Idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziile

Sandviciurile te scot din încurcătură atunci când nu ai timp să gătești, când nu ai dispoziție, când trebuie să pleci la drum, când trebuie să faci pachetul copiilor pentru școală. Există un sandvici potrivit pentru fiecare ocazie, pentru fiecare gust, pentru fiecare tip de dietă. De aceea sunt și atât de iubite. Descoperă și tu câteva idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziile. Întreaga familie le va adora.

mai multe sandviciuri puse pe un blat negru de lemn
Primele sandviciuri s-au servit în urmă cu mii de ani / Shutterstock

Sandviciurile se consumă de mii de ani într-un fel sau altul. Invenția îi este creditată Contelui de Sandwich, dar nu el a fost primul care a mâncat acest preparat.

Dovezile istorice arată că printre primii consumatori de sandviciuri a fost Hillel cel Bătrân, un savant ce a trăit în secolul I î. Ch, în Ierusalim. Un text evreiesc al vremurilor povestește cum Hillel a mâncat de Paște carne de miel, ierburi și pâine mahoz nedospită.

Aceasta este printre primele atestări istorice ale consumului de diverse alimente pe pâine. Astăzi ideea a rămas aceeași, doar că varietatea de combinații a crescut considerabil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

3 idei de sandviciuri sănătoase

Sandviciurile sunt pe nedrept evitate de multe ori pentru că au un aport mare de calorii, grăsimi și carbohidrați. Alegând ingredientele potrivite poți face sandviciuri sănătoase pe care să le poată consuma toată familia.

Dacă folosești pâine din cereale integrale, legume, carne gătită la aburi sau la cuptor și mai puține sosuri, sandviciul poate fi o masă chiar nutritivă.

Rulouri de pui, morcov și avocado

Învelișuri sănătoase, rapide și simple cu tortilla, cu pui mărunțit, legume și salată – perfecte pentru micile cutii de prânz

Rulourile cu pui și avocado puse pe un blat de lemn
Rulourile cu pui și avocado pot fi încălzite și la cuptorul cu microunde / Shutterstock

Ingrediente:

  • 75 g brânză moale
  • 3 tortilla
  • 1 piept de pui gătit fără piele, tocat grosier
  • 1 morcov mare, ras sau tocat
  • 1 avocado mare, feliat
  • frunze de rucola

Mod de preparare:

Se întinde brânza peste tortilla și se pune deasupra carnea de pui, morcovul, avocado și rucola. Se rulează strâns fiecare tortilla. Se înfășoară bine în folie alimentară, răsucind capetele ferm pentru a le sigila. Se dă la rece până când se servește.

Sandvici cu salată de pui și iaurt grecesc

Poți face acest sandvici din resturile de la cină. Va fi un prânz excelent la birou sau o gustare delicioasă pentru drum.

Sandvici cu salată de pui pus pe un tocător de lemn
Cea mai bună pâine pentru sandviciul cu salată de pui este cea integrală / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g carne de pui gătită la cuptor
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • 1 măr tăiat cubulețe
  • 15-20 de boabe de struguri, tăiate pe jumătate
  • 50 g merișoare uscate
  • 50 g migdale tăiate
  • 110 g iaurt grecesc simplu
  • 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors sau mai mult, după gust
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • sare după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 felii de pâine integrală
  • 4 frunze de salată verde

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă ceapa, carnea de pui, mărul, strugurii, merișoarele uscate, migdalele feliate, iaurtul grecesc, zeama de lămâie, pudra de usturoi, sarea și piperul.

Amestecul se pune pe pâine în momentul servirii, deasupra unei felii de salată verde.

Sandvici salată Caesar cu pui

Sandviciul cu salata Caesar este atât de complex și de aromat, încât poate constitui o masă de prânz sau o cină. Este atât de sățios că nu o să mai ai nevoie de altceva. Încearcă și rețeta de sos Caesar. Este o rețetă simplă și rapidă.

Sandvici cu salată Caesar pus pe un blat de lemn
În loc de pâine se pot folosi foi de tortilla pentru sandviciul cu salată Caesar / Shutterstock

Ingrediente:

Pentru sosul Caesar

  • 110 g iaurt grecesc
  • 3 fileuri de anșoa tocate mărunt
  • ½ cățel de usturoi tocat
  • 30 g parmezan ras fin
  • suc și coaja de la ½ lămâie
  • 1 linguriță de sos Worcestershire
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare după gust
  • piper după gust

Pentru carnea de pui

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele
  • suc și coaja de la ½ lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper

Pentru sandvici

  • pâine integrală
  • frunze de salată verde
  • 1 avocado feliat

Mod de preparare:

Pentru sos se amestecă toate ingredientele astfel încât să se omogenizeze. Se dă totul deoparte.

Se combină toate ingredientele pentru marinada pentru pui și se amestecă bine. Se toarnă peste pui și se lasă la marinat 10 minute. Se încinge o tigaie la foc mare și se gătește puiul pe ambele părți până când este rumen. Se scoate și se lasă să se odihnească timp de 5 minute.

Feliile de pâine se prăjesc. Pe fiecare dintre ele se pune sos, apoi salată verde, carne de pui și felii de avocado.

Idei de sandviciuri pentru școală

Sandviciurile pot fi o soluție pentru a introduce tot felul de legume și arome în alimentația copilului. Morcovul ras aduce un plus de dulceață și, dacă vrei o aromă mai sofisticată, poți adăuga puțină vinegretă sau un praf sau chimen. Copiilor le place să aleagă umpluturi, așa că puteți face împreună sandviciurile.

Rulouri de curcan

Rulourile de curcan pot fi foarte ușor de mâncat mai ales dacă le tai în bucăți mai mici. Este foarte sățios și o soluție pentru ca școlarul tău să mănânce legume.

Rulourile de curcan puse unul peste celălat
Rulourile de curcan pot fi făcute și cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente:

  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de ketchup
  • 4 tortilla mari  
  • 250 g carne de curcan, feliată subțire
  • baby spanac proaspăt ambalat
  • 100 g brânză provolone
  • 50 g roșii cherry, tocate
  • 4 lingurițe de ulei de măsline, împărțite
  • 1 linguriță de sare, împărțită
  • piper negru

Mod de preparare:

Într-un castron mic, se amestecă maioneza și ketchup-ul. Acestă compoziție se întinde pe fiecare foaie de tortilla. Apoi se așează carne de curcan feliat, spanac, brânză și roșii mărunțite. 

Se stropește fiecare tortilla cu aproximativ o linguriță de ulei de măsline, ¼ de linguriță de sare (sau după gust) și un praf de piper negru.

Se rulează cu grijă fiecare tortilla în sus, începând din partea de jos, apoi se taie în rulouri de aproximativ un cm. Se fixează cu scobitori.

Sandvici cu șuncă și brânză

Deși pare un sandvici simplu, prin condimentele folosite devine aromat și foarte gustos. Castraveții murați aduc un plus de textură crocantă, pe care copiii o adoră.

Sandviciul cu șuncă și cașcaval pus într-o farfurie
Sandviciul cu șuncă și cașcaval poate fi și cald / Shutterstock

Ingrediente:

  • 4 felii pâine integrală
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de muștar Dijon 
  • 2 lingurițe de miere
  • 6 felii brânză elvețiană
  • 6 felii șuncă
  • 8 felii de castraveți murați

Mod de preparare:

Se unge o parte a fiecărei felii de pâine cu maioneză. Într-un castron mic, se amestecă bine muștarul și mierea. Pe 2 din cele 4 felii, se întinde amestecul de muștar pe partea opusă a maionezei. 

Se pun apoi 3 felii de brânză și 3 felii de șuncă. Adăugați 4 felii de castraveți murați pe fiecare, apoi se acoperă cu felia de pâine rămasă, cu maioneza în afară.

Se încinge o tigaie mare la foc mediu. Se pun sandviciurile și se gătesc până când pâinea devine aurie și brânza se topește, 3 minute pe parte.

Panini cu pesto și pui

Panini cu pesto și pui este potrivit mai ales dacă copilul tău stă la școală mai multe ore. Este foarte sățios, cu o combinație echilibrată de gusturi și nutrienți.

Panini cu pesto și pui servit alături de un sos alb
Panini cu pesto și pui poate fi servit cu o salată alături / Shutterstock

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 2 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei măcinați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 bucăți ciabatta
  • 70 g pesto
  • 1 roșie, feliată subțire
  • 120 g mozzarella proaspătă, feliată subțire

 Mod de preparare:

Într-o tigaie mare de fontă, la foc mediu, se încălzesc 2 linguri de ulei. Se asezonează puiul cu oregano, fulgi de ardei roșu, sare și piper. Se pune carnea în tigaie și gătește până devine aurie, 7 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie. 

Se taie rulourile de ciabatta în jumătate, apoi se întinde aproximativ ¼ din sosul pesto pe jumătatea inferioară a fiecărei bucăți. Se pune un strat de roșii, deasupra unul de mozzarella și unul de carne de pui.  Se acoperă cu cealaltă jumătate de pâine.

Se încinge o tigaie grill cu restul de 2 linguri de ulei și se adaugă sandviciurile. Se gătesc până când pâinea devine aurie și brânza începe să se topească, aproximativ 5 minute. 

Se întoarce, apoi se pune o tigaie grea deasupra sandviciului și se apasă pentru a aplatiza pâinea. Se gătește până devine aurie și brânza este complet topită, încă 5 minute. 

Idei de sandviciuri vegetariene

Poți face sandviciuri din orice, chiar și doar din legume și condimente. Făcând combinațiile potrivite poți să ai un preparat extrem de delicios și nutritiv.

Tofu Banh Mi

Tofu este una dintre cele mai la îndemână surse de proteină atunci când ești vegetariană. Alături de câteva legume va fi delicios.

Tofu Banh Mi tăiat pe jumătate și pus într-o farfurie
Tofu Banh Mi este foarte popular în Vietnam / Shutterstock

Ingrediente:

  • 400 g tofu extra ferm, scurs și tăiat în 8 bucăți egale

Pentru legumele murate

  • 1  morcov mic, tăiat julien
  • 1 ridiche albă mică tăiat julien
  • 1/2 ceapă roșie mică, feliată subțire
  • 250 ml oțet de vin de orez
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 2 lingurițe de sare

Pentru sosul picant

  • 70 g maioneză vegană
  • 1 lingură de sos sriracha

Pentru marinadă

  • 70 ml sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 3 căței de usturoi, curățați de coajă
  • 1 bucată de 7 cm de lemongrass, tocată grosier
  • 1 bucată de 1 cm de ghimbir proaspăt
  • coriandru proaspăt tocat grosier
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Pentru sandviciuri

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 bagheta, tăiată pe jumătate pe lungime și apoi în 4 porții egale
  • coriandru
  • frunze de busuioc
  • 1 castravete mic, feliat subțire
  • 2 jalapeños, cu semințele îndepărtate, feliat subțire

Mod de preparare:

Se tapetează o foaie de copt cu un prosop de bucătărie curat, împăturit în jumătate. Se așează feliile de tofu într-un singur strat. 

Se acoperă cu un alt prosop curat de bucătărie și o foaie de copt. Se pune deasupra o oală grea pentru a presa cât mai bine și pentru a se elimina cât mai mult lichid posibil.

Într-un castron mediu, se pun morcovul, ridichea albă, ceapa roșie, oțetul de vin de orez, siropul de arțar și sarea. Se amestecă până când sarea se dizolvă, apoi se apasă legumele pentru a le scufunda cât mai mult posibil în lichid.

Într-un castron mic, se combină ingredientele pentru sosul iute. Într-un blender se amestecă sosul de soia, uleiul de susan, siropul de arțar, usturoiul, lemongrassul, ghimbirul, coriandrul, sarea și piperul negru până la omogenizare.

Se transferă tofu uscat pe o farfurie mare. Se toarnă peste el amestecul din sos de soia. Se lasă deoparte două minute.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se scutură ușor marinada de pe tofu. Lichidul care rămâne se păstrează. Se gatește tofu până se rumenește, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Se transferă tofu înapoi în marinadă pentru cel puțin 10 minute.

Se ung baghetele cu sos picant. apoi se pun tofu, coriandru, busuioc, legume murate, castraveți și jalapeños.

Sandvici italian vegetarian

Atât de multe legume pline de vitamine și de savoare îi vor face și pe cei care nu sunt vegetarieni să vrea să încerce acest sandvici.

