Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Grecească

Din categoria celor mai populare și apreciate rețete de ciorbă, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de pui a la grec. Este foarte gustoasă, consistentă și ușor de preparat.

Publicat: 2 octombrie 2022, 07:20

Galerie foto

În timpul servirii se mai adaugă în ciorbă suc de lămâie și pătrunjel verde / Shutterstock

Bucătăria grecească este una dintre cele mai îndrăgite bucătării ale lumii. Este îndrăgită mai ales pentru simplitatea rețetelor culinare și pentru ușurința și rapiditate în preparare. Grecii pun accent deosebit pe ingredientele locale care dau savoare preparatelor.

Citește și

Rețeta ciorbei de pui inspirată din bucătăria grecească este ușor asemănătoare cu rețeta tradițională de ciorbă de pui rădăuțeană. Sunt câteva mici diferențe și în lista de ingrediente, dar și la modul de preparare. Dacă îți place ciorba rădăuțeană, cu siguranță vei îndrăgi și ciorba a la grec.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de ciorbă rădăuțeană!

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu așa ciorbă delicioasă și acrișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul și a pune apa la fiert, pregătește toate ingredientele necesare ciorbei.

Curăță toate legumele și taie-le în cuburi mici sau în rondele, după caz. Poți chiar să dai pe răzătoare rădăcinoasele. Porționează și carnea în cuburi mici. Spală bine orezul și lasă-l în apă rece până în momentul folosirii. Spală și verdeața și las-o într-o sită la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, așază o oală cu 3 litri de apă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.

Pașii necesari pentru a prepara ciorbă de pui a la grec

Când apa din oală atinge punctul de fierbere, adaugă bucățile din carnea de pui și o linguriță de sare. Lasă carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă la testul cu furculița. Nu uita să îndepărtezi spuma care se formează deasupra apei.

Adaugă legumele curățate și tocate în cuburi, dar și o foaie de dafin. Lasă foaia de dafin să fiarbă maxim 12 minute, atât cât să-și degaje aroma în supă. Dacă o fierbi mai mult, aceasta devine amară. Acoperă oala cu un capac și lasă ciorba dă fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse. Scurge orezul și adaugă-l în ciorbă. După adăugarea orezului mai fierbi ciorba pentru aproximativ 8-10 minute, timp în care pregătești ingredientele pentru dres gustul și textura ciorbei.

Cum dregi gustul ciorbei de pui a la grec

Pune într-un bol cele 2 gălbenușuri de ouă și amestecă-le cu un praf de sare. Adaugă sucul de la o lămâie și smântâna. Omogenizează bine compoziția și adaugă în ea câte puțină supă fierbinte. Amestecă intens în timp ce adaugi supa, până se ajunge la temperatura ciorbei din vas.

Toarnă treptat compoziția în ciorbă, amestecând intens pentru a se omogeniza. Adaugă și a doua lămâie tăiată în felii. Mai lasă delicioasa  ciorbă de pui a la grec să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper.

Adaugă și mărarul tocat, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Iar după stingerea focului, adăugă și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Pentru un gust desăvârșit al ciorbei, savureaz-o cu un ardei iute și felii de pâine prăjite.

Iar pentru data viitoare, trece pe lista de preparat și rețeta de supă picantă de pui cu legume.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta
Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver