Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă adori checurile cu textură umedă și fructe, îți recomandăm să încerci o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Nu este o rețetă complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Cu siguranță deții o parte din ele în frigider sau prin cămară.

Maria Udrea
Publicat: 20 octombrie 2023, 07:00

Galerie foto

Checul se porționează frumos după ce se răcește, iar glazura devine consistentă / Profimedia Images

Pentru ca aluatul acestui chec să aibă textură umedă, se adaugă în compoziția lui și sana. Dacă până acum ai obișnuit să prepari astfel de checuri cu iaurt, de data aceasta încearcă și varianta cu sana. Sana are gustul mai puțin acrișor decât iaurtul și este mai consistentă. În plus, se prepară într-un mod mai natural decât iaurtul sau chefirul. Nu necesită culturi adăugate pentru a se închega. Se obține prin fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului din lapte se produce coagularea proteinelor. 

Citește și

Fructele pentru chec le poți alege după preferințe. Poți adăuga afine, zmeură, căpșuni sau chiar un amestec de fructe de pădure. Cu cât sunt mai diferite ca aspect și culoare, cu atât checul va ieși mai spectaculos. Glazura checului o prepari din ciocolată albă topită și zmeură, pentru un plus de culoare și aromă. Poți opta și pentru glazura de lămâie, dacă âți place mai mult aceasta.

Descoperă și o rețetă de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului de chec. Apoi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 10-15 minute la temperatura camerei.

Cum prepari chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească. Pregătește și fructele pentru a le avea la îndemână și pune hârtie de copt în tava de chec.

Amestecă albușurile presărate cu sare folosind mixerul sau un tel, până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Încorporează în bezea gălbenușurile, apoi esența de vanilie, uleiul și sana. Folosește o spatulă pentru a încorpora aceste ingrediente în bezeaua de albușuri pentru a obține o compozițe aerată.

Trece făina amestecată cu praful de copt prin sită și adaugă treptat acest amestec în compoziția pentru chec.

Întinde aluatul obținut în tava de chec și presară fructele deasupra lui. Presează-le ușor în interiorul aluatului cu o spatulă.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec umed cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un grătar de răcire sau pe un platou. Îl vei glazura după răcirea completă.

Pentru a prepara glazura, încălzește frișca lichidă într-o crăticioară, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă și zmeura trecută prin blender și prin sită. Amestecă intens pentru omogenizare. Lasă glazura să se răcorească 10 minute, apoi întinde-o peste checul răcit.

Decorează cu fructe proaspete deliciosul chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Descoperă pentru data următoare și o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros