Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculos
Dacă dorești pentru masa de Anul Nou o friptură și gustoasă, dar și cu aspect deosebit, prepară rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Te vei bucura de cea mai fragedă friptură și poate cea mai delicioasă.
Galerie foto
Mușchiulețul de porc este porțiunea de carne cea mai fragedă, din care poți prepara rețete delicioase. Poți prepara mușchiulețul atât la cuptor, cât și la tigaie sau pe grătar. Îl mai poți prepara simplu, glazurat cu muștar și alte condimente, dar și umplut. Adaugă mușchiulețul și în tava cu friptură de porc asortată, pentru a te bucura de mai multe gusturi și texturi.
Descoperă aici și rețeta de friptură de porc asortată la cuptor. Preparând friptura pentru o masă festivă din mai multe tipuri de carne, poți satisface toate gusturile. Mai jos îți oferim și rețeta mușchiulețului de porc împletit, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea mușchiuleților de porc. Apoi pregătești o marinadă în care se vor răsfăța bucățile de carne la rece, pentru un plus de gust și de frăgezire.
Citește aici și un articol cu sfaturi despre cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.
Pașii necesari pentru friptură din mușchiuleț de porc împletit
Pune pe rând mușchiuleții de porc pe blatul de lucru și secționează-i în jumătăți. Crestează fiecare jumătate de mușchiuleț în câte trei fâșii, pe lungime. Păstrează la fiecare unul din capete nesecționat. De obicei capătul mai gros al mușchiulețului se va păstra întreg.
Amestecă într-un bol puțin ulei cu suc de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce și muștar cu boabe. Unge cele trei fâșii ale fiecărui mușchiuleț de porc cu acest amestec. Apoi împletește-le frumos și fixează capetele cu scobitori. Sucul de lămâie este ingredientul care prin aciditatea sa deschide porii cărnurilor, iar aroma condimentelor poate pătrunde în interior.
Într-o caserolă de sticlă cu capac, amestecă cele trei tipuri de vin. Scufundă mușchiuleții de porc împletiți în acest amestec și închide caserola. Pune-o la rece pentru cel puțin o oră. Fiecare tip de vin are aroma lui specifică, iar amestecate vor oferi cărnii de porc un gust nebănuit de bun.
După acest interval de timp, scoate carnea din amestecul de vinuri și pune-o într-o tavă de cuptor. Toarnă ulei în tavă și o ceașcă de apă. Adaugă și cățeii de usturoi necurățați, dar striviți și pune tava la cuptor. Prepară friptura din mușchiuleț de porc împletit pentru aproximativ o oră, la 175 de grade Celsius. Mai întoarce mușchiuleții pe partea cealaltă, în ultimele 15-20 de minute de preparare. Dacă deții o tavă grill, ar fi ideal să prepari friptura în ea.
Amestecul de vinuri și condimentele rămase de la marinarea cărnii fierbe-le până când obții un sos redus. Adaugă și o sfeclă mică curățată și tăiată în felii. Iar la final de fierbere și mierea.
Servește friptura glazurată cu această reducție, alături de o garnitură simplă de legume.