Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Când nu mai știi ce să mănânci dulce în zilele de post poți încerca să faci clătite de post cu bere. Este o rețetă mai inedită, însă vor ieși pufoase, cu o aromă discretă de bere. Se potrivesc cu orice fel de topping și sunt potrivite și pentru micul dejun.

Cristina Catană
Publicat: 18 aprilie 2024, 04:48
Clătitele de post cu bere sunt moi și pufoase / Shutterstock

Clătitele de post cu bere pot fi preparate atât cu bere cu alcool—brună sau blondă, cât și fără. Datorită conținutului său de dioxid de carbon, aceasta are rolul de agent de creștere. Aluatul va fi mai pufos și mai moale.

În plus, poate adăuga o aromă distinctă aluatului, în special în combinație cu alte ingrediente cum ar fi făina, zahărul sau vanilia. Aroma de malț și hamei poate contribui la gustul și textura finală a produsului copt.

Citește și

Ingrediente

Clătitele de post cu bere pot fi preparate și fără zahăr sau îndulcitor pentru că bere aduce o notă dulce și aromată.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina cu sarea și zahărul.

Cum prepari rețeta de clătite de post cu bere

Se adaugă treptat berea și laptele vegetal în amestecul de făină, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Apoi se pune esența de vanilie și uleiul vegetal în aluat și se amestecă până când se obține un aluat omogen, fără cocoloașe.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se unge ușor cu puțin ulei vegetal. Se toarnă un polonic din aluat în tigaie, mișcând tigaia pentru a distribui aluatul uniform pe fundul ei.

Se lasă clătita pe ambele părți până devin aurie. Se repetă procesul până când se termină tot aluatul.

Se servesc clătitele calde, simplu sau cu topping-uri la alegere, cum ar fi sirop de arțar, fructe proaspete sau dulceață de fructe fără zahăr.

Ce se întâmplă dacă ai mâncat clătite de post cu bere

Cantitatea de bere pe care o vei folosi pentru a face clătite nu va fi atât de mare, încât să te facă să te îmbeți. În plus, în timpul procesului de coacere se evaporă mare parte a alcoolului, lăsând în mare parte în timpul procesului de gătire, lăsând doar o aromă subtilă de bere în clătite.

Cantitatea rămasă de alcool este de obicei foarte mică, de ordinul a câtorva procente sau chiar mai puțin.

Totuși, dacă te gândești la clătite cu bere și alcool, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Chiar dacă alcoolul se evaporă în mare parte în timpul gătirii, cantitatea inițială de bere poate influența puțin conținutul rămas în clătite. Cu toate acestea, proporția este de obicei destul de mică.

Fiecare persoană are o toleranță diferită la alcool.

Dacă tu ai una scăzută sau consumi o cantitate mare de clătite cu bere, pot apărea efecte minore, dar nu este de așteptat să te îmbeți din consumul lor. Dacă vrei să fii precaută, poți folosi bere fără alcool.

Ce valori nutriționale au clătitele de post cu bere

Clătita de post cu bere poate fi o variantă delicioasă și sățioasă pentru mesele de post. O clătită de post cu bere poate avea în jur de 100-150 de calorii, în funcție de dimensiunea și ingredientele folosite.

Aceste calorii provin în mare parte din carbohidrați. Dacă vrei să le reduci poți folosi în loc de zahăr stevia sau alt îndulcitor natural.

Clătitele de post pot conține și proteine, mai ales dacă sunt preparate cu făină integrală sau alte ingrediente bogate în proteine. Cantitatea poate fi în jur de 3-5 grame pentru o clătită. În ceea ce privește grăsimile, contează mult modul de preparare. Cele cu bere ar trebui să conțină o cantitate mică, venită din uleiul în care sunt prăjite.

Dacă se folosește făină integrală sau alte ingrediente bogate în fibre, clătitele de post pot furniza și o cantitate semnificativă de fibre, esențiale pentru digestie și sănătatea generală.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide