Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Dacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.
Asezonată cu condimentele potrivite, carnea tocată se combină în mod delicios cu miezul dovleacului cremos și suculent. Iar brânza de burduf adaugă un plus de gust sărat, dar și un contrast de culoare și textură. Poți opta pentru orice fel de brânză sărată dacă nu o agreezi pe cea de burduf. Este potrivită și brânza feta, telemeaua sau chiar cașcavalul.
Dovleacul poate fi ales după preferințe. Poți opta pentru dovleacul plăcintar dacă dorești o textură mai fermă și un gust mai dulce. Dar este ideal și dovleacul turcesc sau alte tipuri de dovleac comestibile. Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari carnea tocată cu ceapă, usturoi și roșii, la tigaie. Apoi adaugi dovleacul feliat și brânza și dai totul la cuptor pentru câteva minute.
Tot din categoria rețetelor sărate cu dovleac îți mai recomandăm și o delicioasă rețetă de spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Dar până atunci prepară rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, la cuptor, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea dovleacului care necesită spălare, ștergere, apoi secționare pe jumătate. Îndepărtează semințele și nervurile dovleacului, apoi taie cele două jumătăți de dovleac în felii subțiri.
Cum prepari dovleac cu carne tocată și brânză de burduf
Curăță ceapa, clătește-o bine și toac-o mărunt. Curăță și usturoiul, clătește-l și pe acesta și toacă-l în rondele.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adaugă în ea uleiul. Lasă-l să se înfierbânte apoi adaugă ceapa și usturoiul. Presără și puțină sare și călește-le puțin, până când își degajă aromele în ulei. Apoi adaugă carnea tocată și amestec-o bine cu ingredientele din tigaie. Asezonează carnea cu sare, piper și cimbru și prepar-o până când se rumenește uniform, amestecând-o constant. Apoi adaugă roșiile și mai lasă ingredientele să se prepare până când sosul din tigaie se reduce consistent.
Descoperă și ce condimente se pun la carnea de porc.
Unge cu ulei interiorul unui vas termorezistent sau a unei tigăi de fontă și așază în ea un strat din felii de dovleac. Peste acestea adaugă compoziția de carne tocată. Continuă cu un alt rând din felii de dovleac și presară din loc în loc bucăți mici din brânza de burduf.
Pune vasul sau tigaia în cuptor și setează temperatura la 180 de grade Celsius. Prepară mâncarea de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, pentru aproximativ 30-40 de minute. Feliile de dovleac se vor pătrunde uniform în acest interval de timp, aromând delicios carnea și celelalte ingrediente.
În timpul servirii adaugă verdeață tocată, pentru un plus de prospețime.
Dacă mai dorești și alte rețete cu dovleac, mai trece pe listă și rețeta de dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarin.