Ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate, pentru un platou spectaculos

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să ai pe platoul cu ouă vopsite într-un spectacol de culori și forme diferite, poți pregăti și ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate. Se pregătesc destul de simplu, însă necesită mai multă atenție și răbdare.

Maria Udrea
Publicat: 7 aprilie 2023, 07:00

Galerie foto

Ouăle decorate cu tehnica șervețelelor pot fi consumate dacă nu se folosesc ingrediente chimice / Shutterstock

Ouăle decorate în acest mod nu mai necesită vopsire. Nu vei mai murdări nici vasele și scapi astfel și de toxicitatea vopselelor. Tot ce trebuie să faci este să-ți procuri șervețele cu trei straturi și imprimeuri frumos colorate. Mai ai nevoie de o pensulă mai specială cu peri subțiri pentru a o folosi la lipirea șervețelului pe oul fiert. Poți îmbrăca întreg oul cu șervețel sau poți decupa doar imprimeurile și le aplici pe ou.

Citește și

Nu trebuie să decorezi foarte multe ouă în acest mod, ci doar câteva pentru a avea diversitate pe platou. Poți angrena în această muncă întreaga familie. Cu siguranță cei mici se vor bucura și vor dori să participe la așa activitate specială. Dintre metodele de vopsit ouă pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, îți recomandăm să încerci metoda clasică și sănătoasă pentru ouă vopsite natural cu foi de ceapă. Printre acestea strecoară și câteva ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate, tehnică pe care ți-o vom detalia mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ouălor pe care le speli bine cu apă și detergent de vase, apoi le clătești foarte bine și le ștergi. Pune ouăle la fiert în apă cu sare și puțin oțet. Fierbe-le pentru aproximativ 8 minute. Apoi scurge-le de apa fierbinte și pune-le în apă foarte rece. Lasă-le acolo până când sunt bine răcite. Scoate-le pe un ștergar curat și absorbant și lasă-le să se usuce.

Descoperă aici cât timp se fierb ouăle și trucuri utile pentru gospodine.

Cum pregătești ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate

În intervalul de timp cât ouăle se răcesc, pregătește șervețelele, pensula și albușul de ou. Decupează imaginile de pe șervețele cu o forfecuță mică. Ideal ar fi să se decupeze imagini mici, ușor de lipit, pentru a nu se forma cute, însă vor arăta foarte bine și ouăle îmbrăcate complet în șervețele.

Înlătură cele 2 straturi de la șervețele, păstrând doar stratul cu imaginea imprimată.

Amestecă albușul de ou doar atât cât să se omogenizeze. Nu îl spuma ca pentru bezea.

Fixează imaginea decupată de pe șervețel pe ou și aplică un strat de albuș cu ajutorul pensulei. Aplică stratul de albuș începând din interior către exterior, pentru a scoate aerul de sub șervețel. Astfel te asiguri că nu se forma cute. Apasă foarte ușor cu pensula peste șervețel pentru că acesta are tendința de a se dilata ușor când se umezește.

Pune oul pe un suport și lasă-l să se usuce, apoi poți aplica și al doilea decupaj pe partea opusă. Dacă îmbraci oul complet în șervețel, atunci va fi mai simplu.

După ce ai aplicat decupajele dorite și ouăle s-au uscat, le poți decora și cu lipici cu sclipici. Îl aplici și pe acesta tot cu ajutorul pensulei. Acesta este opțional, îl folosești doar dacă dorești ouăle pentru decor nu și pentru consum.

Tot opțional, mai poți aplica pe toată suprafața ouălor un strat de lac pe baza de apă pentru a da un plus de luciu, dar și pentru ca sclipiciul să nu se ia pe mâini.

Poți încerca pentru același platou cu ouă vopsite și tehnica hârtiei creponate.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Te-ar mai putea interesa și
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao