Chec cu mac și glazură de lămâie. Spectacol de culoare și savoare
Dacă adori checul ca și desert, dar dorești să îl testezi și în alte combinații, îți oferim o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie. Vei obține un desert și delicios, dar și spectaculos.
Semințele de mac oferă checului un aspect foarte frumos, dar și un gust delicios și crocant. Glazura sa de lămâie aduce un plus de savoare și culoare. Este o combinație interesantă de ingrediente, pe care o vei îndrăgi de la prima mușcătură.
Checurile simple sau combinate sunt deserturi ideale pentru a-ți satisface rapid pofta de dulce. Se prepară rapid și destul de ușor din ingrediente mereu la îndemână. Acestea au un aspect plăcut datorită formelor de copt, dar și al miezului pufos și frumos colorat. Îți oferim mai jos una dintre rețetele de chec, cu listă completă de ingrediente și pași necesari preparării.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării checului. Este ideal să le ai la îndemână pentru a scurta timpul de preparare. Apoi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.
Pași necesari preparării compoziției pentru un chec cu mac și glazură de lămâie
Separă, în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri, și bate totul până se transformă în spumă, folosind un tel, sau un mixer. Adaugă zahărul, treptat, amestecând continuu până când ajungi la o bezea cristalină și foarte fermă.
Presară peste gălbenușuri un praf de sare și omogenizează totul. Sarea ajută la intensificarea culorii gălbenușurilor. Peste acestea, adaugă uleiul și din nou omogenizează amestecul. Apoi, adaugă lingură cu lingură, bezeaua de albușuri. Amestecă încet cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.
Tot lingură cu lingură adaugă și făina amestecată cu semințele de mac. Omogenizează ușor compoziția și întinde-o în tava de chec în care ai așezat mai întâi hârtie de copt.
Pune tava la cuptor și coace checul la 180 de grade Celsius, pentru 35 – 40 de minute. Lasă-l să se răcească până ce acesta ajunge la temperatura camerei, iar mai apoi adaugă glazura delicioasă.
Cum prepari glazura de lămâie
Glazura de lămâie se prepară foarte simplu și rapid, din doar două ingrediente. Este glazura pe care o poți folosi și la rețetele de turtă dulce, dar și la rețeta de cinnamon rolls.
Vezi aici cum se prepară rețeta de rulouri cu scorțișoară, rețeta celebrelor cinnamon rolls!
Pentru a prepara glazura de lămâie pune zahărul în bolul mixerului. Pornește mixerul și adaugă câte puțin din sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic. Vei obține o compoziție albă și lucioasă, foarte ușoră, aproape lichidă.
Toarnă această compoziție deasupra checului și întinde-o uniform. Lasă glazura să se prelingă ușor și pe lateralele checului. În felul acesta checul va avea un aspect mai interesant. Apoi, lasă deliciosul chec cu mac și glazură de lămâie la loc răcoros până când glazura devine fermă. Porționează frumos checul și îl poți savura cu poftă alături de cei dragi.
Mau mult, pentru că este sezonul perelor de toamnă aromate și frumos colorate, îți recomandăm pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere.