Ciorbă de legume cu spanac
Ciorbă de legume cu spanac, un adevărat boost de vitamine și energie. Fie că ai o perioadă încărcată, fie că vrei să iei o pauză de la mâncarea grasă și greoaie, ciorba de legume cu spanac este alegerea perfectă.
Nu lăsa să treacă primăvara fără să profiți la maximum de fierul pe care-l conține spanacul. Chiar dacă nu ai avut vreodată anemie, un aport de fier în perioada de pimăvară este mai mult decât binevenit pentru organismal tău.
De asemenea, spanacul este recomandat celor care vor să slăbească datorită calității lui de a scădea pofta de dulciuri și de fast food.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca să ai un gust deosebit la cioba de legume cu spanac, călește foarte puțin legumele. Pentru început spală bine morcovul, țelina și ardeiul. Apoi toacă ceapa, rade morcovul și taie cubuleșe mici țelina și ardeiul. Peste ele pune un praf de sare și călește-le până când se inmoaie.
Ai grijă, însă, să nu se lipească sau să se ardă. Dă-le la o parte de pe foc și apucă-te de celelalte legume. Dacă nu știi cum să tai fiecare legume, alege una dintre tehnicile de tăiere în bucătărie
Curăță cartofii și dovleceii și taie-i în cuburi micuțe. Taie și fasolea verde în bucăți mici. Adaugă-le peste legumele călite și lasă-le la fiert până se înmoaie. Pune sare după gust.
Taie roșiile cuburi și pune-le peste legumele care s-au fiert. Adaugă bulionul, orezul și acrește cu zeama de lămâie atât cât îți place.
După ce s-a fiert toată ciorba, adaugă spanacul spălat bine și oul bătut. Dă totul în câteva clocote, apoi stinge focul.
La final, înainte să mănânci, poți să pui leuștean proaspăt tocat mărut. Gustul va fi special.
Această ciorbă de legume cu spanac poți să o mănânci cu smântână sau cu ardei bulgărești în oțet.
De ce e bine să consumi spanac
Spanacul este o legumă foarte bogată în vitaminele Și este un aliment vital pentru tot tactul digestive. Asigură curățarea și regenerarea lui. Încearcă și rețeta de supă de pui cu legume.
Spanacul poate fi consumat crud, în diverse salate. Poate fi și o garnitură excelentă pentru o friptură de pui sau chiar una de porc. Se fac sucuri din spanac proaspăt, sau chiar smoothie-uri.
Pe lângă fier, spanacul conține multe minerale și zinc, magneziu și calciu, elemente necesare unei bune funcționări a organismului. Găsești aici beneficiile spanacului: cum te ajută să rămâi sănătoasă .