Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon
Dacă adori salatele simple dar consistente pe care le poți servi la una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon, denumită Kartoffelsalat.
Galerie foto
Cartofii sunt printre alimentele cele mai des folosite atunci când dorim un preparat simplu, rapid și hrănitor. Iar rețeta de față este foarte ușor de preparat și într-un timp destul de scurt. Însă, cartofii se pot prepara în mai multe moduri. Se pot prepara fierți, la cuptor, sau la tigaie, în funcție de gustul fiecăruia. Salata necesită și un dressing simplu din ulei cu oțet, dar poți opta și pentru un sos din maioneză de muștar.
În funcție de cât timp ai la dispoziție, poți alege și modul de preparare al salatei. Îți oferim și un exemplu de salată de cartofi cu sos de muștar și smântână, pe care o poți prepara ulterior. Mai jos poți urmări rețeta salatei nemțești, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor care sunt în cantitate mai mare și necesită mai mult timp de preparare față de celelalte ingrediente. Indiferent dacă optezi să prepari cartofii fierți sau copți, este necesar să le speli foarte bine coaja. Cum cea mai rapidă metodă de preparare este ce prin fierbere, pe aceea ți-o prezentăm și noi.
Descoperă aici și o rețetă de cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.
Cum prepari rețeta de salată nemțească Kartoffelsalat
După ce ai spălat foarte bine cartofii, pune-i într-o oală și acoperă-i cu apă rece. Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe cartofii până când se pătrund bine la testul cu furculița. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță de sare și amestecă pentru dizolvarea acesteia. Sarea va ajuta cartofii să se pătrundă într-un timp mai scurt, dar le va și accentua gustul.
După fierbere, scurge cartofii și trece-i prin jet de apă rece pentru a-i putea curăța. Curăță-i de coajă și toacă-i în cuburi mai mari. Presară sare și piper peste cartofi și păstrează-i acoperiți până când îi vei amesteca cu celelalte ingrediente.
Taie baconul în cuburi mici sau în felii mici și mai subțiri. Rumenește-le pe toate părțile, într-o tigaie unsă cu ulei și încinsă pe flacăra aragazului. Apoi, scurge bucățile de bacon de grăsime și adaugă-le peste cartofii din bol. Lasă uleiul din tigaie să se răcească și adaugă oțet peste el, după gust.
Toacă ceapa verde mai mărunt și adaug-o peste ingredientele din bol.
Toacă și pătrunjelul verde și adaugă-l peste ingrediente. Amestecă bine ingredientele din salata nemțească din cartofi cu bacon, denumită Kartoffelsalat, și asezonează-le cu dressingul de oțet cu ulei.
Servește salata caldă sau rece, este delicioasă în ambele cazuri.
Dacă îți plac salatele cu cartofi, pentru data viitoare îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză.