Fursecuri cu scorțișoară. Rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post
Pentru răsfățul dulce din zilele de post, avem pentru tine rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post. Prepară și tu fursecuri cu scorțișoară, iar papilele gustative vor dansa de fericire.
Galerie foto
Rețeta se prepară extrem de ușor din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui. Fursecurile sunt ideale pentru perioadele de post sau pentru persoanele care au adoptat o alimentație vegană. În plus, au un aspect deosebit, crăpat la exterior, precum celebrele fursecuri preparate de Crăciun: Chocolate Crinkle.
Pudra de scorțișoară adăugată atât în interiorul aluatului cât și la exterior, oferă fursecurilor o notă aparte. Fursecurile vor avea aromă deosebită, dar și culoare și aspect cuceritor. Iar dacă nu dorești să folosești scorțișoară și la exterior, poți adăuga pudră de cacao sau de zahăr brun.
Tot din categoria rețetelor de fursecuri simple și rapide, îți mai recomandăm și rețeta de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Mai jos îți oferim rețeta pas cu pas a fursecurilor cu scorțișoară, pentru a o testa și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea fursecurilor constă în aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor din listă. Apoi prepari aluatul care necesită un timp de odihnă la rece pentru a se dezvolta rețeaua de gluten necesară texturii aluatului.
Pașii necesari pentru a prepara fursecuri cu scorțișoară
Ia un bol de frământare și trece făina prin sită în interiorul acestuia. Peste făină adaugă zahărul pudră, sarea și pudra de scorțișoară. Amestecă bine aceste ingrediente, eventual le mai poți trece odată prin sită pentru o omogenizare perfectă. Apoi, adaugă treptat uleiul, în timp ce amesteci cu o spatulă sau cu mixerul, pentru formarea aluatului. Adaugă și extractul de vanilie și frământă aluatul până când devine compact și nelipicios.
Descoperă aici și o rețetă de fursecuri nuci de post și alte forme.
Împachetează aluatul obținut în folie alimentară și pune-l la frigider. Lasă-l acolo să se relaxeze timp de 2 ore.
După acest interval de timp scoate aluatul de la rece și pregătește o tavă mare în care așezi hârtie de copt. Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius. Rupe bucăți din aluat cântărind aproximativ 23-25 gr una și modelează-le sub formă de bile. Trece fiecare bilă de aluat prin pudra de scorțișoară și așază-le în tavă, la mici distante una față de cealaltă.
Pune tava în cuptor și coace delicioasele fursecuri cu scorțișoară pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Nu exagera cu coacerea lor pentru a nu se întări. Acestea vor avea o crustă crocantă și ușor crăpată la exterior, dar vor rămâne moi în interior.
Le poți savura dimineața alături de porția de cafea sau de un ceai cald și aromat.
După ce te vei sătura de fursecurile cu scorțișoară, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de vafe cu morcovi și cocos, tot din categoria rețetelor de post.