Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Dacă adori checurile cu textură umedă și fructe, îți recomandăm să încerci o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Nu este o rețetă complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Cu siguranță deții o parte din ele în frigider sau prin cămară.
Galerie foto
Pentru ca aluatul acestui chec să aibă textură umedă, se adaugă în compoziția lui și sana. Dacă până acum ai obișnuit să prepari astfel de checuri cu iaurt, de data aceasta încearcă și varianta cu sana. Sana are gustul mai puțin acrișor decât iaurtul și este mai consistentă. În plus, se prepară într-un mod mai natural decât iaurtul sau chefirul. Nu necesită culturi adăugate pentru a se închega. Se obține prin fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului din lapte se produce coagularea proteinelor.
Fructele pentru chec le poți alege după preferințe. Poți adăuga afine, zmeură, căpșuni sau chiar un amestec de fructe de pădure. Cu cât sunt mai diferite ca aspect și culoare, cu atât checul va ieși mai spectaculos. Glazura checului o prepari din ciocolată albă topită și zmeură, pentru un plus de culoare și aromă. Poți opta și pentru glazura de lămâie, dacă âți place mai mult aceasta.
Descoperă și o rețetă de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului de chec. Apoi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 10-15 minute la temperatura camerei.
Cum prepari chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească. Pregătește și fructele pentru a le avea la îndemână și pune hârtie de copt în tava de chec.
Amestecă albușurile presărate cu sare folosind mixerul sau un tel, până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Încorporează în bezea gălbenușurile, apoi esența de vanilie, uleiul și sana. Folosește o spatulă pentru a încorpora aceste ingrediente în bezeaua de albușuri pentru a obține o compozițe aerată.
Trece făina amestecată cu praful de copt prin sită și adaugă treptat acest amestec în compoziția pentru chec.
Întinde aluatul obținut în tava de chec și presară fructele deasupra lui. Presează-le ușor în interiorul aluatului cu o spatulă.
Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec umed cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un grătar de răcire sau pe un platou. Îl vei glazura după răcirea completă.
Pentru a prepara glazura, încălzește frișca lichidă într-o crăticioară, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă și zmeura trecută prin blender și prin sită. Amestecă intens pentru omogenizare. Lasă glazura să se răcorească 10 minute, apoi întinde-o peste checul răcit.
Decorează cu fructe proaspete deliciosul chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.
Descoperă pentru data următoare și o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie.