Moduri în care poți să consumi tofu. Recomandări pe care nu le știai până acum
Tofu este un aliment tradițional din China. E făcut din boabe de soia, apă și produse de coagulare. Tofu e cunoscut drept un aliment bogat în fier și calciu, de aceea este bine să fie prezent în dieta zilnică, cât de des posibil. Găsești mai jos moduri în care poți să consumi tofu, pentru a-l integra mai ușor în preparate.
Dacă nu ești fana gustului său, îți prezentăm mai jos 8 moduri în care poți să-l consumi ca să fie prietenos cu papilele gustative.
Moduri în care poți să consumi tofu fără să-i simți gustul
Tofu are de asemenea în compoziție cantități importante de cupru, seleniu, zinc, fitoestrogeni și alți antioxidanți importanți pentru sănătatea organismului. Acest aliment reprezintă o sursă importantă de proteine pentru cei care au adoptat o dietă vegană sau vegetariană.
Mousse de ciocolată și tofu pentru desert
Când vezi o bucată de tofu nu te gândești prima dată la desert. Dar iată că există un sortiment moale și cremos care poate fi folosit la gătit, în diferite sosuri sau chiar la desert. Este varianta cu conținutul cel mai ridicat de lichid. Este asemănător unei budinci foarte fine.
Folosește această variantă la o temperatură ridicată și amestecă bine cu ciocolată neagră 70%. Vei obține un mousse de ciocolată delicios. Fii atentă numai ca tofu să fie călduț ca să se poată încorpora bine ciocolata. Amestecă bine cu un mixer vertical ca să nu ai surprize în farfurie. Poți să adaugi sirop de arțar, zahăr sau miere, dacă preferi gustul mai dulce. Când este gata, îl poți servi cu fructe proaspete sau frișcă.
Amestecă tofu cu diferite ingrediente la micul dejun
Omleta poate avea un înlocuitor foarte la îndemână pentru cei care au diferite alergii. Amestecă tofu, pudră de usturoi, sare, turmeric și drojdie alimentară. Turmericul este cel mai înțepător condiment dintre cele enumerate mai sus. Dacă nu-ți place gustul, poți să nu-l folosești în această rețetă.
Dacă vrei să obții un gust mai bun, folosește sare neagră de Himalaya. Ca să iasă cât mai aproape de aspectul unei omlete, scurge bine apa din tofu. Apoi sfărâmă-l cu o furculiță, adaugă sarea și drojdia și pune compoziția pe aragaz, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Adaugă-l în smoothie-uri
Tofu poate fi folosită pentru un boost de energie. Este recomandat să folosești jumătate de pachet din varianta moale. Când vorbim despre tofu moale asigură-te că îl scurgi bine înainte de a-l folosi. Cu un prosop de hârtie scoți rapid excesul de apă.
Secretul unui astfel de smoothie reușit este să folosești tofu moale. Împreună cu căpșuni, afine, banane și iaurt, succesul este garantat. Această variantă se află pe primele locuri pe lista cu moduri în care poți să consumi tofu.
Prăjește bucăți de tofu
Atunci când vrei un aperitiv și nu ai idei, poți să prăjești câteva bucăți de tofu. Le poți servi cu sriracha, cel mai picant sos. Sriracha este ceea ce căutai dacă îți place mâncarea picantă. Taie bucăți mai groase de tofu, dă-le prin făină și lapte și apoi prăjește-le pentru 5-10 minute. Savoarea bucăților tale de tofu este garantată.
Adaugă tofu în salate
Tofu merge bine cu ingrediente asiatice precum uleiul de susan sau oțetul de orez. Acest lucru îl face să se potrivească într-o salată rece, cu noodles. Un gust și mai bun îl dă tofu marinat. Pune într-un bol mare noodles fierți, ardei tăiați cubulețe, ceapă verde, morcovi și cașcaval. Adaugă oțet balsamic și salata este gata.
Poate fi folosit ca înlocuitor de ou în prăjituri
În prăjituri, oul are rolul de a lega aluatul. În locul acestuia, poți oricând să folosești o jumătate de ceașcă de tofu moale pentru a înlocui un ou. Se poate folosi în rețetele de prăjituri sau de brioșe. Dacă aluatul tău trebuie să crească, este necesar să adaugi o jumătate de linguriță de drojdie pentru fiecare ou înlocuit.
Gust de bacon cu tofu afumat
Bacon din tofu poate fi servit la micul dejun. Are o aromă deosebită și dă energie pentru întreaga zi. Se recomandă varianta tare de tofu care să reziste procesului de gătire.
Ca să înlocuiești gustul de bacon este necesar un amestec din sos de soia, ulei de susan, pastă de tomate, oțet, sirop de arțar, pudră de usturoi și paprika. Lasă bucățile de tofu în acest amestec pentru 15 minute, apoi poți să le gătești. Dacă vrei arome mai intense, poți să lași mai mult timp la marinat. Iată câteva ponturi pentru a obține o textură crocantă.
Pesto cu tofu
Pesto este un sos delicios pentru paste, mai ales în sezonul cald. Ce-ar fi să mai adaugi un plus de proteine? Stoarce bine o bucată de tofu. Amestecă apoi cu busuioc proaspăt, ulei de măsline, apă și suc de lămâie. Poți să adaugi și parmezan pentru un plus de savoare. Poți să consumi acest pesto cu orice tip de paste.