Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți recomandăm să prepari rețeta de mini tarte cu cremă de lămâie. Mini tartele cuceresc instant cu aspectul lor deosebit.
Elementele ce compun mini tartele se prepară separat și se combină la final. Aluatul pentru crustele de mini tarte se prepară simplu, după rețeta clasică de aluat fraged. Mai mult timp vei petrece pentru a-l modela în formele de copt. Crema de lămâie este delicioasă, aromată și răcoroasă. Este una dintre cele mai îndrăgite creme pentru prăjituri. Se prepară prin fierberea gălbenușurilor pe baie de aburi, amestecate cu suc de lămâie și zahăr. Este aceeași cremă pe care o poți prepara și ca bază pentru rețetele de înghețată cu lămâie.
Și bezeaua adăugată la decorul mini tartelor se prepară tot simplu și ușor. Însă după decorare, se va carameliza cu un arzător de bucătărie, pentru un efect spectaculos.
Descoperă aici și o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pe care o poți prepara ulterior. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru crustele de mini tarte. Acesta necesită și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat mai ușor. În acest interval de timp poți prepara și crema de lămâie, iar bezeaua o vei prepara după ce vei umple crustele de mini tarte cu crema de lămâie.
Cum prepari aluatul pentru mini tarte cu cremă de lămâie
Amestecă într-un bol făina trecută prin sită, cu sarea și zahărul pudră. Creează un loc adânc la mijloc și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Împachetează aluatul cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Cu un pahar sau un inel metalic decupează cerculețe din aluat. Cu acestea îmbracă interiorul formelor de copt, presându-le ușor și la bază și pe laterale.
Pune formele cu aluatul în cuptor și coace crustele pentru mini tarte timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se răcească bine înainte de a le umple cu crema de lămâie.
Cum prepari crema de lămâie
Pune cele 4 gălbenușuri într-un bol de sticlă termorezistent. Toarnă sucul de lămâie peste ele, adaugă zahărul, coaja de lămâie răzuită foarte fin și sarea. Amestecă intens până când se omogenizează bine compoziția.
Așază bolul pe baie de aburi și fierbe crema de lămâie amestecând continuu până când capătă consistență. Ridică bolul de pe baia de aburi și adaugă în crema fierbinte untul tăiat în cuburi. Amestecă până când acesta se topește și se omogenizează crema. Las-o să se mai răcorească, apoi umple crustele de mini tarte cu ea.
Prepară și o bezea fermă din albușurile amestecate cu un praf de sare și zahărul. Decorează frumos mini tartele cu bezeaua de albușuri, folosind un dispozitiv de decorat prăjituri și torturi. Apoi caramelizează bezeaua cu ajutorul unui arzător de bucătărie.
Din categoria tartelor cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci și o rețetă de tartă cu prune și bezea.