Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase.
Galerie foto
Combinația de brânză cu avocado este una foarte populară atât la rețetele de aperitive, cât și la cele de deserturi. Poți combina cele două ingrediente instant, pentru micul dejun, dar le poți include și în salate de legume sau de fructe. Chiar și în rețetele de înghețată merită inclusă această combinație. Din avocado mai poți prepara și maioneză vegetală, pentru zilele în care ții post.
Avocado este un aliment extrem de bogat în grăsimi sănătoase, calorii și proteine. De asemenea, este recomandat de nutriționiști pentru cantitățile însemnate de fibre, potasiu și magneziu. Descoperă aici mai multe beneficii ale consumului de avocado. Iar în continuare te învățăm cum să te bucuri de aceste proprietăți preparând rețeta de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru această rețetă de gustare sănătoasă cu avocado este să modelezi aluatul sub formă de coșulețe și să amesteci avocado cu brânza. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă.
Dacă timpul îți permite și vrei să prepari aluatul singură, poți urma pașii din rețeta noastră de aluat foietaj preparat în casă.
Cum prepari coșulețe aperitiv cu brânză și avocado
Mai întâi vei lăsa aluatul foietaj la decongelat, dar cu atenție, să nu se înmoaie prea mult. Între timp, pregătește o tavă cu forme de brioșe. Unge interiorul formelor cu foarte puțin ulei. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când aluatul s-a decongelat așa încât să îl poți desface din pachet fără să se rupă, întinde-l puțin pe masa de lucru. Apoi decupează din el 10-12 pătrate. Așază pătratele de aluat în formele de brioșe și modelează-le după interiorul acestora. Pune în interiorul coșulețelor de aluat hârtiuțe de brioșe cu boabe de fasole în ele. Acestea sunt necesare pentru a-și păstra coșulețele de aluat forma în timpul coacerii.
Introdu tava în cuptor și coace coșulețele de aluat pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Îndepărtează hârtiuțele cu boabe de fasole și mai coace coșulețele pentru încă 5 minute. După coacere, scoate cu atenție coșulețele de aluat din formele de copt și transferă-le pe un grătar de răcire.
Pentru a prepara crema de brânză cu avocado, pune miezul de avocado într-un bol și stropește-l cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Adaugă crema de brânză, sare și piper și amestecă bine ingredientele. Folosește mixerul sau un blender pentru a obține o cremă fină și aerată. Folosește un dispozitiv de decorat deserturi și pune crema în el pentru a umple frumos coșulețele de aluat cu ea.
După umplere, așază delicioasele coșulețe aperitiv cu brânză și avocado pe platouri și acoperă-le cu folie de prospețime dacă nu sunt servite imediat.
Tot din aceeași categorie de gustări simple și delicioase mei poți încerca și rețeta de biluțe de brânză cu ardei și condimente.