Curry de năut și conopidă. Un preparat cu gust picant
Dacă ți-ai propus să incluzi cât mai mult conopida în preparatele tale culinare, nu ezita să încerci și o rețetă de curry de năut și conopidă. Este o rețetă simplă și ușoară, din ingrediente puține și la îndemână.
Galerie foto
Combinația dintre conopidă și năut nu este doar gustoasă și consistentă, ci și foarte sănătoasă. Pe lângă proprietățile benefice ale conopidei, năutul vine la pachet cu o serie de alte beneficii pentru sănătatea organismului.
Despre conopidă se știe că este una dintre cele mai sănătoase legume de toamnă. Este o sursă excelentă de vitamina C si K, minerale și fibre. Combinația de vitamina C si K în asociere cu manganul ajută la neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel dăunare celulelor sănătoase. Iar conținutul mare de fibre ajută procesele digestive și contribuie la eliminarea grăsimilor în exces.
Năutul este o excelentă sursă de proteine, grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați. Boabele de năut conțin o mulțime de vitamine si minerale și pot fi un bun înlocuitor al cărnii în preparatele vegane sau vegetariene. Vezi aici care sunt beneficiile consumului de năut.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a aprinde aragazul, pregătește toate ingredientele și ustensilele necesare. Este ideal să ai legumele curățate și tocate pentru a-ți ușura munca din timpul preparării.
Pași necesari pentru a prepara rețeta de curry de năut și conopidă
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Curăță ghimbirul și dă-l pe răzătoare. Ardeiul iute spală-l și curăță-l, dar lasă-l deoparte pentru finalul preparării. Îl adaugi în mâncare doar dacă adori gustul foarte picant.
Curăță conopida în buchețele și clătește-le cu apă rece. Dacă sunt foarte mari, taie-le în jumătăți sau în sferturi. dacă folosești năut din conservă, scurge-l și clătește boabele cu apă rece. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la înfierbântat. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. amestecă-le pentru un minut, apoi adaugă curry.
Amestecă din nou ingredientele pentru un minut așa încât să se degaje aromele condimentelor. Adaugă roșiile și fierbe sosul până când se mai reduce puțin. Adaugă năutul și conopida și completează cu apă până când ingredientele sunt ușor acoperite. Mai fierbe deliciosul curry cu năut și conopidă pentru 10-15 minute, sau până când conopida este pătrunsă. Adaugă sare după gust, dar și ardeiul iute, dacă nu este suficient de picant.
Pune și orezul la fiert în apă și adaugă sare și piper după gust. Fierbe-l atât cât este recomandat pe pachet, pentru a rămâne ușor al dente.
Îți oferim pentru inspirație și un articol despre cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților.
Servește cele două preparate împreună și decorează-le cu puțină verdeață, pentru un plus de prospețime.
Iar dacă îți plac preparatele cu năut, îți mai oferim și o rețetă de curry de năut cu legume.