Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.

Maria Udrea
Publicat: 9 noiembrie 2024, 04:45

Galerie foto

Preparatul se garnisește cu verdeață pentru un plus de prospețime / Profimedia Images

Asezonată cu condimentele potrivite, carnea tocată se combină în mod delicios cu miezul dovleacului cremos și suculent. Iar brânza de burduf adaugă un plus de gust sărat, dar și un contrast de culoare și textură. Poți opta pentru orice fel de brânză sărată dacă nu o agreezi pe cea de burduf. Este potrivită și brânza feta, telemeaua sau chiar cașcavalul.

Citește și

Dovleacul poate fi ales după preferințe. Poți opta pentru dovleacul plăcintar dacă dorești o textură mai fermă și un gust mai dulce. Dar este ideal și dovleacul turcesc sau alte tipuri de dovleac comestibile. Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari carnea tocată cu ceapă, usturoi și roșii, la tigaie. Apoi adaugi dovleacul feliat și brânza și dai totul la cuptor pentru câteva minute.

Tot din categoria rețetelor sărate cu dovleac îți mai recomandăm și o delicioasă rețetă de spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Dar până atunci prepară rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, la cuptor, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea dovleacului care necesită spălare, ștergere, apoi secționare pe jumătate. Îndepărtează semințele și nervurile dovleacului, apoi taie cele două jumătăți de dovleac în felii subțiri.

Cum prepari dovleac cu carne tocată și brânză de burduf

Curăță ceapa, clătește-o bine și toac-o mărunt. Curăță și usturoiul, clătește-l și pe acesta și toacă-l în rondele.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adaugă în ea uleiul. Lasă-l să se înfierbânte apoi adaugă ceapa și usturoiul. Presără și puțină sare și călește-le puțin, până când își degajă aromele în ulei. Apoi adaugă carnea tocată și amestec-o bine cu ingredientele din tigaie. Asezonează carnea cu sare, piper și cimbru și prepar-o până când se rumenește uniform, amestecând-o constant. Apoi adaugă roșiile și mai lasă ingredientele să se prepare până când sosul din tigaie se reduce consistent.

Descoperă și ce condimente se pun la carnea de porc.

Unge cu ulei interiorul unui vas termorezistent sau a unei tigăi de fontă și așază în ea un strat din felii de dovleac. Peste acestea adaugă compoziția de carne tocată. Continuă cu un alt rând din felii de dovleac și presară din loc în loc bucăți mici din brânza de burduf.

Pune vasul sau tigaia în cuptor și setează temperatura la 180 de grade Celsius. Prepară mâncarea de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, pentru aproximativ 30-40 de minute. Feliile de dovleac se vor pătrunde uniform în acest interval de timp, aromând delicios carnea și celelalte ingrediente.

În timpul servirii adaugă verdeață tocată, pentru un plus de prospețime.

Dacă mai dorești și alte rețete cu dovleac, mai trece pe listă și rețeta de dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarin.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Reacţia unui danez când gustă pentru prima dată răcitură
Reacţia unui danez când gustă pentru prima dată răcitură
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte