Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de post
Dacă nu mai știi ce să gătești de post, simplu și delicios, încearcă rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare.
Galerie foto
Cușcușul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente din categoria cerealelor. Se prepară din făină de grâu dur și conține multe vitamine, minerale și fibre. Datorită conținutului de carbohidrați, în special amidonul și vitamina B1, consumul de cușcuș oferă energie pentru întreaga zi. Este ideal de introdus și în dietele sportivilor, dar și în dieta persoanelor cu diabet.
Datorită conținutului său bogat în fibre, este benefic pentru un tranzit intestinal sănătos. Mai conține și vitamina E, un antioxidant natural recunoscut, dar și minerale precum: calciu, fier, potasiu, zinc, fosfor și magneziu. Mai multe detalii despre cușcuș poți afla citind articolul: Ce este cușcuș. Din același articol mai poți afla unde îl găsești și ce rețete poți face din el. Iar mai jos îți oferim rețeta pentru cușcuș cu legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor care necesită ceva mai mult timp decât pregătirea cușcușului. Legumele necesită spălare, curățare și preparare. În schimb, cușcușul necesită doar hidratare în apă cu sare.
Pași necesari preparării rețetei de cușcuș cu legume
Spală bine legumele și lasă-le la scurs în site sau șterge-le cu prosoape de hârtie. Apoi le vei tăia în bucăți mai măricele și cât de cât uniforme. Ceapa, după curățare și clătire, toac-o solzișori sau julien. Morcovul, de asemenea, după curățare și clătire, taie-l în rondele sau în bucăți mai mari. Dovlecelul îl tai în bucăți mai mari, dar fără a-i îndepărta coaja. Ardeii îi tai mai întâi în jumătăți pentru a le îndepărta cotoarele, nervurile și semințele. Apoi îi tai în bucăți mai mici. Roșiile cherry le poți tăia în jumătăți sau în sferturi.
Când ai toate aceste legume pregătite, pune o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi adaugă legumele porționate. Călește-le pentru 2-3 minute amestecându-le prin agitarea tigăii. Apoi stropește-le bine cu sosul de soia. Mai lasă-le să fiarbă și în sos pentru 3-4 minute, acoperind tigaia cu un capac. Presară și piper, după gust. Sare nu mai necesită pentru că este sosul de soia suficient de sărat.
Între timp, pune apa într-o crăticioară la fiert. Adaugă sare în ea și amestecă pentru dizolvare. Lasă apa să atingă punctul de fierbere. Pune cușcușul într-un bol cu capac apoi toarnă apa fierbinte peste el. Amestecă-l cu o spatulă, acoperă bolul cu capacul și lasă cușcușul să se hidrateze pentru 7-8 minute. Poți folosi supă de legume în loc de apă, pentru hidratarea cușcușului. Este gustos și fiert în apă, având în vedere că va fi servit cu legume trase la tigaie.
Savurează deliciosul cușcuș cu legume fierbinte sau rece. Dacă îți plac astfel de rețete de post simple și rapide, îți oferim pentru data viitoare o rețetă de legume cu linte la tigaie.
Galerie foto