Sandviciul italian vegetarian pus pe un ștergar roșu
Sandviciul italian vegetarian se mănâncă imediat ce este scos din cuptor / Shutterstock

Ingrediente:

  • 2 vinete medii feliate subțire
  • 2 dovlecei medii feliați subțire
  • sare  
  • 9 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 lingurițe de oregano, împărțit
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • 1 lingură de boia afumată
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 50 g brânză provolone
  • 2 roșii tăiate felii subțiri
  • 1 ceapă roșie mică, feliată subțire
  • 100 g pastă de ardei
  • 1 salată iceberg cu cap mic, feliată subțire
  • 4 felii de pâine
  • 3 linguri de maioneză, optional

Mod de preparare:

Se adaugă toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se procesează până când sunt împărțite în bucăți mici.

Se pun într-o tavă de copt vinetele și dovleceii. Se asezonează și se lasă să să stea cel puțin 30 de minute.

Se reglează cuptorul poziție inferioară și centrală și se preîncălzește la 220°C.

Într-un castron mare, se amestecă 5 linguri de ulei, sos de soia, o linguriță de oregano, praf de usturoi, boia de ardei, o linguriță de sare și ½ linguriță de piper negru. Se pun dovleceii în amestec până când sunt complet acoperiți, apoi se transferă pe tava de copt. Apoi se pun vinetele în amestec și se pun pe tava de copt.

Se dau la cuptor și se lasă 20-25 de minute. Apoi se dau deoparte până când se răcesc.

Între timp, într-un castron mediu, se amestecă cele 4 linguri de ulei rămase, oțetul de vin roșu și o linguriță de oregano rămasă. 

Se taie pâinea pe jumătate, pe lungime și se scoate miezul dintr-una din părți. Se stropesc ambele părți ale pâinii cu amestecul de ulei și oțet.

Se pun în straturi legumele de la cuptor, urmate de provolone, pe partea cu miez. Se adaugă roșiile, ceapa, ardeii și salata. Se pune un strat  de maioneză pe partea fără miez, apoi se umple spațiul rămas cu salata de măsline.

Se unesc cele două părți, se taie în porții egale, se stabilizează cu scobitori și se servesc.

Sandvici cu salată de năut

Năutul este una dintre sursele de proteine pe care le vei adora. Sandviciul îl vei putea servi chiar și la prânz sau la cină.

Sandviciul cu salată de năut pus pe un tocător de lemn
Sandviciul cu salată de năut se poate face și în chiflă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de năut
  • 1 bucată de țelină
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1- 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de semințe de țelină
  • sare 
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 felii de pâine
  • salată verde
  • hummus, optional

Mod de preparare

Se taie țelina și ceapa verde. Se scurge și se clătește năutul, apoi se zdobește cu o furculiță.

Se amestecă năutul cu țelina și ceapa verde tocate, maioneza, sucul de lămâie și semințele de țelină. Se adaugă aproximativ ¼ – ½ linguriță de sare kosher.

Se întindeți hummusul pe pâine, se pun frunze de salată și deasupra salata de năut.

Idei de sandvișuri speciale

Există sandviciuri care pot consitui o masă copioasă. Nu se prepară cel mai ușor, însă rezultatul este unul apetisant și savuros.

Sandvici Ruben

Sandviciul Ruben este atât de bogat în sosuri și arome încât vei vrea să îl faci cât se poate de des. Nu se face foarte complicat, iar ingredientele sunt la îndemână.

Sandviciul Ruben pus pe un tocător de lemn
Sandviciul Ruben este foarte popular în SUA / Shutterstock

Ingrediente:

  • Pentru sandvici
  • 8 felii pâine de secară
  • 50 g unt, înmuiat
  • 50 ml sos a la russe 
  • 8 felii brânză elvețiană
  • 120 g pastramă de vită
  • 150 g varză murată
  • Pentru sosul a la russe
  • 110 g maioneză
  • 3 linguri de ketchup
  • 10 g hrean răzuit
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire
  • 1 lingură de zahăr granulat 
  • 1/4 linguriță de paprika
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Într-un castron mediu, se amestecă până se omogenizează maioneza, ketchup-ul, hreanul, sosul Worcestershire, zahărul și paprika. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde unt pe 4 felii de pâine, iar pe restu se pune sos a la russe. Peste unt se pun brânza, pastrama de vită și varza murată.

Se acoperă fiecare sandvici cu feliile cu sos. Se încinge o tigaie la foc mediu. Se pune fiecare sandvici în tigaie și se gătește până când devine auriu și brânza se topește, aproximativ 3 minute.

Sandvici cu pește prăjit

Dacă îți place peștele acesta este sandviciul de care ai nevoie. Nu se face ușor, dar la final vei avea un preparat de care te vei îndrăgosti.

Sandviciul cu pește prăjt pus pe un tocător de lemn
Sandviciul cu pește prăjt trebuie consumat cât este cald / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salata de varză

  • 1 varză mică tocată
  • 200 g morcov, ras
  • 1 lingură de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de muștar Dijon 
  • 1 lingură de zahăr granulat 
  • sucul de 1/2 lămâie

Pentru sosul tartar

  • 110 g maioneză
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt
  • 1 castravete murat tocat
  • 1 lingură de capere, tocate mărunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Pentru pește

  • ulei de arahide sau vegetal, pentru prăjit 
  • 4 fileuri de pește alb (cod sau halibut)
  • 400 g făină universală
  • 1/2 linguriță de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de paprika
  • 1/2 linguriță de piper roșu
  • 1 lingură de praf de copt
  • 250 ml bere
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 4 chifle prăjite, pentru servire
  • murături, pentru servire
  • felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Mai întâi se face salata amestecând bine varza, morcovii, sarea și piperul. Se lasă să stea 15 minute pentru a se înmuia. Într-un castron mic, se combină muștarul Dijon, sucul de lămâie și zahărul. Odată ce amestecul de varză este puțin mai moale, se storc legumele pentru a elimina excesul de umiditate. Apoi, se amestecă cu sosul de muștar pregătit.

Într-un alt castron mic, se face sosul tartar. Se amestecă maioneza, sucul de lămâie, mărarul, murăturile și caperele. Se condimentează cu sare și piper după gust. 

Se pune uleiul la încins într-o tigaie. Într-un castron mediu, se amestecă 1 cană de făină, amidon de porumb, boia de ardei, piper roșu, praf de copt, 1 linguriță de sare și ½ linguriță de piper negru. Se adaugă berea și se amestecă. Aluatul rezultat ar trebui să semene cu aluatul de clătite. Apoi se adaugă jumătatea de cană de făină rămasă într-un bol sau o farfurie puțin adâncă.

Se asezonează peștele cu sare și piper. Fiecare file se trece prin făină, apoi prin aluat având grijă să fie acoperit în întregime, apoi iar prin făină. Se pune apoi în uleiul încins și se prăjește până devine auriu, aproximativ 8 până la 10 minute. Se scoate pe o farfurie tapetata cu un prosop de hârtie și se asezonează imediat cu sare.

Pentru a asambla sandviciurile, se întinde un strat de sos tartar pe fiecare jumătate de chiflă. Se pune apoi salată de varză și apoi câte un file de pește. Se servește cu murături și felii de lămâie.

Sandvici cubanez

Poți să încerci să faci friptura pentru acest sandvici chiar pentru o masă specială pentru că este atât de fragedă încât ți se pa topi în gură.

Sandviciul cubanez tăiat în două și pus pe o masă de lemn
Sandviciul cubanez este considerat unul clasic / Shutterstock

Ingrediente

Pentru friptura de porc

  • 2 linguri de sare
  • 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de chimen măcinat
  • 1 lingură de boia afumată
  • sucul și coaja de 1/2 de portocală
  • sucul de 1/2 de limetă
  • Suc de 1/2 lămâie
  • 50 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1,5 kg mușchi de porc dezosat

Pentru sandviciuri

  • 6 chifle
  • 4 linguri de muștar Dijon
  • 12 felii subțiri șuncă
  • 12 felii subțiri friptură de porc
  • 200 g murături  
  • 12 felii de cașcaval maturat
  • felii subțiri elvețiene
  • 100 g unt
  • chipsuri de cartofi, pentru servire

Mod de preparare

Pentru a prepara friptura de porc se amestecă toate ingredientele, cu excepția mușchiului de porc, într-o pungă mare de plastic resigilabilă până se combină complet. Apoi se pune carnea de porc și se sigilează punga. Se masează carnea și se dă la frigider peste noapte. 

