Cotlete de porc la air fryer. Rețeta care îți garantează o friptură suculentă
Aceste cotlete de porc la air fryer pot fi o cină rapidă, delicioasă, cu proteine de calitate. Sunt fragede și suculente la interior și ușor crocante la exterior.
Cotletul de porc este de obicei evitat pentru că, dacă nu este preparat corect, poate fi fad și uscat. La air fryer riscurile de a avea o friptură pe care cu greu o să o poți mânca sunt mai mici.
Unul dintre motive este că timpul de gătire este mai mic decât pe grătar sau la cuptor. Apoi, contează pregătirea cărnii înainte de a fi expusă la tratamentul termic. Masajul cu ulei de măsline și apoi cu condimente favorizează frăgezirea.
Uleiul de măsline are și rolul de a forma crusta aurie în timpul coacerii, dar și ca toate condimentele să stea lipite de carne. Dacă vrei o garnitură delicioasă încearcă rețeta de piure de cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
Se trec cotletele de porc sub un jet de apă, apoi se tapează cu un prosop de hârtie pentru a se usca. Se ung cu ulei de măsline pe ambele părți, fie cu mâna, fie cu o perie de silicon. Apoi se presară cu condimente și se freacă ușor și pe o parte și pe cealaltă.
Se pun cotletele pe grătarul de la air fryerul preîncălzit astfel încât să stea înghesuite. Dacă este nevoie pune 2 dintre cotlete și după ce acestea sunt gata pune restul. Se pornește friteuza la 190°C și se lasă 10-12 minute.
La jumătatea timpului, cotletele se întorc pe partea celalată. Dacă după cele 12 minute nu sunt gata, atunci mai lasă-le 2-3 minute. Înainte de a fi servite se lasă să se racească 5 minute.
Cum alegi carnea pentru cotlete de porc la air fryer
Cotletele trebuie să fie nici prea groase, nici prea subțiri pentru a se găti bine, de aproximativ 4 cm. Este bine să alegi varianta cu os pentru ca friptura să fie mai gustoasă. În plus, osul este un bun conductor de căldură și acest lucru va face ca preparatul tău să se gătească uniform.
Atunci când întorci cotletele trebuie să o faci cât de repede poți pentru că air fryerul va trebui să se reîncălzească, iar acest lucru poate dura și câteva minute.
Carnea se poate găti prea mult și va fi uscată și tare la final. Încearcă și rețeta de fasole verde la air fryer. O garnitură excelentă pentru orice tip de friptură.
Pentru a te asigura că scoți carnea din air fryer în momentul oportun poți folosi un termometru special, acesta ar trebui să arate 68 și 70°C.
De asemenea, este foarte important să nu o tai imediat ce ai scos-o din friteuză. Cel puțin 5 minute trebuie să se răcească pentru ca toate sucurile să se așeze cum trebuie.