Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi
Pentru că ciorba de perișoare este mult adorată de familia toată, încearcă să combini perișoarele și în alte preparate. Surprinde-ți familia preparând o rețetă delicioasă și consistentă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.
Galerie foto
Perișoarele se pot prepara din orice tip de carne, chiar și din pește, ca și chiftelele, de altfel. Însă, cea mai reușită combinație este din carne de porc în amestec cu carnea de vită. Carnea de porc este ușor împănată cu grăsime, iar carnea de vită asigură o textură mai consistentă amestecului.
Morcovii și cartofii vor acompania armonios perișoarele, indiferent ce tip de carne alegi pentru acestea. Și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un gust perfect. Condimentele le poți alege după preferință pentru a obține gustul care îți place. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a combina și tu perișoarele în alt mod decât în clasica ciorbă de perișoare.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a pregăti ingredientele pentru perișoare și a le pune la fiert. Între timp, pregătește și legumele și adună pe masa de lucru condimentele pentru a potența gustul mâncării.
Pași necesari pentru mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi
Într-un bol, pune cele două tipuri de carne tocată și amestecă-le. Curăță ceapa și dă-o pe răzătoare sau toac-o cât de fin poți. Clătește orezul în apă rece și scurge-l bine. Amestecă aceste ingrediente cu carnea tocată din bol. Adaugă sare și piper, după gust și 2 ouă medii. Omogenizează bine compoziția și las-o să se odihnească 10-12 minute, timp în care pregătești și restul ingredientelor.
Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Pune uleiul într-o cratiță la înfierbântat și adaugă ceapa și usturoiul. Amestecă-le pentru a le căli uniform. Lasă-le doar până se pătrund ușor, apoi adaugă 750 ml de apă fierbinte. Curățăm morcovii, clătește-i și taie-i în rondele sau în formă de bastonașe. Curăță și cartofii, spală-i bine și toacă-i în cuburi mari. Dovlecelul spală-l și tai-el în rondele.
Formează perișoarele sub formă de bile de mărimea unei nuci. Adăugă-le în cratița cu apa care fierbe. Lasă-le să fiarbă până când se ridică la suprafața apei. Apoi adaugă morcovii. Lasă morcovii să se gătească pentru 5 minute, apoi adaugă cartofii și dovlecelul. Fierbe delicioasa mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi până când se pătrund bine atât perișoarele cât și morcovii și cartofii. Adaugă pasta de roșii sau bulionul și amestec-o ușor printre ingredientele din cratiță. Adaugă și condimentele, dar treptat, gustând din mâncare și potrivindu-i gustul pe parcursul fierberii.
După stingerea focului, sau în timpul servirii, adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt. Savurează mâncarea ușor caldă, simplă sau cu 1-2 felii de pâine prăjită. Pune alături și o salată de murături și deliciul va fi maxim.
Iar pentru data viitoare îți recomandăm să prepari și rețeta de tocăniță din carne de pui cu legume la grill.