Cum vopsești ouăle de Paște cu orez
Este întotdeauna distractiv să decorezi ouăle de Paște! De-a lungul anilor, oamenii au venit cu multe metode diferite. Una dintre cele mai distractive metode este însă tehnica orezului. Iată cum vopsești ouăle de Paște cu orez.
Ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Gospodinele se pregătesc să pună pe masă ouă frumos colorate. Dacă îți dorești să faci o schimbare și să ai ouă mult mai aspectuase, atunci îți oferim o nouă metodă de colorare.
Cum vopsești ouăle de Paște cu orez
Colorantul alimentar pus peste orez poate fi o distracție pe cinste chiar și pentru cei mici, așa că nu mai sta pe gânduri și implică-i în această activitate de Paște. Specialiștii spun că este o metodă foarte ușor de reprodus, așa că o poți încerca să vezi dacă ești mulțumită de rezultate.
Înainte de a te apuca de treabă trebuie să fierbi ouăle cât mai mult timp, aproximativ 10 minute, iar mai apoi să le lași să se răcească.
Pasul 1: Instrumente
- Ouă fierte tari;
- Orez alb, aproximativ o cană;
- Colorant alimentar;
- Mănuși de plastic;
- Oțet – poți pune puțin oțet împreună cu colorantul alimentar pentru a ajuta culoarea să se păstreze cât mai mult timp.
Pentru vopsirea propriu-zisă ai nevoie de pahare din plastic și folie alimentară sau pungi cu fermoar pentru sandvici. Poți folosi fie pungi pentru sandviciuri, fie pahare de plastic pentru a decora ouăle cu tehnica orezului. Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele ei.
Descoperă sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete pentru mai mult timp.
Pasul 2: sfaturi și cantități
Iată ce trebuie să știi înainte de a începe.
Ai nevoie de cană cu orez pe care să o pui în pungi și în pahare de plastic. Dacă folosești mai mult decât atât, este posibil să ai nevoie de mai mult colorant alimentar.
Pentru vopsirea inițială, folosește 10 – 15 picături de colorant alimentar. Recomandarea este de 10 picături, deoarece vei obține un aspect mai pal al culorii. Picură puțin oțet în acest moment dacă ai ales să îl folosești, dar nu pune atât de mult încât orezul să devină prea apos.
Odată ce utilizezi orezul, culoarea se va estompa. Poți adăuga încă vreo 5 picături de colorant alimentar printre ouă și ar trebui să funcționeze perfect. Pune oul în pungă sau pahar și vezi cât de bine acoperă orezul și colorantul întreaga lui suprafață. Dacă nu este suficient, scoate oul și mai pune câteva linguri de orez. Amestecă-l și încearcă să introduci din nou oul.
Adăugă întotdeauna colorant la orez când oul NU este în el. Scopul nu este ca vopseaua să ajungă pe ou. După ce ai terminat, ouăle trebuie să stea în frigider. De asemenea, dacă atingi ouăle cu mâinile umede, vopseaua s-ar putea lua rapid.
Folosește mănuși dacă nu vrei ca vopseaua să ajungă pe mâinile tale. Descperă cum poți să vopsești ouăle cu ajutorul sucului de sfeclă.
Pasul 3: Metoda pungilor de sandviș
Pentru această metodă, orezul se pune în pungă. Mai apoi adaugă colorantul alimentar și oțetul și amestecă totul înainte de a adăuga oul. Nu lăsa orezul să devină apos, doar îl dorești colorat.
Pro:
Această metodă este destul de simplă pentru că poți închide punga și amesteca oul fără risc de risipă sau murdărie.
Contra:
Spațiul din pungă fiind mai mare, e mult mai ușor ca vopseaua să nu fie uniformă pe ou.
Află și cum poți păstra ouăle proaspete mai mult timp.
Pasul 4: Metoda paharelor de plastic
Pune orez în pahar, adaugă colorant alimentar și oțet și amestecă-le bine. Pune folie alimentară peste gura paharului. Adaugă oul și agită!
Pro:
Această metodă garantează de obicei un aspect pătat foarte frumos, spre deosebire de punga de sandviș, care poate duce la pete pe suprafața oului.
Contra:
E destul de complicat să ții folia alimentară pe gura paharului și să agiți în același timp. Dar acest lucru poate fi rezolvat cu ușurință dacă lipești folia cu scotch de jur împrejur.