Covridog făcut în casă. Rețeta e mai simplă decât ai crede
Chiar dacă găsești la fiecare colț de stradă mult adoratul covridog sau crenvurst în aluat, tot mai bun este cel făcut în casă. Rețeta acestuia este foarte simplă și rapidă.
Galerie foto
Crenvurștii în aluat sunt foarte îndrăgiți de copii și sunt ideali și pentru pachetul de la școală. Sunt perfecți și pentru micul dejun sau gustarea dintre mese, serviți simpli, cu muștar sau ketchup. Crenvurștii se găsesc cu ușurință în toate magazinele alimentare. Îi poți alege după tipul de carne preferat: de pui, de vită sau de porc. Cei mai populari sunt crenvurștii de pui pentru că sunt mai fragezi și mai gustoși. Iar dacă nu îți plac crenvurștii, îi poți înlocui cu cârnații preferați.
Denumirea acestui preparat este o prescurtare unită a cuvintelor: covrig și hot dog. Rețeta este o adaptare a hot dog-ului în care crenvurștii sunt înfășurați într-un aluat asemănător cu cel folosit pentru covrigi.
Descoperă aici și rețeta pentru covrigi turcești cu susan, denumiți ”Simit”, perfecți pentru micul dejun, serviți umpluți cu diferite alte ingrediente. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru covridog sau crenvurști în aluat.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru acest delicios preparat, este să pregătești un aluat simplu, prin amestecarea rapidă a ingredientele în bolul mixerului. Apoi lași aluatul la dospit, la temperatura camerei, pentru 30 de minute și acoperit cu un ștergar.
Poți apela și la aluatul foietaj din comerț, atunci când nu ai suficient timp de frământat. Dar și pe acesta îl poți prepara cu ușurință în casă – descoperă aici rețeta.
Cum prepari covridog sau crenvurști în aluat
După ce au expirat cele 30 de minute și aluatul s-a dezvoltat, împarte-l în 15 părți egale. Dă formă sferică fiecărei părți de aluat, iar cu ajutorul sucitorului, întinde sferele în foi circulare cu diametrul cât lungimea crenvurștilor.
Așază câte un crenvurst la una dintre marginile foii de aluat și rulează-l în aluat. După ce ai format toți covridogii, așază-i în tava cuptorulu tapetată cu hârtie de copt. Acoperă tava cu folie alimentara și mai lasă crenvurștii în aluat la temperatura camerei timp de 35-40 de minute. Astfel aluatul se va mai dezvolta și va deveni pufos în timpul preparării.
Între timp, pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius.
Înainte de a introduce tava în cuptor, unge aluatul crenvurștilor cu gălbenuș diluat cu lapte și presară semințe de susan pe deasupra.
Apoi coace crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Sunt delicioși serviți ușor calzi, cu ketchup sau cu muștar.
Pentru reușita unui covridog perfect, este important să optezi pentru crenvurști de calitate cu un coeficient mai mic de grăsime.
Dacă sunt foarte grași, grăsimea se va scurge în timpul tratamentului termic și va afecta atât gustul cât și aspectul acestora. Opțional, poți fierbe crenvurștii înainte și îi cureți. Astfel o parte din grăsimea lor se va scurge în apă.
Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel, ideale pentru micul dejun sau pachete.