Maioneză rapidă. Rețetă de maioneză gata în două minute
Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, îți recomandăm să încerci rețeta de maioneză rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.
Maioneza este cel mai popular sos cu care se pot asorta diferite salate, aperitive și multe alte preparate. Rețeta aparține bucătăriei franceze, dar se prepară în toate bucătăriile lumii. Este ușor de preparat, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite și dacă respecți anumite reguli. Pe vremea bunicilor maioneza se prepara cu multă îndemânare. Se folosea lingura de lemn pentru amestecarea ingredientelor. Exista regula de a amesteca ingredientele întotdeauna în același sens. Nu trebuia să picuri mai mult ulei deodată pentru că maioneza se tăia. Trebuia să urmezi un întreg proces pentru remedierea maionezei.
Tehnologia din zilele noastre ne ușurează cu mult munca și ne scurtează timpul de preparare. Chiar dacă ingredientele pentru maioneza clasică sunt aceleași ca pe vremea bunicii, modul de amestecare a acestora nu se mai face mecanic. Ingredientele se pot amesteca cu ajutorul mixerului sau cu blenderul.
În plus, odată cu evoluția tehnologiei au evoluat și rețetele culinare. Acum există mai multe rețete de maioneză atât cu ouă cât și fără. Poți prepara maioneză de post din diferite ingrediente. Una dintre rețetele de maioneză fără ou, pe care ți-o recomandăm spre încercare, este rețeta de maioneză din țelină și usturoi. Iar dacă optezi totuși pentru maioneza clasică, încearc-o pe cea rapidă urmărind lista de ingrediente și pașii necesari oferiți mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a da start preparării maionezei trebuie să te asiguri că ai ales ingredientele perfecte pentru rețetă. Asigură-te că oul este proaspăt, muștarul de calitate și uleiul, de asemeni.
Cum prepari maioneză rapidă
Pentru prepararea maionezei în cel mai scurt timp, folosește un blender vertical cu recipient înalt și diametrul mai mic. Pune în recipientul blenderului mai întâi oul, apoi muștarul, sucul de lămâie, sarea și la final uleiul.
Introdu accesoriul blenderului în recipient până când atinge baza acestuia. Pornește blenderul și ridică treptat accesoriul până la suprafața ingredientelor. Se va forma rapid maioneza și va avea consistența cremoasă, ca și maioneza clasică.
Mai poți adăuga sare și suc de lămâie în maioneză, după gustul propriu.
Descoperă și o rețetă de maioneză vegetală din lapte de soia.
Câteva reguli pentru reușita unei maioneze perfecte
În primul rând, toate ingredientele folosite pentru maioneză trebuie să fie aduse la temperatura camerei.
Uleiul folosit la maioneză trebuie să fie de calitate. Poți prepara maioneză și cu ulei de măsline extravirgin, dar gustul va fi ușor amărui și culoarea mai închisă.
Ouăle folosite trebuie să fie proaspete și nu reci de la frigider pentru că există riscul să se taie maioneza. La maioneza clasică folosești doar gălbenușul sau un gălbenuș crud și unul fiert. În cazul în care optezi pentru a doua variantă, trece de la început gălbenușul fiert prin sită.
Folosește doar muștar clasic pentru prepararea maionezei. Nu opta pentru muștar cu miere sau muștar picant. Maioneza o vei folosi la alte preparate și reglezi gustul acestora cu condimentele necesare. Maioneza trebuie să aibă gustul neutru.
Și dacă te-am convins să prepari rețeta de maioneză rapidă, îți recomandăm și o rețetă de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză, pentru a-i testa gustul.