Ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele
Dacă îți plac supele cremă sau tocănițele mai groase sigur ai încercat până acum amidonul de porumb sau de tapioca pentru a ajunge la consistența preferată. Uită de ele! Există un ingredient care nu doar că le va îngroșa, dar contribuie și la obținerea unei arome deosebită. Iată ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele. Vezi cum poți să-l folosești în preparatele tale.
Pudra de unt de arahide este ingredientul minune care te va ajuta să aduci supele cremă și tocănițele la consistența mai groasă pe care o cauți. Potrivit US News, este un ingredient pe care mulți nutriționiști îl recomandă pentru tocane și supe nu doar pentru efectul lui asupra texturii. Este un booster proteic cu aromă divină. Față de untul de arahide clasic, tartinabil, are avantajul de a putea fi încorporat în preparate cu mai multă ușurință.
Natura lipicioasă a untului de arahide îl poate face dificil de amestecat, scrie US News. Untul de arahide pudră se va topi pur și simplu. De asemenea, conține mai puține calorii decât varianta clasică. În același timp, păstrează aportul de proteine care este atât de important pentru buna funcționare a organismului.
Ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele
Poți folosi pudra de unt de arahide în supe creme sau tocănițe inspirate din bucătăria africană, din cea a Orientului Mijlociu, thailandeză și indiană.
De exemplu, în gastronomia africană există o tocaniță clasică de arahide, care are drept ingrediente principale arahide măcinate, carne, roșii și ardei iute. În loc să folosești unt de arahide sau arahide măcinate, pune varianta lor pudră. Când faci această substituție ține cont de acest raport. 4 linguri de pudră de unt de arahide plus o lingură de apă vor crea echivalentul a 2 linguri de unt de arahide.
Dacă îți place mai degrabă mâncarea clasică poți folosi pudra de unt de arahide pentru a îngroșa tocănița sau supa cremă de linte sau rețeta de chili con carne. Vei obține o textura mătăsoasă și plăcută. Nu pune o cantitate mare de pudră de la început. Gustă pe măsură ce adaugi pentru a te asigura că aroma ei nu strică echilibrul cu celelalte ingrediente.
Pudra de unt de arahide se completează bine cu cu arome complementare. Printre acestea se numără supe pe bază de lapte de cocos sau tocănițe picante cu chili.
Înainte de a folosi acest ingredient trebuie să iei în considerare alergiile la arahide. Poate declanșa o reacție alergică puternică la cei cu alergie la arahide. Asigură-te că cei cu care împarți mâncarea le pot consuma.
Ce este pudra de unt de arahide
Pudra de unt de arahide este produsă prin procesarea arahidelor, prin deshidratare și măcinare. Se elimină în principal conținutul de apă și grăsime. Rezultatul este o pudră fină, bogată în proteine, cu un gust intens de arahide. Acest produs are multe avantaje.
Unul dintre acestea este conținutul redus de grăsimi saturate și calorii în comparație cu untul de arahide obișnuit. De asemenea, păstrează în continuare aroma caracteristică și proteinele esențiale.
Pudra de unt de arahide este o sursă excelentă de proteine, conținând aproximativ 8-10 grame de proteine per porție de 2 linguri. Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani care doresc să își îmbunătățească aportul de proteine.
Pudra de unt de arahide are un conținut scăzut de grăsimi, în special grăsimi saturate. Acest lucru o face potrivită pentru persoanele care doresc să reducă aportul de grăsimi sau care urmează o dietă cu restricții calorice.
La ce se mai poate folosi
Pudra de unt de arahide poate fi utilizată într-o varietate de moduri. Adaugă o lingură în smoothie-uri pentru a le crește conținutul de calorii și pentru a le da o aromă bogată de arahide.
Înlocuiește o parte din făină cu pudra de unt de arahide în rețetele de prăjituri, biscuiți sau pâine pentru un gust bogat de arahide. De asemenea, poți pune pudra în iaurt.