Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Dacă ești în căutarea unor rețete de deserturi de post, îți oferim mai jos rețeta unui delicios chec cu banane și cocos. Acest este o combinație delicioasă între dulceața naturală a bananelor coapte și aroma exotică a fulgilor de cocos. Textura sa este umedă și pufoasă, cu un interior delicat care se topește în gură.
Galerie foto
Fulgii de cocos adaugă o ușoară notă crocantă, iar uleiul de cocos îi oferă o notă subtilă, catifelată. Perfect alături de un ceai aromat sau o cafea de dimineață, checul este nu doar ușor de preparat, ci și prietenos cu veganii și cei care urmează un regim alimentar fără lactate și ouă.
Checul este printre cele mai populare deserturi, fiind apreciat pentru simplitatea preparării și versatilitatea sa. Poate fi preparat atât în varianta clasică, cât și în variante adaptate pentru diverse diete, cum ar fi checurile de post sau checurile fără gluten. Textura unui chec este de obicei pufoasă și ușor umedă. Aroma este bogată și poate fi completată de adaosuri crocante, precum nuci, semințe, fructe proaspete sau uscate, ciocolată, etc.
Fie că este preparat pentru o sărbătoare specială sau doar pentru a însoți o cafea de dimineață, checul rămâne un simbol al confortului și al creativității în bucătărie, oferind posibilități nelimitate de combinații. Descoperă mai jos rețeta de chec cu banane și cocos, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru prepararea checului setează cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă de chec clasică, pe care o tapetezi cu hârtie de copt.
Cum prepari chec cu banane și cocos
Pentru pregătirea aluatului de chec, începe cu pregătirea bananelor. Alege banane mai coapte pentru a obține o aromă intensă. Curăță bananele și pasează-le cu o furculiță până când obții un piure fin. Transferă-le într-un bol mare.
Descoperă și rețeta clasică pentru banana bread.
Adaugă zahărul peste piureul de banane și amestecă bine. Toarnă uleiul de cocos topit și răcit, apoi laptele de cocos și extractul de vanilie. Amestecă până la omogenizarea compoziției.
În alt bol separat, cerne făina împreună cu praful de copt și sarea. Adaugă fulgii de cocos și amestecă ușor.
Încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând ușor cu o spatulă sau tel, până când obții un aluat omogen, fără cocoloașe.
Adaugă zeama de lămâie și amestecă rapid, pentru a ajuta la activarea prafului de copt.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața uniform, cu o spatulă.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec cu banane și cocos timp de aproximativ 40-50 de minute, sau până trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centru trebuie să iasă curată).
După coacere lasă checul să se răcească 10 minute în tavă, apoi scoate-l pe un grătar de răcire. Lasă-l să se răcească complet înainte de a-l porționa. Opțional, poți să îl decorezi cu zahăr pudră.
Și tot din categoria checurilor de post, mai poți trece pe lista de preparat și rețeta de chec de post cu apă minerală.