Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă adori preparatele pe bază de maioneză și în perioadele de post te poți bucura de acestea. Poți prepara maioneză de post în diferite moduri. Unul dintre acestea îl poți descoperi în rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia, pe care ți-o oferim mai jos.
Galerie foto
Despre laptele de soia specialiștii în alimentație ne asigură că poate fi un înlocuitor potrivit al laptelui de origine animală. Acest lucru se datorează faptului că asigură organismului un aport crescut de proteine. Mai găsești pe piață și alte tipuri de lapte vegetal cum ar fi cel de migdale, de caju sau de ore. Însă acestea sunt mai sărace în nutrienți comparativ cu cel de soia.
Laptele de soia este foarte recomandat persoanelor care depun efort fizic sau consumă multă energie, precum sportivii. Este bogat în fibre și conține enzime, precum riboflavină, cu rol în echilibrarea aportului de energie în corp. În plus, este mult mai ușor de digerat față de laptele de vacă. Acest lucru reduce consumul de energie din organism.
Găsești lapte de soia în toate hipermarketurile, dar îl poți prepara cu ușurință și în propria bucătărie. Descoperă aici o rețetă de lapte din boabe de soia, preparat în casă. În continuare îți oferim rețeta completă pentru maioneza de post din lapte de soia, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Pe lângă avantajul că ingredientele folosite sunt puține și la îndemână și modul de preparare al maionezei este extrem de simplu. Timpul de preparare este cât se poate de scurt, mult mai scurt decât pentru maioneza clasică.
Cum prepari maioneză vegetală din lapte de soia
Tot ce îți trebuie pentru a prepara această simplă și sănătoasă maioneză de post este un blender vertical. Este cel mai la îndemână accesoriu, pa care îl deții, cu siguranță, în bucătărie. Nu ai nevoie de mixer precum la prepararea maionezei clasice. Blenderul este cel mai util pentru că vei amesteca toate ingredientele în același timp.
Prima dată adaugi uleiul în recipientul blenderului, sau într-un borcan de sticlă. Peste ulei adaugă laptele de soia, apoi muștarul, sucul de lămâie și sarea. Poți opta pentru tipul de muștar preferat, dar nu și cel cu semințe. Dacă dorești o maioneză cu boabe de muștar în compoziție, vei adăuga acest tip de muștar la final de preparare. Altfel vei zdrobi și semințele și va trebui să treci maioneza prin sită.
După ce ai adăugat toate ingredientele în recipient, introdu blenderul în interiorul acestuia până îi atingi baza. Pornește blenderul și amestecă ingredientele ridicându-l încet spre suprafața recipientului, pentru a se omogeniza treptat maioneza.
În maxim 2 minute maioneza vegetală este preparată. Mai rămâne să-i potrivești gustul la final, cu sare, piper și, eventual, suc de lămâie.
Poți păstra maioneza vegetală la frigider până la 2-3 săptămâni, în borcane închise ermetic. Te poți bucura de diferite aperitive servite cu maioneză, de burgeri vegetali, sau salate de crudități.
Dacă mai dorești să încerci maioneza vegetală și în alte variante, descoperă aici cum se prepară maioneza din avocado.