Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă cu arome de toamnă
Dacă nu ai degustat până acum compotul de gutui preparat în toamna aceasta, îi poți testa gustul într-o delicioasă rețetă de negresă cu gutui din compot și nuci.
Galerie foto
Chiar dacă nu ai avut timp să prepari compot de gutui pentru iarnă, cu siguranță îl vei găsi în magazinele alimentare, pentru a putea încerca prăjitura. Astfel îi poți cuceri pe cei dragi cu un desert savuros și arome de toamnă. Gutuile aduc un plus de aromă, dar și aspect blatului de negresă. În plus, oferă și un contrast spectaculos de texturi și culori. Iar nucile adăugate în blat, aduc un aport de gust, textură și consistență prăjiturii.
Nucile asigură sățietate, iar prăjitura va deveni mai spornică. Se completează armonios cu gutuile, dar și cu blatul de negresă cu ciocolată adăugată.
Tot din categoria rețetelor simple de deserturi cu gutui îți recomandăm să încerci și o rețetă delicioasă de tartă cu gutui caramelizate și sos caramel. Mai întâi încearcă rețeta de negresă cu gutui din compot și nuci, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe procesul tehnologic de amestecare a ingredientelor pentru blatul de negresă, va trebui să scurgi bine gutuile din compot. Pune-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine.
Al doilea pas constă în topirea ciocolatei pe care o vei adăuga în compoziția blatului de negresă. Adaugă într-o crăticioară ciocolata ruptă, untul tăiat în cuburi și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când se topesc untul și ciocolata și obții o compoziție omogenă. Apoi stinge focul și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze timp de 10-15 minute.
Cum prepari rețeta de negresă cu gutui din compot și nuci
După ce ai scurs gutuile din compot și ai preparat compoziția de ciocolată, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă puțin câte puțin zahărul, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă.
Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată ușor temperată, apoi încorporează această compoziție în bezeaua de albușuri. Apoi urmează să adaugi nuca măcinată și la final, făina amestecată cu pudra de scorțișoară și bicarbonatul de sodiu. Amestecă aceste ingrediente în bezeaua de albușuri folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus.
Așază hârtie de copt într-o tavă de 23/36 cm și întindem compoziția de negresă cu nuci și ciocolată în ea. Uniformizează-i suprafață, apoi presară pe deasupra bucățile de gutui bine scurse din compot. Apasă-le ușor cu spatula în interiorul blatului de negresă.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa negresă cu gutui din compot și nuci pentru aproximativ 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa. Dacă o dorești însiropată, poți folosi siropul de la compotul de gutui.
Tot din categoria rețetelor cu arome de toamnă, mai poți încerca și o rețetă de chec cu ciocolată și pere. Este un chec fantezie de toamnă care va cuceri instant atât papilele gustative cât și privirile.