Ghebe la congelator pentru iarnă, perfecte pentru preparate delicioase

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Dacă îți plac preparatele cu ghebe și vrei să te bucuri de acestea și după ce nu le mai găsești proaspete pe piață, îți recomandăm să pui câteva pachete cu ghebe la congelator pentru iarnă.

Publicat: 15 septembrie 2022, 07:42

Galerie foto

Ghebele se fierb în apă cu sare, se scurg și se răcesc înainte de congelare / Rețetefeldefel.ro

Ghebele sunt ciuperci de pădure cu multiple proprietăți benefice asupra sănătății organismului. Gătite corect, ghebele își pot păstra aceste proprietăți și pot deveni un adevărat elixir pentru sănătate. Dar și congelate își păstrează atât gustul cât și proprietățile, dacă metoda de congelare este una corectă.

Citește și

Din ghebe poți pregăti o mulțime de rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Cea mai simplă este rețeta de ghebe cu usturoi la tigaie. Este rețeta cu care poți începe sezonul de toamnă al ghebelor. Apoi poți prepara diferite tocănițe, aperitive sau zacuscă de ghebe. Pentru a te bucura de toate aceste rețete și mai târziu urmărește mai jos pașii necesari congelării ghebelor.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ghebelor care necesită puțină răbdare pentru etapa de curățare. Ghebele sunt ciuperci de pădure care cresc în grupuri mari, având aceeași rădăcină, dar tulpini separate. Pălăriile ghebelor au raze mici la interior care adună între ele tot felul de impurități în timpul dezvoltării. Este important ca acestea să fie bine curățate înainte de folosire. Tulpinile ghebelor mai mari nu se folosesc pentru că sunt aspre, cu textură lemnoasă. Dacă ghebele sun micuțe, se pot folosi și tulpinile acestora, după ce se îndepărtează partea care a stat în pământ.

Este indicat să separi pălăriile ghebelor de tulpini și să le clătești bine în apă rece, înainte de a le congela.

Pași necesari pentru a pune ghebe la congelator pentru iarnă

După ce ai spălat bine ghebele și le-ai lăsat la scurs, poți așeza pe flacăra aragazului o oală cu mai multă apă. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o lingură cu sare grunjoasă. Amestecă până când sarea se dizolvă și lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere. Adaugă o parte din ghebe, atâtea câte încap în așa fel să fie acoperite de apă. Lasă ghebele să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. Mai presează-le cu o spumieră din când în când, în apă, pentru că au tendința să se ridice la suprafața apei.

Scurge prima serie de ghebe și adaugă altele. Procedează în același mod până când termini toată cantitatea de ghebe. Lasă ghebele în site la scurs și la răcit, înainte de a le pune la congelator. Dacă pălăriile ghebelor sunt mai mari, toacă-le în bucăți mai mici.

Pune ghebele reci în pungi de plastic și încearcă să le împachetezi așa încât să nu rămână foarte mult aer în pungi. Dacă deții un aparat pentru vidat, munca îți este ușurată, iar congelarea se va face în condiții perfecte. Poți folosi caserole cu capac, dacă spațiul din congelator îți permite.

Nu uita să etichetezi pungile cu ghebe înainte de a le da la congelator. Și pentru că este sezonul conservelor, cu siguranță te gândești să pui și vinete coapte la congelator. Dacă te temi că nu vei avea spațiu suficient pentru toate, îți recomandăm o rețetă de vinete coapte la borcan pentru iarnă.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao