Ciocolata de casă, rețeta desertului care îți aduce aminte de copilărie
Ciocolata de casă este desertul copilăriei pentru mulți dintre noi. Se face foarte ușor și destul de rapid, iar rezultatul este deosebit de delicios.
Pentru a face ciocolată de casă nu ai nevoie de multe ingrediente: zahăr, unt cu 82% grăsime, lapte praf, cacao de bună calitate, alune de pădure și apă. Există mai multe rețete de ciocolată de casă, unele moștenite de la bunici sau mame, altele adaptate după acestea cu ingrediente mai sănătoase.
De exemplu, în loc de unt poți folosești ulei de cocos, în loc de cacao poți pune unt de cacao, mierea poate fi îndulcitor la fel de bun. Alunele de pădure sunt puse pentru gust, dar și pentru textură. Mai poți folosi și migdale, fistic sau nuci sau toate la un loc. Mai pot fi adăugate fructe confiate mărunțite.
Ingrediente
Mod de preparare
Laptele praf și cacaua se amestecă într-un bol. Într-un vas se pun apa și zahărul și se fierb până se obține un sirop. Din momentul în care dă în clocot se mai lasă încă 5-6 minute. Apoi se ia de pe foc, se pune untul și se amstecă până când se topește. Compoziția se pune peste amestecul de lapte praf și cacao. Se adaugă și alunele mărunțite și se mixează până se omogenizează.
Compoziția se toarnă într-o tavă în care a fost pusă hârtie de copt. Se nivelează cu o spatulă și se dă la rece până când se întărește, minimum 4 ore.
Ce trebuie să faci pentru reușita rețetei de ciocolată de casă
Calitatea ingredientelor este foarte importantă pentru ciocolata de casă. Află mai multe și despre cum se topește corect ciocolata.
Untul trebuie să aibă 82% grăsime, iar cacaua să fie neîndulcită cu să fie nedegresată. În ceea ce privește laptele praf alege cum atenție. Nu se folosește lapte pentru bebeluși, ci lapte praf special pentru prăjituri. Nu trebuie să aibă un gust foarte puternic care să acopere aroma pe care o restul ingredientelor.
În mod tradițional ciocolata de casă se pune într-o tavă și se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit înmuiat în apă fierbinte.
În acest fel feliile se vor tăia uniform. O altă variantă este să torni compoziția în forme de silicon mai mari sau mai mici, în formă de inimi, de flori, forme geometrice. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ciocolată timp de o lună.
După ce se pun în forme se nivelează foarte bine cu o spatulă de silicon pentru a avea un aspect frumos la final. După aceea se dau la rece pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte până când se încheagă foarte bine.