Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă de post
Dacă ești în căutarea unei rețete de post, pentru un prânz delicios, încearcă rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Te vei bucura de o mâncare cu combinație de ingrediente gustoase și sănătoase.
Rețeta se prepară mult mai simplu decât rețeta clasică de dovlecei umpluți și preparați la cuptor. Este mai degrabă o rețetă de salată caldă, dar prezentată într-un mod spectaculos. Cușcușul amestecat cu legumele oferă un plus de consistență, dar și de aspect interesant.
Poți opta pentru legumele clasice de salată: roșii, castraveți, ceapă verde, ridichi. Dar poți la fel de bine, opta pentru o combinație de legume rădăcinoase, pe care le poți prepara pe grill, alături de dovlecei. Se potrivește foarte bine și o salată libaneză tabbouleh în care înlocuiești bulgurul cu cușcuș.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru salata tabbouleh, din bucătăria orientală. Este una dintre cele mai populare salate orientale, ce oferă o explozie de gusturi, arome și de vitamine. Prepar-o și tu pentru a te bucura de un bust de sănătate, așa cum te vei bucura preparând și rețeta dovleceilor umpluți, pe care ți-o oferim în continuare.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea delicioasei rețete, constă în pregătirea cușcuș-ului. Mai apoi se va prepara și salata clasică de legume, iar după ce acestea sunt gata, se pot prepara și dovleceii. Fiecare etapă de preparare necesită un timp foarte scurt și un minimum de efort.
Cum prepari dovlecei umpluți cu legume și cușcuș
Pune granulele de cușcuș într-un bol mai mare. Apoi pune supa de legume la încălzit și las-o până când atinge punctul de fierbere. Toarn-o fierbinte peste cușcuș și acoperă bolul cu un capac sau o farfurie. Lasă-l acoperit până când absoarbe toată supa și se hidratează frumos. Cușcușul își dublează volumul prin hidratarea în lichidele fierbinți. Dacă este gătit corect, granulele vor fi pufoase, ușoare și afânate, nu lipicioase, aglomerate sau gumoase.
Descoperă aici: ce este cușcuș, unde îl găsești și ce rețete poți face din el.
După ce ai lăsat granulele de cușcuș la hidratat, poți pregăti salata.
Pentru aceasta, mai întâi spală bine legumele și toacă-le în cuburi potrivite. Presară peste acestea sare și piper, apoi stropește-le cu ulei și suc de lămâie sau oțet. Amestecă-le ușor pentru a se asezona bine cu ingredientele adăugate, apoi adaugă cușcușul hidratat. Din nou amestecă ușor ingredientele pentru a nu le sfărâma.
Acum poți pregăti și dovleceii. Spală-i bine, șterge-i și secționează-i în jumătăți. Presară puțină sare peste ei și lasă-i 10 minute să se deshidrateze. Șterge-i, apoi, cu prosoape de hârtie. Pune grillul la încins, unge-l ușor cu puțin ulei și rumenește pe el jumătățile de dovlecei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru a-i ajuta să se pătrundă mai bine. Apoi îi poți servi calzi sau reci, umpluți cu salata de legume și cușcuș, amestecată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Sunt delicioși atât calzi cât și reci.
Tot pentru una dintre mesele principale ale zilei, mai poți prepara și rețeta de cușcuș cu legume la cuptor, simplă și ușoară.