Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară

Fără coacere

Ultimul lucru care îți trece vara prin cap este să deschizi cuptorul pentru a face o prăjitură. Vestea bună că există deserturi de vară fără coacere care se prepară rapid și sunt gustoase și răcoritoare. Iată câteva idei.

Cristina Catană
Publicat: 9 august 2024, 08:33
Fructele sunt cel mai potrivit ingredient pentru deserturile de vară / Shutterstock

Vara trebuie să te bucuri de multitudinea de fructe proaspete pe care le găsești în piețe. Din ele poți face o multitudine de deserturi, de la înghețate la tarte cremoase și savuroase. Unele dintre ele nu au nevoie nici de coacere, așa că nu îți rămâne decât să le încerci.

De asemenea, poți încerca moduri inedite de a găti fructele, cum ar fi pe grătar. Vei descoperi texturi și arome cu adevărat fascinante și te vei bucura de deserturi noi și foarte gustoase.

Budincă de banane

Budinca de banane se prepară în 40 de minute/ Shutterstock

Budinca de banane nu are nevoie de coacere, ci doar de o cremă care va fi gata în câteva minute de gătit pe aragaz.

Ingrediente

  • 500 ml lapte integral
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 200 g smântână pentru gătit, împărțită
  • 4 gălbenușuri mari
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • 40 fursecuri cu cu vanilie (noi am folosit Nilla Wafers), plus altele, mărunțite, pentru topping
  • 2 banane mari coapte, feliate

Mod de preparare

Într-o cratiță mare, se amestecă laptele, zahărul, sarea și 150 ml smântână. Într-un castron mare termorezistent, se bat gălbenușurile și amidonul de porumb până se combină.

Se încălzește amestecul de lapte la foc mediu până când începe să fiarbă, 3-5 minute. Într-un flux lent și constant, se toarnă amestecul de lapte fierbinte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând constant pentru a preveni gătirea ouălor. După aceea, se toarnă întregul amestec într-o cratiță, se reduce focul și se amestecă constant până când se îngroașă. Trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite. Se strecoară prin sita cu ochiuri fine într-un castron mare, apoi se amestecă cu extractul de vanilie. 

Se întinde un strat subțire de budincă pe fundul unui vas de copt de 20×20 cm. Se aranjează deasupra fursecuri, apoi peste ele se pun banane. Apoi se pune iar budincă și se repetă procesul până când se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de budincă. Se pune folie de plastic direct pe suprafața budincii și se dă la frigider până când se răcește, cel puțin 6 ore.

Când este gata de servire, se bate restul de smântână până când are o consistență tare, 2-3 minute. Frișca rezultată se întinde peste budincă și se decorează cu fursecuri mărunțite.

Citește și

Sorbet de piersici și miere

Sorbetul de piersici și miere se poate păstra la frigider până la două zile/ Shutterstock

Sorbetul de piersici și miere este un desert elegant și sofisticat, cu un strop de alcool care îl face cu adevărat special. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere cu care îți vei impresiona musafirii.

Ingrediente

  • 1 kg piersici congelate, usor decongelate
  • 70 ml margarita
  • 60 ml miere
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, se pun piersicile fără sâmburi, margarita, mierea, extractul de vanilie și un praf de sare. Se procesează până când se omogenizează foarte bine și compoziția are textura unui piure. Se servește imediat sau se transferă într-o tavă și se congelează până când este gata de servire.

Ananas la grătar

Ananasul la grătar se poate servi și cu miere/ Shutterstock

Dacă ieși cu prietenii și familia la grătar și vrei să prepari un desert chiar acolo este foarte simplu. Pune felii de ananas pe grătarul încins și servește-le apoi cu cremă sau înghețată de vanilie.

Ingrediente

  • 3 linguri de zahăr de cocos
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de cardamom măcinat
  • 1 ananas mediu, tăiat în rondele groase de 1 cm
  • înghețată de vanilie
  • coaja rasă de la o limetă

Mod de preparare

Se aprinde grătarul.

Într-un castron, se amestecă zahărul de cocos, scorțișoara și cardamomul. Se presară fiecare parte a feliilor de ananas cu amestecul de zahăr de cocos și condimente. Apoi se pun pe grătar până când devin maro-auriu și se caramelizează, 3-4 minute pe fiecare parte. 

După ce sunt gata se transferă pe farfurii sau pe un platou. Se servesc cu înghețată de vanilie și se presară cu coajă de limetă. 

Mousse de avocado

Mousse-ul de avocado se păstrează la rece, în recipient, închis ermetic/ Shutterstock

Dacă vara ciocolata clasică ți se pare prea grea poți încerca să faci un mousse de avocado. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere bogate, dar în același timp sănătoase.

Ingrediente

  • 1 avocado mare copt
  • 50 g pudră de cacao olandeză
  • 3 linguri de lapte de migdale neindulcit
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Fructul de avocado se curăță de coajă și i se îndepărtează sâmburele. Toate ingredientele se pun într-un robot de bucătărie și se procesează până când capătă textura unei creme. După aceea, se transferă într-un vas și se dă la frigider până când se răcește. Se servește cu fulgi de ciocolată presărați deasupra.

Înghețată de cireșe

Înghețata de cireșe cu iaurt grecesc se poate îndulci cu stevia/ Shutterstock

Poți face în casă înghețată mult mai sănătoasă și mai gustoasă ca cea de la magazin. Cu puțin iaurt grecesc și niște fructe în câteva ore ai cel mai răcoritor desert.

Ingrediente

  • 450 g cireșe, fără sâmburi
  • 2 linguri plus 5 lingurițe de zahăr, împărțite
  • 700 g iaurt grecesc cu vanilie
  • 5 fursecuri zdrobite în firimituri

Mod de preparare

Cireșele se pun împreună cu zahărul într-un robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează. Într-un castron mare, se amestecă iaurtul cu restul de 5 lingurițe de zahăr. După aceea, se pun iaurt și piure de cireșe în forme pentru gheață în straturi alternative astfel încât să se distribuie uniform.

Folosind un cuțit cu vârf ascuțit, se învârte ușor fiecare pop de înghețată până capătă modelul ca al marmurei se presară firimituri de fursecuri și se introduceți un băț de lemn în fiecare pop. Se congelează cel puțin 6 ore.

Citește și
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
18 noiembrie, 05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece