Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente
Adori cotletele de porc, dar nu ai idee cum să le prepari pentru a obține gust și frăgezime? Îți oferim în acest scop o rețetă de cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente.
Cotletele de porc sunt porțiunile de carne care se prepară într-un timp mai scurt. Pentru a scurta timpul de preparare sunt necesare și câteva ingrediente cu rol de frăgezire. Unul dintre acestea este lămâia. Datorită acidității sucului de lămâie, condimentele pătrund și în interiorul cărnii. Dacă sunt asezonate și cu condimentele potrivite, poți obține un gust absolut delicios.
Poți opta pentru cotlete simple sau cotlete cu os. Avantajul cotletelor cu os este aspectul spectaculos și porționarea perfectă exact pe lângă os. Alege condimentele preferate pentru a obține gustul care îți place. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea amestecului de condimente. Apoi pregătește bucățile de carne care vor sta la marinat cel puțin o oră, la rece.
Pașii necesari pentru a prepara cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente
Amestecă boabele de muștar cu cele de piper și cele de coriandru și macină-le pentru a le transforma în pudră.
Citește și acest articol cu informații despre condimente esențiale pentru preparate gustoase.
Așază cotletele pe un tocător de lemn și înțeapă-le din loc în loc cu o țepușă sau cu vârful unui cuțit. Stoarce sucul de la o lămâie peste ele și masează-le bine pe ambele părți. Apoi presară condimentele și masează-le din nou. Pune cotletele într-o pungă de plastic și lasă-le la frigider pentru aproximativ o oră.
După acest interval, scutură surplusul de condimente de pe carne. Dacă sunt din abundență acestea se pot arde în timpul preparării și vor oferi un gust amărui fripturii.
Când ai cotletele pregătite pune grăsimea într-o tigaie, la încins. Nu pune grăsime decât cât să acopere baza tigăii. Rumenește cotletele pe ambele părți la foc de intensitate mare până când sunt bine sigilate.
Apoi micșorează intensitatea focului și așază în tigaia cu cotlete usturoiul, crenguțe de rozmarin, o ceapă tăiată în sferturi, foile de dafin și 2-3 felii de lămâie. Mai pune puțină grăsime și acoperă tigaia cu un capac. Ceapa este opțională, însă oferă puțină aromă cotletelor, alături de celelalte ingrediente.
Mai prepară cotletele acoperite pentru 30 de minute. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului și adaugă câte puțină grăsime deasupra lor. Vor ieși foarte gustoase și fragede, merg servite alături de o garnitură simplă de cartofi. Pentru garnitură poți prepara rețeta de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi.