Mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparat
Vara sunt la mare căutare rețetele de mâncăruri simple, ușoare și rapid de preparat. Una dintre acestea, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină, este rețeta de mâncare turcească de fasole verde. Nu vei sta prea mult în bucătărie pentru un astfel de preparat.
Fasolea verde face parte dintre legumele de vară cele mai populare. O poți prepara în multe feluri, pornind de la cele mai simple salate, la supe și ciorbe, dar și mâncăruri scăzute. Poți include păstăile de fasole chiar și în rețete de aperitive sau gustări. Dintre acestea amintim omletele, tartele sau budincile.
Fasolea verde nu este doar gustoasă, ci oferă o mulțime de beneficii organismului, dacă este gătită corect. Păstăile de fasole verde sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate. Conțin fibre, proteine, potasiu, cupru, siliciu, calciu, vitamina A, C, K, B6 și acid folic. Au un conținut scăzut de calorii, dar au un conținut bogat de vitamine și antioxidanți.
Fasolea verde are un conținut bogat de carbohidrați complecși, dar un indice glicemic foarte mic. Aceștia oferă un plus de energie creierului, mușchilor și întregului organism, pe o perioadă îndelungată de timp. Nu ezita să incluzi și tu fasolea verde în alimentația ta, pentru a te bucura de multiplele ei proprietăți. Poți începe cu cea mai simplă salată de fasole verde cu usturoi. Poți începe cu rețeta de mâncare turcească de fasole verde, pe care o găsești detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea păstăilor de fasole verde care necesită îndepărtarea vârfurilor de la ambele capete. Apoi clătești păstăile cu apă rece și le pui într-o sită la scurs. Apoi curăță ceapa și usturoiul și clătește-le, iar roșiile toacă-le mai mărunt.
Cum prepari rețeta de mâncare turcească de fasole verde
Toacă ceapa solzișori și pune-o la baza unei cratițe sau a unei tigăi adânci. Peste ceapă, așază păstăile de fasole verde. Dacă sunt foarte lungi, taie-le în două sau în trei. Adaugă roșiile feliate sau tocate mai mărunt și cățeii de usturoi tocați rondele. Poți curăța roșiile doar dacă dorești, după ce le opărești în apă clocotită. Poți adăuga și roșii tocate din conservă în lipsa celor proaspete.
Peste ingredientele din cratiță sau din tigaie presară sarea și piperul, dar și zahărul, dacă optezi pentru a-l adăuga. Zahărul are rolul de a regla aciditatea roșiilor, nu de a îndulci mâncare. În orice mâncare pe bază de sos de roșii se poate adăuga și puțin zahăr.
Stropește bine ingredientele cu ulei, apoi adaugă și o ceașcă de apă. Nu pune multă apă pentru a nu ieși prea zemoasă mâncarea. Strecoară și o crenguță de cimbru printre ingrediente. Va aromatiza plăcut mâncarea. Poți opta și pentru cimbrul uscat dacă nu ai din cel proaspăt.
Acoperă vasul cu un capac și așază-l pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică. Fierbe delicioasa mâncare turcească de fasole verde pentru aproximativ 30-35 de minute. Nu este nevoie să amesteci ingredientele pe parcursul fierberii. Doar agiți ușor cratița pentru ca acestea să se așeze mai bine și să-și întrepătrundă gusturile și aromele. Mâncarea poate fi servită și de sine stătător, dar și ca garnitură la alte preparate.
Dacă îți plac ciorbele de legume, îți recomandăm să încerci și rețeta de ciorbă din păstăi de fasole, gustoasă și acrișoară.