Chec de post cu nuci. Rețeta rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Oricând ai poftă de un desert pufos cu texturi crocante subtile poți face un chec de post cu nuci. Este atât de simplu și de economic, dar atât de delicios încât poate deveni prăjitura ta preferată pentru cafeaua de dimineață și ni numai.

Chec de post cu nuci servit pe un platou de lemn
Checul de post cu nuci se servește cu cafea sau ciocolată caldă / Shutterstock

Checul de post cu nuci va fi gata în 10 minute pentru că modul lui de preparare este la îndemâna oricui, chiar și a celor fără experiență în bucătărie. Probabil că ai deja în cămară toate ingredientele așa că trebuie neapărat să îl încerci. Îl poți servi alături de o cafea bună la micul-dejun, la gustare sau ca un desert de sine stătător la finalul mesei.

Poți personaliza checul de post cu nuci după bunul plac adăugând și alte oleaginoase, coji de portocale sau fructe confiate, esență de vanilie, de migdale sau chiar de cafea.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest chec de post cu nuci este simplu de preparat și oferă o textură bogată și o aromă delicioasă datorită nucilor. Poți ajusta cantitatea de zahăr sau adăuga alte ingrediente precum scorțișoară sau coajă de lămâie pentru a-ți personaliza gustul preferat.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge o formă de chec cu ulei sau se tapetează cu hârtie de copt.

Cum prepari rețeta de chec cu nuci

Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă nucile măcinate sau tăiate mărunt în amestecul de ingrediente uscate și se amestecă bine. În alt bol, se combină uleiul vegetal, apa/laptele vegetal și esența de vanilie.

Treptat, se adaugă amestecul lichid în cel de ingrediente uscate și se amestecă până când se obține un aluat omogen.

Se toarnă aluatul în forma pregătită pentru copt.

Cum coci rețeta de chec de post cu nuci

Se coace checul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când este rumenit și când la testul scobitoarei aceasta iese curată după ce este înfiptă în mijlocul checului.

Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească în formă pentru câteva minute înainte de a-l scoate și a-l lăsa să se răcească complet pe un grătar.

Ce alte oleaginoase se pot folosi

În loc de nuci, poți folosi și alte tipuri de oleaginoase pentru a adăuga textură și gust unui chec. Cea mai populară opțiune sunt alunele de pădure tăiate mărunt sau măcinate pentru că aduc la fel de multă textură crocantă. Migdalele tăiate în bucăți sau măcinate pot aduce și o aromă delicată checului.

Fisticul măcinat sau tăiat în bucăți poate aduce o aromă distinctivă și o nuanță de verde în aluatul checului, oferind și o textură crocantă. Dacă vrei niște nuci mai moi, poți pune caju măcinat. Acesta are și o aromă mai subtilă.

Nucă de cocos rasă sau fărâmițată poate fi o alternativă minunată pentru a adăuga o aromă tropicală și o textură mai moale checului.

Încearcă și o rețetă de tort cu blat de nuci. Este simplă și rapidă.

Semințele de susan sau floarea-soarelui aduc nu doar textură, ci și nutrienți suplimentari, făcându-l o alegere mai sănătoasă. În aceeași situație sunt și semințele de dovleac.

Este bine să le folosești în combinație cu alte ingrediente pentru a menține consistența aluatului.

Combinațiile de oleaginoase pot fi variate și ajustate în funcție de preferințele tale personale sau de ingredientele disponibile. Experimentează cu diferite tipuri de oleaginoase pentru a obține un chec savuros și interesant din punct de vedere al texturii și gustului.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Porție de patatas bravas în farfurie neagră, alături de boluri cu sosuri și furculițe
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Tort Sacher pe platou
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
08:28
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
06:02
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
7 februarie, 06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
7 februarie, 06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
6 februarie, 06:42
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
6 februarie, 05:07
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
somon la airfryer cu legume
5 februarie, 10:15
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
O femeie care pune ouă în frigider
5 februarie, 05:54
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Ce riscă românul care s-a urcat pe altarul din Vatican şi a făcut prăpăd în Bazilica Sf. Petru. Are dizabilităţi mintale grave
Ce riscă românul care s-a urcat pe altarul din Vatican şi a făcut prăpăd în Bazilica Sf. Petru. Are "dizabilităţi mintale grave"
Ce riscă românul care s-a urcat pe altarul din Vatican şi a făcut prăpăd în Bazilica Sf. Petru. Are "dizabilităţi mintale grave"
Mă sfidau, eram un nimic pentru ei! Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre țeapa uriașă pe care și-a luat-o
„Mă sfidau, eram un nimic pentru ei!” Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre „țeapa” uriașă pe care și-a luat-o
„Mă sfidau, eram un nimic pentru ei!” Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre „țeapa” uriașă pe care și-a luat-o
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
fresh
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
închide