Se scoate punga din frigider și se lase să stea la temperatura camerei încă 1 oră.

Se preîncălzește cuptorul la 200ºC. Se pune carnea de porc într-un vas rezistent la cuptor cu capac și se aruncă excesul de marinată. 

Se fierbe acoperit timp de 30 de minute, apoi se ia capacul și se continuă gătirea, încă 20 până la 30 de minute. Apoi se transferă carnea de porc pe o masă de tăiat, se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia.

Se taie 6 bucăți mari de folie. Se taie pâinea pe jumătate pe lungime și se unge cu unt exteriorul ambelor felii, apoi se pune pe folie. 

Se întinde un strat subțire de muștar pe interiorul fiecărei felii de pâine. Apoi se adaugă straturi de șuncă, felii de friptură de porc, murături și cașcaval maturat, apoi se pune jumătatea de chiflă.

Se înfășoară sandviciurile strâns în folie și se pune într-o tigaie de grătar la foc mare. Se gătesc 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă se utilizează o tigaie pentru grătar, se pune o greutate deasupra sandviciului pentru a-l apăsa. Apoi se ia din tigaie și se îndepărtează folia. Se taie pe diagonală în jumătate. Se servește cu murături și chipsuri de cartofi.

Idei de sandviciuri haioase

Copiii au nevoie de culoare și joacă chiar și atunci când vine vorba de mâncare. Dacă ai un micuț mofturos poți încerca să îi faci aceste sandviciuri haioase.

Sandvici Profesorul Trăsnit

O mutră haioasă în farfurie poate fi o invitație să ronțăit morcovi și mâncat legume proaspete. Unde mai pui că se face foarte ușor?

Sandvici cu legume pus pe o farfurie albă
Părul Profesorului trăsnit poate fi făcut și din alte legume / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 morcov dat pe răzătoarea mare
  • 3 felii de castravete
  • 2 măsline negre fără sâmburi
  • 1 roșie cherry
  • 2 fâșii de ardei gras
  • 1 felie de pâine
  • 1 felie de cașcaval
  • 1 felie de șuncă
  • 20 g cremă de brânză

Mod de preparare

Se unge felia de pâine cu cremă de brânză, apoi se pun felia de cașcaval și cea de șuncă. Din morcovul răzuit de face părul personajului. Din 2 felii de castravete se fac ochii, iar din 2 bucăți de măsline pupilele. Roșia cherry se pune pune în locul nasului, iar o fâșie de ardei va fi gura.

Sandvici ursuleți

Dacă vrei o gustare rapidă, hrănitoare și haioasă poți încerca aceste sandviciuri ursuleți. În loc de stafide poți încerca alte fructe uscate sau nuci.

Sandviciul ursuleți pus pe un ștergar verde
Sandviciul ursuleți se poate face cu pâine proaspătă sau prăjită / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 felii de pâine integrală
  • 1 banană tăiată felii
  • 50 g unt de arahide
  • 6 stafide

Mod de preparare

Se ung feliile cu unt de arahide. Din rondele de banană se fac urechile și nasul ursuleților și din stafide ochii și nasul.

Sandvici oiță

Copiii trebuie să mănânce lactate pentru aportul lor de calciu, ala că o gustare cu multă brânză este binevenită.

Sandviciul oiță alături de șervețele colorate
Sandviciul oiță se poate face cu pâine ingrală / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 felie de pâine
  • 1 bucată mozzarella
  • 20 g cottage cheese
  • rondele de măsline verzi
  • 2-3 felii de castravete tăiate pe jumătate
  • 1 fâșie de ardei gras

Mod de preparare

Se pune felia de mozzarella pe pâine. În capătul ei se pune cottage cheese. Pe laterale se pun jumătățile de castravete pentru a fi urechile, rondelele de măsline în locul ochilor și din ardei se fac nasul și gura.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sandvișuri de post pe o masă albă
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Sandvișuri cu legume pe o masă mare albă
3 sandvișuri cu legume, perfecte pentru primăvara aceasta
3 sandvișuri cu legume, perfecte pentru primăvara aceasta
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide