Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte pentru zilele de post
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, încearcă rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte și pentru perioadele de post.
Te va cuceri combinația acestor ingrediente pline de culoare și savoare, dar și pline de sănătate. Spanacul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina B, vitamina K, acid folic, dar si de minerale precum magneziu, fier și mangan. Are un conținut ridicat de potasiu, dar un conținut scăzut de sodiu proporție de compoziție de minerale foarte benefică pentru pacienții cu tensiune arterială ridicată.
Broccoli are un conținut bogat de vitamine și minerale precum: vitamina A, C, vitamine din complexul B, betacaroten, luteină, tiamină, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și potasiu. Mai are un conținut ridicat de carbohidrați care sunt formați în principal din fibre, zaharuri precum fructoza, glucoză și zaharoză, dar și cantități mici de lactoză și maltoză.
Fibrele alimentare conținute de broccoli pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la reducerea riscului de cancer de colon.
Încearcă și tu să combini aceste două alimente în rețeta de chiftele pe care ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente și pași necesari.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a prepara compoziția pentru chiftele, va trebui să pregătești separat, toate ingredientele necesare.
Cum pregătești ingredientele pentru chiftele de spanac cu broccoli și cartofi
Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Adaugă și o linguriță cu sare, când apa începe să fiarbă. Aceasta ajută cartofii să se pătrundă mai rapid și le accentuează gustul.
Curăță ceapa și începe prin a o toca mărunt, apoi călește-o în foarte puțin ulei, doar până se pătrunde și își degajă aroma. Adăugă și un cățel de usturoi curățat și tocat rondele.
Spală bine frunzele de spanac, dacă folosești din cel proaspăt apoi opărește-le în apă cu sare, doar pentru câteva secunde. Scurge-le, toacă-le mărunt și adaugă-le peste ceapa călită. În apa în care ai opărit spanacul, pune și broccoli-ul la opărit, pentru 4-5 minute.
După ce au fiert cartofii, scurge-i, trece-i prin apă rece și curăță-i. Adaugă peste ei broccoli scurs și pasează cele două ingrediente împreună. Adaugă spanacul tras la tigaie cu ceapă și usturoi, apoi presară sare și piper și omogenizează bine amestecul de ingrediente.
Cum formezi și prepari chiftelele de spanac cu broccoli și cartofi
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia câte o lingură din compoziție și formează chiftele rotunde pe care le tăvălești prin pesmet amestecat cu semințe de susan. Așază-le în tava de cuptor, apoi aplatizează-le ușor de la mijloc spre margini. Stropește-le ușor cu puțin ulei.
Coace chiftelele de post la 200 de grade Celsius, pentru 20-30 de minute.
Servește-le calde sau reci, alături de o salată verde și de o porție de cartofi prăjiți.
Încearcă și rețeta de chiftele de post cu linte și ciuperci. Se prepară rapid, iar chiftelele sunt foarte hrănitoare.