzele verzi cu un pic de apă și mixează bine. Pune și restul ingredientelor apoi.
- Dacă vrei să economisești timp dimineața, pregătește de seara ingredientele pentru smoothie. Spală-le, porționează-le și pune-le la frigider.
- Pentru a economisi bani folosește apă, ci nu lapte vegetal. Dacă pui ingredientele care trebuie poți obține un smoothie cremos și cu apă.
- Adaugă grăsimi vegetale. Avocado, untul de arahide sau uleiul de cocos îți vor aduce calorii bune care își vor da energie pentru o perioadă mai lungă de timp.