Mai întâi vei pregăti peștele pe care îl clătești bine cu apă rece, apo îl tamponezi cu prosoape de hârtie absorbante pentru a-l usca.  Presară sare și piper peste fileurile de pește, pe ambele părți. Opțional, poți adăuga și coajă de lămâie răzuită fin, pentru un plus de aromă.

Cum prepari file de șalău în crustă de migdale

După ce ai pregătit fileurile de șalău, poți pregăti ingredientele pentru crustă. Pune într-un bol fulgii de migdalele și pesmetul și amestecă bine ingredientele.

Toarnă laptele vegetal sau apa minerală în alt bol, iar în al treilea bol trece făina prin sită.

Descoperă și rețeta de file de macrou în sos cu usturoi.

Ia fileurile de șalău și trece-le prin făină, acoperindu-le uniform. Apoi trece-le rapid prin laptele vegetal sau prin apa minerală. Tăvălește-le prin amestecul de migdale și pesmet, presându-le ușor pentru a se acoperi cu un strat consistent de fulgi de migdale și pesmet.

Poți opta pentru a prepara fileul de șalău prăjit sau la cuptor.

Cum prepari file de șalău prăjit

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare așezată la foc mediu. Așază fileurile de pește în tigaie și prăjește-le pentru 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Întoarce-le cu grijă de pe o parte pe cealaltă pentru a nu se scutura crusta de migdale și pesmet.

După preparare deliciosul file de șalău în crustă de migdale pe un platou tamponat cu șervețele absorbante.

Servește-le calde, cu felii de lămâie și garnituri, precum piureuri, orez sau o salată proaspătă.

Cum prepari file de șalău în crustă de migdale la cuptor

Pentru metoda cuptorului, după ce ai trecut fileurile de pește prin amestecul de migdale cu pesmet așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei și pune tava în cuptorul setat la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute  sau până când fileurile devin crocante.

Acest mod de preparare este opțiune perfectă pentru cei care urmează o dietă fără ouă.

Dacă mai dorești și alte rețete cu pește, mai trece pe lista de preparat și rețeta de păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie.